gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Eğitim

18 Aralık 2017, 10.08
A- A+
Toplum mühendisliğinin en önemli unsurlarından biri şüphesiz eğitimdir.
Ben en önemlisi gördüğüm eğitim,öğretimle, eğitim sistemine bir vurgu yapmak istiyorum.
Anlatılan tarih vb. gereksizlikler ve yanlışlarla da da şu an ilgilenmeyeceğim.Bu milleti, toplumu oluşturacak olan bireylerin eğitim çağındayken, iş hayatına, ticaret hayatına, sosyal hayata, çevreye ve evliliğe hazırlanması gerektiğini düşünüyorum.
Zorunlu eğitime de geçilmişken 1,2,3,4 sınıflardan oluşan ilköğretim seviyesindeki öğrencilere eğitim verecek olan öğretmenlerin ilave kurs ve eğitim yöntemleriyle çocuk psikolojisi üzerine daha fazla yetiştirilmeleri gerektiği kanaatindeyim. Müfteratının da gözden geçirilmesi gerekmektedir.
Orta öğrenim çağındaki 5,6,7,8 sınıflardaki öğrencilere eğitim verecek öğretmenlerin özellikle ergenlik dönemi ve gençlik psikolojisi üzerinde kesinlikle ilave eğitime tabi tutulmaları gerektiği kanaatindeyim.Elbette müfteratlarının da o yaş kategorisinin göre tekrar gözden geçirilmesi gerekmektedir.
Lise çağındaki 9,10,11,12 sınıf düzeyinde ise eğitimcilerin kesinlikle gençlik psikolojisi üzerinde çok iyi birer ilave eğitimden geçirilmeleri gerekmektedir.Sonrasında ise ilgili bakanlıkça müfredatında kesinlikle gençleri toplum hayatına hazırlayacak ciddi müfredat değişikliği yapılması gerekmektedir.
Maalesef bugün kurulan 100 yuvadan 47 sinin boşanmayla sonuçlandığı bir durumla karşı karşıyayız.Yüzde 30 civarında da sıkıntıyla yürüyen, aile baskısı, çevre baskısı ve çocuklar hatırına yürüyen evlilikleri de sayarsak toplum açısından çok ciddi bir durumla  karşı karşıya olduğumuzu görmezden gelmek mümkün değildir.
Ki bunların sonrasında yaşanan şiddet, cinayet ve vahşetleri de bunlara ilave edersek, nasıl bir sosyal hayata gençlerin,bireylerin acilen ve öncelikle eğitimle hazırlanması gerekmekte olduğunu nasıl gözardı edebiliriz.
Çalışma hayatına, ticaret hayatına ve sosyal hayata da hazırlayıcı alt eğitimlerin de mutlaka eğitim çağında verilmesi gerekmektedir.Bu konularda da çok ciddi müfredat çalışmalarının yapılması gerekmektedir.
Konu aslında toplumun en ciddi ve en önemli konularından biri olduğu için fazla detaylandırmadan eğitimle ilgili bölümü üzerinde bir paylaşımda bulunmak istedim.
Burada yazdıklarımı Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri okuyacak değil elbette ama;
İktisatta bir kural vardır;HER ARZ KENDİ TALEBİNİ OLUŞTURUR.
Umuyorum ki oluşturacağımız sosyal baskılar ilgilileri,siyasileri harekete geçirir.Öncelikle Eğitim yönünden sonrasında ise Kitle iletişim araçları, basın medya, radyo tv gibi alanlarında yapmaları gerekenler için, sağlıklı bir toplum için atılması gereken adımları atarlar.
Saygılarımla. 

YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış :( Yazık ama blog sahibi senin yorumunu bekliyor olabilir

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın