gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

GERÇEK DOSTLUK

30 Kasım 2017, 09.27
A- A+
Arkadaşlarımızın, dostlarımızın kıymetini; onları kaybettikten, arkadaşlık dostluk bittikten sonra anlarız da, zamanında bu dostluğun bozulmaması için nedense gerekli gayreti ve özveriyi göstermeyiz bile.
Sağlıkta da  değer anlayışı böyledir, iş ve çalışma ortamında da böyledir. Hep daha iyi, daha iyisi beklentisi ve arayışı içinde olur insanlar. 
Bu nedenlerle insanlar; elindekinin kıymetini hep sonradan anlarlar. Hak edene hak ettikleri değeri vermezler, veremezler. Vermesi gerektiğini o anlarda farkedemezler bile. 
Hele dostluk daha da farklıdır. İnsanın onlarca yüzlerce arkadaşı olur. Hatta hayatında  onlarca seveni, sevdiği olur. Ama dostu ya bir olur, ya da en fazla  iki.
Sözde de dostluklar vardır, ama sözde. Sırlarını paylaştığı, zamanının büyük bölümünü birlikte geçirdiği. Birçok şeyini paylaştığı . Aslında bu gibi birliktelikler dostluk değil arkadaşlık birliktelikleridir. Şartların, zamanın onu mecbur ettiği arkadaşlıklar veya biraz daha yakın özel arkadaşlıklardır.
İnsan hayatında kavram kargaşası olduğu gibi, arkadaşlık ve dostluklarda da durum böyledir.
Arkadaşı, yakın arkadaşı, sevdiğimizi, sevenimizi genelde şartlar ortaya çıkarır.  Şartlara ve duruma göre; bazısı kısa süreli,  bazısı da daha uzun süreli olabilmektedir.
Bu arkadaşlıkların ve sevgilerin (eşler bile dahil) çok azı dostluğa dönüşebilmektedir.
İyi gün dostu derler, tamamen yanlış bir değerlendirmedir. Dost iyi günde değil ki zor günlerde belli olur, zor zamanda anlaşılır.
Gerçek Dost, ben diyen değil biz diyendir, hatta biz de diyen değil, Sen diyen, O diyendir. Onun iyilik ve güzellikleri benden daha önemlidir diyendir. Bizden daha önemlidir diyendir. Sen terketsen de O'nu;  gerçek  dost seni terketmez. Sen unutsan da dost seni unutmaz. Sen önemsemesen de O dost önemser. Sen yanımda yok sanırsın, ama O hep yanındadır. Dost dediği, dost bildiği için de; İzler, gözler,korur,kollar,elinden ne gerekiyorsa da onun en iyisini yapar  .
Onun içindir ki; 
 Hayat, Gerçek Dostlarla Güzeldir.

YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış :( Yazık ama blog sahibi senin yorumunu bekliyor olabilir

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın