gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

ANKARA

22 Ekim 2017, 13.18
A- A+
Ankara
Ankara bir gizemli şehirdir. Önce yadırgarsınız; sonra tutulursunuz. Ankaralı değil Ankara olursunuz. Ben de bir Ankara'yım! Kırk dokuz yıl dile kolay ömrün yarıdan fazlası...Hiçbir yerde bu kadar uzun kalmadım. Şimdi uzak bir yerde; Aydın'dayım... Burayı da seviyorum; güzel, modern, temiz... bir şehir. Ama Ankara'mı; kendimi çok özledim.Sıhhiye'de demiryolu köprüsünün altında bir çay ocağı vardır. Harika; mis gibi,taze demli çayı her zaman hazırdır. Çaydan ziyade; mekan sahibinin, ocakçısının, garsonun içten, tanıdık, tebessümü, sohbeti, bir kaç gün uğramasanız " Ne zamandır görünmüyorsun. Neredeydin? Hastalandın mı? " diye merakla ilgi göstermeleri... duygulandırır mutlu eder adamı.
Kızılay'da; Sakarya'da tertemiz, bir dükkanda üç kadın durmadan hamur açar; mantı yapar... Öyle dandik, soya fasulyesi mantısı değil. Hakiki dana kıyması mantısı...Üst katta üç ya da dört masada müşterilere servis yapılır; isteğe göre sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt, üstüne tereyağı, sos, kuru nane ... nefis olur. Asıl amaç isteyenlere kilo işi mantı satmaktır.
Aynı sırada, küçücük dükkanında, tezgahın arkasında; tek gözünde büyüteç; son derece sakin, son derece dikkatli, son derece huzurlu, son derece sabırlı, kendisiyle barışık saatçi dostum... Ankara'ya yerleştiğimizden beri tanışır konuşuruz. Elektronik saatleri sevmem; bana mekanik saat buldu. Eryaman'dan Ankara merkeze her indiğimde - ki her gün inerdim- mutlaka ona uğrar halini hatırını sorar; karşılıklı çaylarımızı yudumlarken sohbet ederdik.
Saatçi dostumun dükkanının karşı çaprazında; Atatürk Bulvarı'na paralel Soysal Pasajı'nın zemin katının altında; askerlik arkadaşım İbrahim'in "Gala Kundura" ayakkabı mağazası vardı. İbrahim Mülkiye mezunudur. Baba mesleği olduğu için ayakkabıcılığı devam ettirir. Varlıklıdır...Aramızda sürekli kapitalist komünist şakaları yapılır.Şakacı, espritüel adamdır. Bir araya geldiğimizde ne kadar sıkıntılı mutsuz da olsak kahkaha atacak konular buluruz. Genellikle Halıcıoğlu Levazım Yedeksubay Okulu'nda yaşadığımız altı ayın anıları hiç bitmez. Zaman zaman yaptığımız gafları; acemilikleri konuşur " Ulan, hem bu kadar zeki; hem bu kadar hıyar, bizden başka iki adam daha varmı şu dünyada?" der gülüşürdük.
Kısacası Ankara'nın hayatımdaki yeri özeldir.
Şimdilik hoşçakalın. AliÇ.

YORUMLAR

23 Ekim 2017, 14.01
Kalbimi gülümseten yerin adi..
Yeryüzünde ki tek sehirsin AnKara..
25 Ekim 2017, 21.49
öncelikle yazı, anlatım çok güzel tebrik ederim.
insanın eldekilerle mutlu olması ne güzel 
bu arada tek geçerim ESKİŞEHİR
26 Ekim 2017, 15.04
Yorumladınız için çok teşekkür ederim. Selamlar, sevgiler... Eskişehir için yazdıklarınıza katılıyorum; bir  Büyükerşen harikası; mucizesi bile demek mümkün. Kendisini inşallah cumhurbaşkanı olarak gö-rürüz.
29 Ekim 2017, 02.47
                          Doğal,akıcı,içten,samimi..Gülümsedim,üzüldüm,acını yüreğimde hissettim,çok duygulandım..Emeğinize,yüreğinize sağlık Dramaturg..
07 Ocak 2018, 09.27
34RANA; Çok teşekkür ederim Rana hanım; ilginiz beni çok duygulandırdı; selam ve sevgilerimle...Mutluluklar dilerim.                              
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın