gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Kalbim Yanar...

30 Ekim 2017, 10.41
A- A+
Üzerimden yanık kokusu geliyordu. Başkaları fark ediyor muydu bilmiyorum.

                                                             ------------

O gece üzerime abanan kötü ruh, kalbimi yerinden söküp çıkarmış; önce yakmış sonra da bir kısmını yemişti. Acıdan ve korkudan bayılmışım sanıyorum. Uyandığımda, kanlar içinde olan yatağımda, içten içe hala yanan, ısırık atılmış kalbimi bulup yerine taktım. Üstünkörü bir dikiş atıp kapattım. Bundan böyle, haddinden fazla ısınacaktım. Kanım ılık ılık değil, sıcak akacaktı artık damarlarımda. Kalbim yanıyordu.

Arada, attığım eğreti dikişleri söküp çıkarıp bakıyordum zavallı kalbime. Söndürmeye çalışırken, daha beter bir hale geliyor, tütmeye başlıyordu. Daha da kötü olur telaşıyla hemen yerine koyuyor, yine dikiyordum. Bazen yastığımın altına koyup yatıyor, uyanınca bu yarım yamalak sürekli kanayan ve yanan kalbin, eski haline dönebileceği gibi umutsuz bir hayale kapılıyordum.


Uzun zaman bu şekilde uğraştıktan sonra, bu kalpten artık bir şey olmayacağına kanaat getirdim. Kendime yeni bir kalp edinmeliydim. Bu düşünceyle kötü ruhun ta kendisi olmaya karar verdim. Yanan bir kalbin sahibi olarak, çevremde olup bitene aldırış etmem beklenemezdi pek tabii. Empati yeteneğini yitirmiştim çoktan. Kimse umrumda değildi. Yanan, yakardı ne de olsa. Benim kalbim yandıysa, bütün dünya da yanabilirdi.


Uygununu bulana kadar; onların üzerlerine abanmalı, kalplerini sökmeli, eğer kalpleri işe yaramıyorsa; ateşte bir güzel pişirip birazını da yemeliydim kalplerinin.


Öyle de yaptım, ne yapacaktım yani!

https://www.youtube.com/watch?v=WXv31OmnKqQ

YORUMLAR

31 Ekim 2017, 15.49
Estella, Pip'e daha ilk gördüğünde aşık olmuştu. 
Oysa ne için hazırlanmıştı...;)
01 Kasım 2017, 02.27
Yazık olmuş Pip'e; bütün ömür "Estellaaa Estellaaaa" diye dolanmış. Yahu ortalık Estella dolu, niye takılıyorsun bu kadar! Hadi çok istiyorsun diyelim; kes, ye yani .p  Hem "aşk karın doyurmaz" diyenlere de kapak olsun en bi' şahanesinden .ddd Niye kendini heba ediyorsun değil mi ama!


Değişik bir çağrışım olmuş sizinki, sayenizde kitabın özetini okumuş oldum. Teşekkürler yorum için Blue_Parrot smile Resmi
01 Kasım 2017, 03.46
hazırlanmış mıydı..
01 Kasım 2017, 23.56
Rica ederim CeZbE. :)
Evet Kaan hazırlanmıştı. Düğün günü, terk edilen Bayan Havisham isimli yaşlı bir kadın tarafından, tüm erkeklerden, -kendine aşık edip terk ederek- intikam almak üzere yetiştirilmiş genç, güzel ve katı kalpli bir kızdı. Ama Bay Pip'e daha ilk görüşte aşık olmuştu. Büyük Umutlar, C. DICKENS
Yani Cezbe'ye demek istiyorum ki; ateşten korlaşmış bir kalbe, demirle örülü sarsılmaz bir iradeye bile sahip olsan, birgün biri gelebilir ve tüm planlarını, tüm hazırlıklarını bir anda hiçliğe gömebilir. 
Buna ''Aşk'' denir ve o, hiçbir zaman adres sormayan, plan tanımayan, gelen ve olandır... 
 
03 Kasım 2017, 02.35
Bilenle bilmeyenin bir olmadığı gibi; okuyanla okumayan da bir olamıyor görüldüğü üzre Blue_Parrot :) Bir kitabın özetini okumak, kitabı anlamaya yetmiyor. Sadece özeti okuyarak yanlış sonuçlara varmamalıydım. Ki, bırakın özeti; kitabın tamamı okunsa bile, okunandan anlananlar farklılık gösterebiliyor, okurun algı, duygu ve okuma kültürüne göre.


Son yorumunuz ışığında anlıyorum ki; Estella, romanın en acıklı kahramanıymış. Nedensellikleri bir olmasa da, hayata yansıyan sonuçları bakımından öfkeleri gayet örtüşüyor benim minik yazımdaki kanamalı-yanmalı karakterle :) Bu yüzden, tam 12'den vuran bir yorum yapmışsınız. İster kibir, ister şartlanmış bir öfke, ne derseniz deyin; aşkın karşısında likit hale gelmeyen bir durum yok evet, tamamen katılıyorum.


Yazıların altında kitap kokusu ve akıl kokusu aldığım zaman; buradan umudu kesmiş olduğumu ve  yazı eklemekten vazgeçmişliğimi unutup; yine yazmak istediği uyanıyor bende. Teşekkürler arkadaşlar.
05 Kasım 2017, 20.38
Karanlık sözler ve şarkılar sana yakışıyor Cezbe. Böyle bir yazının altını sabırsızlıkla bekledim. Tam da düşündüğüm gibiydi. Yazını çok beğensemde bu tür şarkıları bir türlü sevemedim. Övgüyü hakeden bir yazı olmuş. Sağolasın...
07 Kasım 2017, 00.22
Sen yaz, biz her zaman okuruz. 
Tamam tamam, her zaman olmasa bile, arada uğrarken...:)
Ama sen yine de yaz, kimse okumasa bile...

Ve yine, yine, yine yaz.
Zaten kimse için değil.
Salt kendin için...;)
07 Kasım 2017, 04.25
Teşekkür ederim güzel sözleriniz ve yorumunuz için Magisch  smile Resmi
08 Kasım 2017, 02.14
Benim yazmamam, eşyanın tabiatına aykırı, söz konusu bile olamaz. Sadece bu platform için söylemiştim Blue_Parrot. Teşekkür ederim şiirsel teşviğinize :) Her zaman olmasa bile arada eklerim yazı buraya da peki, arada ama; her zaman değil :)
19 Ocak 2018, 15.47
Yazılarınızı yazıyonuz. Bir romanlarla kahramanları karşılaştırıyorsunuz. Ama insan yaşadıklarını en iyi anlatacağı konulardır. 
Gerçek ve hayal dünyası arasında gidiyosunuz. Balzacın bi romanını anımsatıyo. Ya ben romanın bile adını hatırlamıyom. İlham gelmesi ilhama inananlara hastır.
20 Ocak 2018, 06.56
Yaşadığını, eli, az çok kalem tutan herkes anlatır. Önemlisi yaşamadığını anlatabilmek bence. Empati, gözlem, vizyon filan bunun için çok önemli. Hem ben otobiyografiden nefret ederim Tiagmo :) Karalamıştım bu konuyla alakalı bi şeyler. Düzenleyip ekleyeyim bi ara okursunuz nedenini :) Teşekkür yorum için smile Resmi                            
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın