gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Nereden Nereye...

19 Ağustos 2017, 00.56
A- A+

Yaşlandık be...

Saçlar dökülmüş kel kalmışız,
Geriye kalan üç beş tele de aklar düşmüş.
gencecik delikanlıydık fırtınalar estirirdik.
göbekli bir baba olduk nereden nereye...

zaman su gibi akıp geçiyor. ilk üye olduğum zaman aklıma geldi. daha liseydim. 16 yaşındaydım . 
taaa 2002 yılı... zaman ne çabukta geçmiş . bir yudum su misali akıp gitmiş. büyüyeceğiz mi acaba derken genç delikanlı olduk. sorumluluk sahibi olmaya adım adarken keşke demeye başladık. 
her şey keşkeler de kaldı. pişman olduklarımız , üzüntülerimiz sevinçlerimiz. gençliğimiz...
bunak ta olmadık hani ama 30 u deviriyoruz işte yolu yarıladık. 
iyisiyle kötüsüyle geçti zaman.
geçmişe dönüp bakıyorumda. kötülük daha ağır bastıyoruyor hayatımızda. keşkeler daha çok var hayatımızda . 
mesela bir çok kötülük yapılmış ise asla unutmuyorsunuz. es geçemiyorsunuz .bazen bir kin bazen bir nefretle hatırlıyor insan. keşkelere boğuluyor.
ama defalarca iyilik almışsa çok çabuk unutuyoruz. kötülüklere adapte oldugumuzdan olsa gerek.

tam terside var tabiki. birisine iyilik yaptıysak unutmak yerine hep hatırlarız. yeri geldiğinde bir faydası olmasada yüzüne vururuz. ama yaptıgımız kötülükleri unutu veririz. buda insanın doğası sanırım.

her şey değişti hayatımızda. teknoloji yaşam tarzı düşünce fikrimiz yaşantımız. aklınıza gelen ne varsa herşey değişti . ama bir insanın ruhu , yüreğindeki sevgi. iyiliği , kötülüğü asla değişmedi...

çok şükür keşkelerim az .umarım Minimum keşkelerle yaşarsınız.

hayat çok kısa zaman çok çabuk geçiyor. kimseyi üzmeyin. kötülüklerden uzaklaşın. gerekirse sessiz kalın. ama kalp kırmayın. insanı doğayı hayvanı çok sevin.

Minimum keşkeler için çok büyük bir sır size :)

sevgiyle iyilikle kalın. 

en son 7 yıl önce buradaydım. bu arada tekrardan merhaba.... :)


YORUMLAR

22 Ağustos 2017, 10.27
Biz insanlar çok çabuk unutuyoruz..
Çabuk büyüyelim dediğimiz o çocuklu Zaman'larımız, o bitti ergenlikte delli dolu yaşam tarzımız hadi onu da devirdik aileye karıştığımız an çoluk cocuk sahibi derken bir ömür geçmiş de farkına varmadık. Her dönemin acısı tatlısı var iken, yaşlılığın vermiş olduğu yorgunluğu atamıyoruz. Kırmak- kırılmak, düşmek -kalkmak, yaşlanmak ve ölmek gibi bizim içinmiş herşey. Kaderimizi yaşarken keşkelere değil de "ii ki ve çok şükür" ile çümlelerimizi bitirsek belki kendimizi daha çok sever ve huzur içinde kendimizi kabulleniriz. Bazı hatalar vardır geç kalınmış özürler gibi, bazen de var iken tekrarladığımız gibi. Devirdik acı tatlı çocuksu ruh hallerimizi, sıra büyümeye ve huzura kavuşmaya geldi. Sacımıza ak, tenimize buruşuklar düştüğü an, hastalıklar art arda geldiği an, keşkelere Zaman'ımız olmayacak.. Herşeyin hayırlısı diyip yazımı sonlandırıyorum. 
Hoşgeldiniz ve Mutlu olma dileğıle kalın.
06 Ekim 2017, 22.06
Teşekkür Ederim . Hoş bulduk.
Her şeyin başlangıcı o lanet nefis. kandırılıyor kanıyor. bir yara gibi yüreğimize saplanıyor. yıllar geçiyor unutulmuyor. nedense hep acılar hatırlanıyor. umarım sizde herkeste iyiliklerle mutluluklarla yaşar. Dünyanın bu denli kötü olmasının sebebi bu nefis. insan oğlu aza yetinmiyor. her zaman daha fazlasını istiyor. umarım . herkes iyiliklerle yaklaşsa mutlu yaşasa her şey daha güzel olacak . ozaman yaşanılır bir dünya olacak. .. artık geç gibi görüne bilir fakat bilmemiz gereken tek birşey var. bi yapadıysak başkası asla yapamaz dememeli gelecek nesile iyi bir örnek olup onlara daha iyi bir düşünceye örnek olabilmek için biz doğru düzgün yaşamalıyız. böylelikle herşey daha iyi olacak. ..
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın