gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Mutluluk

25 Ağustos 2017, 05.56
A- A+
https://www.youtube.com/watch?v=J1H2gUJleMQ
Tecrübe dediğin, tüm kupaların kırmızı kalp olduğunu sanan bir desteden ibaret sadece.
Ya farklı bir deste varsa? Nasıl bu koşullanmış algınla gerçeğin farkına varabileceksin.

Değişik bir paradox var burada aslında ne kadar tecrübe o kadar farkındalığın artar ama ne kadar tecrübe o kadar farkın farkına varamazsın.Şimdi tecrübe iyi bir şey mi kötü bir şey mi?

Birçok zaman farklılıkları görmemizi engeller, bazen sıfırdan çocuk gibi bakmak lazım hayata… O yüzden hayatına artı biri katabilmek için tarafsız olmalısın.
Çünkü bazen en bildiğin doğru bile yanlış olabilir, bunu kabullenmek erk ister.
Oynak zeminde yürümek farkındalık ister ama sağlam zeminde gözün kapalı uyuklayarak yürürsün sorun yok. 

O yüzden şunu bil ki zemin hiçbir zaman sağlam değil!

Bilincini sürekli açık tutman gerek, zordur, uyku tatlıdır oysaki.
Hayat dediğin başlangıç ve bitiş arasında bir yolculuk sadece, o yüzden bitişe odaklanırsan arada olanları her zaman kaçırırsın.

Yaşamak istiyorsan eğer, yolun tadını çıkarmaya bak sonunda varacağın yere ulaşırsın veya ulaşamazsın sorun değil önemli olan bu yolculukta keyif alabilmek. Ulaşamadığında en azından yaşadığını hissetmenin verdiği mutluluk yanında kar kalır. Hayal kırıklıklarına gerek yok. Ne istediğini biliyor musun ki? ya isteklerin kendinle örtüşüyor mu ki? daha sen kendini tanıyamazken dışarıdan tepkilere açıkken nasıl özünün farkına varacaksın.

Hayat isteklerini tek bir yoldan vermez bazen olmaması hayırdır, daha doğrudur senin için bunun bilincine varmak gerek. İstediğin şeyin istediğin şekilde planlı gelmesini unut. Bu kadar karışık dünyada nasıl rutin bir konfor bekleyebilirsin ki. Bırak akış kendi yolunu bulsun, senin izin vermen yeterli sadece.

Yarın yeni bir gün, ve her yeni gün gibi geleceğini sen çiziyorsun o yüzden geçmişi unut hayatının sorumluluğunu kabullen…Kaderini yazdığın bu yolculuk senin yolculuğun.


Sana daha hafifleyeceksin demiyorum, ninni söyleyen olmayacak çünkü,..
Belki daha yorulacaksın ama bilmelisin ki çaba olmadan mutluluk olmaz…

“Mutlu bir hayat yaşamak istiyorsanız, hayatınızı bir amaca bağlayın kişilere ve eşyalara değil”
                                                                                                                              Albert Einstein


Peki senin amacın ne?...


YORUMLAR

25 Ağustos 2017, 18.20
Hayatı engelsiz ve imtihansız düşünmek zaten mümkün değil. Engeller tecrübeyi, tecrübeler de her 
daim farkındalığı yaratır.Farkındalık da tabii ki olgunluğu.Tecrübe ve farkındalık arasında kurduğunuz ilişkiye katılıyorum..

Kusursuzluğa ve mutluluğa ulaşmak çoğu insanın hedefi, fakat elde edildiğinde hayatların sona ermişolabileceğinin de "farkına" varmaları biraz geç olabilir... :) 

Tıpkı bir filmin mutlu sona ulaştığında sona ermesi gibi..Karmaşa ile biten filmin sonu yok, her zaman bir devamı filmi olur ;)

Ne engellerden, ne de tecrübelerden kaçının. Hayatınızı olabildiğince dolu dolu yaşamanın tek yolu 
bu.

Demiyorum ki illaki mutluluğu bulmayın, Bulun ama biraz gecinden olsun :))
27 Ağustos 2017, 14.50
en doğru taraf son cümle.  hayatınızı bi amaca bağlayın. buda eksik, amacınız ulaşılablir olsun ki mutlu olun ulaşılmaz amaçlar belirlerseniz ulaşamadıkça mutsuz olursnuz. ve tek bi amacınız olmasın çünki ulaştğınzda herşey biter.
 tecrübe hayatta paranın satın alamyca tek şeydir. böle bişiyi basite indirmek saçma.
 ve tecrübe yaşla değil yaşanmışlıkla edinilir. 70 yılını kazasız belasız sıradan rutin yaşamış birinin tecrübesnden  20 yaşda hayatta görülcek geçirilcek biçok şeyi yaşamış birinin kat kat fazladır
 despocito ise :) mükemmel bi şarkı olmuş.
28 Ağustos 2017, 20.22
Bloqqer
Yani hayat bir film nasılsa mutlu sonla bitecek biz de bunu sonda göreceğiz ne kadar karamsar olmuş ya :( Allah gecinden versin :) Hayatı dolu dolu yaşama fikrine katılıyorum.

Asi_akrep__06
yorumdaki en doğru taraf son cümle olmuş:) despacito güzel şarkı evet..
Amaçlar konusuna katılıyorum ufak ufak amaçlar belirlemeli kısa vadelerde. Tecrübeye gelince herzaman edindiğimiz tecrübeler doğru olmayabilir zaten replikte bundan bahsediyor, sizin şu an doğru gördüğünüz birşey yıllar sonra size hata yapmışım dedirtebilir,olmadı mı? bu yüzden ne doğru bir tecrübe ne değil iyi karar vermek lazım bunun içinde herzaman tetikte olmak gerek bundan bahsediyor zaten replikte tecrübelerinize güvenip hata yapabilirsiniz.

04 Eylül 2017, 21.01
                                Evet güzel bir yazı olmuşBir amaç olmalı elbette ama öyle bir amacın olmalıki kabre girdikten sonrada işe yaramalı
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın