gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Ölmek Üzere Olan Çocuk- 3

13 Kasım 2017, 00.00
A- A+

1885 yılının en sıcak günlerinden birinde küçük Joseph evinden arkadaşlarıyla oyun oynamak için çıkmıştı. Joseph'e bir köpek saldırdı ve tam 14 yerinden ısırıdı onu. Köpeğin saldırısından sağ kurtulmuştu. Ne var ki onu öldürecek olan şey köpeğin vücudunda açtığı yaralar değil köpeğin salyalarından vücuduna yayılmış olan KUDUZ mikrobuydu.

Joseph'in ailesi olayın haberini aldığında çocuklarının öleceğini anlamışlardı. Çünkü bu hastalığa karşı herhangi bir tedavi geliştirilmediğini biliyorlardı. Daha önce kuduz yüzünden ölen çocuklarla ilgili haberler almışlardı. Şimdi de bu illet kendi çocuklarını bulmuştu. Joseph ölecekti.Caddenin köşesinde oturan dul bir kadın ailenin yanına koşarak geldiğinde onlara beklemedikleri umudu da koşarak getirmiş oldu. Dul kadın gizemli bir adamdan bahsetmişti. Sihirli iksirleri vardı bu gizemli adamın. O adama götürün Joseph'i dedi dul kadın. Belki bir ihtimal...

Joseph'in ailesi onu bahsedilen gizemli adama götürdüler. Yapacakları bir şey de yoktu zaten. Ya çaresiz hastalığın nihai sonucuna razı gelecek ya da milyonda bir bile olsa küçücük bir umut ışığına bel bağlayacaklardı. Çocuğu şuraya yatırın dedi gizemli adam. Ailesi bu gizemli adamla 9 yaşındaki oğulları Joseph'i yalnız bıraktılar. Gizemli adam tezgahın üzerindeki sihirli iksiri eline aldı ve çocuğun vücuduna bu iksiri şırınga etti.

Sayılı gün sonra Joseph kendine gelmiş iyileşmişti. Çünkü gizemli adam kuduz aşısını bulan Louis Pasteur'dü. Şırınga ettiği sihirli iksir ise kuduz aşısının ta kendisiydi. 1885 yılının Temmuz Ayında ilk kez Joseph Meister üzerinde denenen ve başarılı sonuç alınan kuduz aşısı daha sonra bütün dünyada bir çok çocuğun da hayatını kurtarmış oldu.

YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış :( Yazık ama blog sahibi senin yorumunu bekliyor olabilir

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın