gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Selam Karşı Cinsim/Sana Bir Mektup Yazdım/Okur Musun?

02 Ocak 2018, 05.43
A- A+


Senden  küçük bir kız kardeşin, ablan ya da küçük bir kızın olmamış olabilir. Şu dünya yüzünde hiçbir kadına aidiyet hissetmemiş, hiçbirine değer vermemiş ve sevmemiş de olabilirsin. Ama seni bu hayata bağlayan bir kadın olmadığını düşünüp yanılma. O, seni doğuranı hatırla. Dünyanın en kötü annesi olmuş olsa da hatırla. Seni doğurup bir daha yüzünü görmek istememiş olsa dahi hatırla. Bir çocuk doğurmak hiç kolay iş değil. Senin, onun bedenindeki dokuz aylık mevcudiyeti; onun, seni taşımak için geçirdiği o zorlu dokuz aylık mecburiyeti... Doğururken çektiği acıyı, eziyeti... Hatırla olur mu...


Ben bir kadınım
Ve seni, ben doğurdum
Unutma!


Senin bana verdiğin, ancak benimle hayat bulabiliyor. Sen; sende olanı, dünyaya ve benim bedenime bırakıp gidebilirsin, arkana bakmasan da olur. Çünkü seninle gelecek hiçbir şey kalmayacak o andan sonra, tek başına yürüyüp gideceksin. Ama ben öyle değilim. Bu dünyaya gelmek isteyen bir bebeğin annesi olabilirim her an. Ve bu benim vücudumda, benimle yekpare olacak. Farkı anlayabiliyor musun? Bir babanın, çocuğundan haberi bile olmaması mümkün; ama bir annenin, dünyaya getirdiği bir bebeğin varlığından habersiz olabilmesi imkansız. Bu yüzden "ana" ibaresi koyuyorlar toprağa, tabiata; doğurduğuyla arasında kopmaz bir bağ olduğu için... Bunun nasıl kutsal bir yük olduğunu kavrayabiliyor musun? Diğer her türlü şeyi  bir yana bırak, sadece bana bahşedilen bu kutsal yük için saygı duyamaz mısın bana? Dilediğinde sevip okşayıp; dilediğinde sövüp dövebileceğin, itip kakabileceğin nesnel bir hiçliğe mahkum etmesen beni keşke. Etme olmaz mı...


Duyguları gibi, bedeni de narin bir varlığım ben. Sen bana vurduğunda, sana karşılık veremiyorum. Karşılık verebilecek gücüm olsa vurur muyum, onu da bilmiyorum açıkçası. Benim içimde seninki gibi bir şiddet duygusu yok çünkü. Allah yaratırken bunu benim içime koymamış. Canım yanıyor, seninkinden daha hassas bir bedenim olduğundan da morarıyor, kızarıyor, kanıyor her yanım. Keşke vurmasan bana, dövmesen, döve döve öldürmesen... İstemiyorsan bırak gideyim ama yaşamama izin ver lütfen olur mu...


Allah, beni senden daha güzel bir varlık olarak yaratmış  Ve sana öyle bir zaaf vermiş ki bana karşı koyamamam için, işin zor biliyorum. Ama bunu başarman gerekiyor, bu senin tekamülün, anlıyor musun?  Bende cezbedici bulduğun şey, seni çığrından çıkarmak için ürettiğim bir silah değil. Eteğimin kıvrımından gördüğün bacağım, bluzumun dekoltesi... Doğam bu benim, güzel görünmek istediğim için beni neden suçluyorsun?  Senin zaaflarından ben sorumlu değilim ki. Ve ben, kendimi değiştirmeyeceğim. Değişmesi ve dönüşmesi gereken sensin. Bana "insan" olarak bakamaz mısın "kadın" olduğumu görmeden önce; insanlığından çıkmadan "erkek" olmayı başaramaz mısın?


Ve evet... Diğer başka şeylerin yanı sıra, senin ilgini çekmek istiyor da olabilirim bu  güzel görünme telaşımda. Fakat bu "sen" diye söz ettiğim çoğulluk hali, 1'den çok kişiyi içermiyor ki. Ancak benim iznimle, o çoklukta kendini yalnız hissedebilir ve bir şeyleri kendine hak görebilirsin. Ancak o zaman, bana istediğin gibi fütursuzca bakabilir ve dokunabilirsin. Elbette gözlerini bağlayacak değilsin, bakacaksın tabii. Ama erdem gözünü kapattığında, o dış dünyaya açılan göz, seni kötü biri haline getiriyor. Ben; sana sunulan, istediğin gibi bakabileceğin bir resim, meyve kasasından mıncıklayıp yoklayarak alıp ısırık atabileceğin bir meyve  değilim ki.


Ne, o feminist özgür kadın zırvalığı; ne, ağlak mağdur kadın edebiyatı nağmesi; ne de kadın ruhundan gram anlamayan filozofların betimlediği bir varlık değilim ben. Aşktan, kadından ve kadınlıktan anlamayanlar seslerini kesmez; ama sen, onların dediklerine kulaklarını kapa. Eğer seviyorsam seni, tabii ki sana ait olacağım. Ve elbette, senin için yaratıldığımı da biliyorum; ama sen de benim için yaratıldığını bilmelisin. Gönüllü ve karşılıklı bir aidiyet  olmadıktan sonra "biz" olamanın ne kıymeti var. Ben seni seviyor ve istiyorsam; bile isteye ve zevkle girerim onların zül gördükleri ait olma hapishanesine. İşte ben, seni böyle şartsız-şurtsuz, hesapsız kitapsız severim. Sen de beni böyle sev, olmaz mı...


Eğer bir gün beni sevmekten vazgeçersen, gidebilirsin. Söz veriyorum; seni öldürmeyeceğim. Beni, beni sevmeyen biriyle yaşamak zorunda bırakmadığın için teşekkür etmeliyim çünkü sana. Kimse, kimsenin sahibi değil bu hayatta; kimse, kimseye ebedi bir sevgi sözü veremez. Bir gün, ben de seni sevmekten vazgeçersem; vurma, dövme,  öldürme beni olmaz mı, bırak gideyim. Bana dünyayı dar, mezarı erken;  kendine de zindanı mekan etme.


Senin çocuk tabiatını anlıyorum, bir noktaya kadar tolere de edebiliyorum. Ama keşke abartmasan.  Bir kadının senden hoşlanıp hoşlanmadığını anlayabilecek kadar büyümüş olman gerek. Kendini öyle hissetmiyorsan gelişmelisin, o vakte kadar da kadınlardan uzak durmalısın. Sevdiğin biri; hiç sevmediğin bir yemeği, sürekli boğazından aşağı boca etmeye çalışsa ne hissederdin? Bir süre sonra tiksinti yaratmaz mıydı bu sende? Öyle düşün... Ben sana "arkadaşım" diyorken; sen, arkama geçmeye çalışmamalısın. Kazanacağın hiçbir şey olmadığını bile bile; sana, benden "sevgili" olmayacağını göre göre; neden sonunda ışık görmediğin bir tünele girip benim arkadaşlığımı da kaybetmeyi göze alasın ki... Yapma! Ben, senin olmadan da senin için değerli olabilirim.


Senden daha gelişkin bir sevme yeteneğim var benim, hislerimi daha yoğun yaşıyorum. Senin için durum farklı, biliyorum. Beni deli gibi severken de bir başkasıyla olabilir ve bundan da büyük bir zevk alabilirsin. Yaradılışın böyle.  Ama bana istemediğim biri dokunursa  kaldıramam ki ben. Dokunmanın kırk bin  türlü hali var. Tek bir haddini aşan hoyrat bakış bile benim için mide bulandırıcı olabiliyor bazen; o an, görünmez olup nokta gibi kalmak istiyorum olduğum yerde. Ki bedenimin üzerinde içgüdüyle devinen, vahşi bir yaratığın bende nasıl bir etki yaratabileceğini, nasıl izler bırakabileceğini düşün. Düşünebileceğini pek sanmıyorum ama bir dene. Yalnız sevdiğime açacağım bir gül bahçem var benim. Gerisi bana zül, anlamıyor musun? Neden zalim olmakta bu kadar ısrar ediyorsun? Taciz etme beni, tecavüz etme!  Olmaz mı!


Mektubumu okudun sevgili karşı cinsim

*Belki, bu yazdığım durumlardan birinin kötü yürekli kahramanısın ve olmaya da devam ediyorsun. Eğer ediyorsan; bir sonrakinde elin, dilin, aklın kötüye gittiğinde, şu okuduğuna eminim pişman olduğun yazıyı hatırla. Yapma! Olmaz mı... Yapma!


**Belki, erkekten ziyade insansın. Hayatının hiçbir noktasında bana, istemediğim bir şeyi yapmadın ve umarım bundan sonra da yapmayacaksın. Bu mektubu okuyunca hissettiğin o mahcubiyet hissi var ya hani; üstelik hiç de hak etmediğin... Sadece, o ucubelerle "erkek" üst başlığında birleşiyor olmandan kaynaklı duyduğun... İşte ben buna üzülüyorum. Sen ucube değilsin, onların yaptıklarından da sen sorumlu değilsin. Fakat ne desem, o cisimleşmiş mahcubiyeti göreceğim satırlarında.


Sen, bir kadınla bu manada hiç savaşmadın ve bir erkekle hiç sevişmedin. Benim dipteki acımı da doruktaki hazzımı da bilemezsin; tıpkı benim de sana ait olanları bilemeyeceğim gibi... Yaşayarak deneyimlemediğin ama duyduğunda sende tiksinti uyandıran şeyleri, beni desteklemek adına  yazarken, biliyorsun sen de empati yapamayacağını, cümlelerinin güdük kalacağını. İyi niyetinden eminim ama  yazma lütfen. Kahramanım olmana gerek yok ki, hayatındaki kadınların kahramanı ol yeter. Zaten şimdi ne yazsan, işyerinde çıkan sıradan tabldot etkisi yaratacak bende.


Öyle* veya böyle**;

Bu  mektup sadece beni anlaman için yazıldı.
Başka bir şey yapmana gerek yok.
Sadece anla.

Ben bir kadınım
Ve seni, ben doğurdum
Unutma!

https://www.youtube.com/watch?v=v_sgrUxCCzM


YORUMLAR

02 Ocak 2018, 14.18
Gercekten cok guzel ve duygulu yazmışsınız ellerinizie sağlık herkes okumalı, okutmalı...
02 Ocak 2018, 16.05
Her gun  kadin cinayetleri ve tecavuzlerin artigi  ulkemizde, kadina siddet de dunya 3.oldugumuzu  bilirsek,bu yazi cok yerinde olmus.Emeginize saglik
02 Ocak 2018, 22.25
Birgün gelecek ve güneş batıdan doğacak.
Ama ogün geldiğinde hayat da son bulacak.
Okudum ve seni anladım.
Eminim ki sen de beni...:)
03 Ocak 2018, 04.42
      Aslinda bizim töremizde bu saydiklarinin hepsinin cezasi ölümdür. Ta ki batinin medeniyetini almaya degil de kötülüklerini almaya basladimizdan beridir bu yazdiklarin maalesef oluyor. Cahil birakildik, görgüsüz birakildik, örf ve adetten yoksun birakildik. Ve maalesef yine hergün kadinlar tecavuze ugrayacak, yine dovulecek, yine cinayetlere ugrayacaklar. Ve maalesef hergun artarak devam edecek. Bugun gazetede okudum; Kuzey Kore lideri tombalak Kim Jong-un bir kadina tecavuz eden 3 erkegi idam ederken tüm ülkede televizyon kanallarindan canli yayin yapip 3 gün boyunca yayinlamis. Ve bi daha ki secimlerde oy vermeyi düsündügüm bir tombalak olacak bu adam :)
     Keske bu yaziyi tüm ulasim araclarina, okullara, reklam panolarina assalar ve cezasi korkunc derecede olsa.
     Maalesef üzülerek yazini begenmek istemesemde begeniyorum KARSI CİNSİM.
03 Ocak 2018, 22.24
Emeğine yüreğine sağlık diyerek klişe bir kelime kullanacağım. Karşı cinsime hiç bir şey deme gereği duymuyorum. Kendisi ile ilgilensin, bana müdahale etmesin yeterli. Beni ben olduğum için, olduğum gibi kabul etsin, şekillendirmeye çalışmasın... Onun kadar bende bir bireyim...Bir insanın hayatı hakkında karar vermeyi, istemediği bir şeyi zorla yaptırmayı, kabul ettirmeyi, ruhunu, hayatını ve değerlerini gasp etmeyi kendinde hak görenlere soruyorum; sizinle ilgili benzer kararlar alınsa, sözde hata dediklerinizi yaptığınızda aynı şekilde davranılsaydı kökünüz kururdu... Anlayana.
04 Ocak 2018, 05.35
Alevtor, Sevda Mavi Bir Kar Şimdi; yazarken hissettiğimi, siz de okurken hissettiniz haliyle. Teşekkürler güzel görüş ve yorumlarınız için. smile Resmi


Tengri ve Blue; sevgili karşı cinslerim, size, söz dinlememiş olmanız nedeniyle teessüflerimi iletiyorum.p Şaka bir yana, ikiniz de çok yerinde yorumlar yapmışsınız, teşekkürler smile Resmi smile Resmi Realist bir defa görüşleriniz. Hiç hikaye anlatmamakta. Diyorsunuz ki: "Olan budur ve olmaya devam edecektir" Bunun çözümü, tesellisi filan yok. İşte ne yapalım, ben de bir umut yazdım elimden geldiğince. Belki birinin yüreğine, vicdanına dokunur, bir faydası olur.


Tengri; sen, sallandıralım üçünü beşini, bak bir daha oluyor mu, moduna girsen de biliyorsun bir şey değişmeyecek. Yok değişecekse; ben de tombalaktan istiyorum! :) Konuyu deşmek, konuşmak vs. de istemiyorum açıkçası. Bana kalsa yaradılışı da aklayıp; kapitalizme sövgüyle bağlarım bu işi. Ama yazının doğasını bozmayayım, susayım. :)


Blue_Parrot; bir "anlıyorum" deme hakkın vardı sakallı olan blogdan .pp Çok güzel kullanmışsın bu hakkı :) Güzel de bağlamışsın. İyi niyetler, umutlar, temenniler filan, artık ikinci bir dünyaya kalacak. Halihazırda böyle bir dünya yok çünkü. Anlaştık şimdilik :)

04 Ocak 2018, 18.15
Keşke şu yazıyı herkes okuyabilse. Umarım bir gün geniş kitlelere seslenirsin. Mükemmel bir yazı olmuş. Aklına sağlık Cezbe...


05 Ocak 2018, 02.41
Çok güzel bir teşekkür ifadesidir "emeğe, yüreğe sağlık" demek Hazan123. Kendi adıma mutlu oluyorum okuduğumda. Bu güzel dileği klişe yapan ve ifadenin içini boşaltan; önlerine gelen, sıradan her türlü şeyin emek ve yürek ürünü olduğunu düşünerek (veya düşünmeyerek), bunu dile getiren insanlar bence. Bu yüzden; hem bu güzel dileğiniz hem de görüşlerinizi içeren yorumunuz için teşekkür ediyorum ben size smile Resmi
05 Ocak 2018, 09.49
Harika bir yazı bir mektup.Süper smile Resmismile Resmi
05 Ocak 2018, 10.56
Harika.... bir kadın olarak tsk ediyorum çok güzel dile getirmissiniz yureginize kaleminize saglik...
05 Ocak 2018, 19.41
kelimeler ile ifade etmek yeterli değil bu yazınızı tebrik ederim yüreğinize sağlık 
07 Ocak 2018, 01.16
1YALNIZLIK; teşekkür ederim. Daimi desteğine, teşviğine... Eyvallah smile Resmi


 ! Mia, !BEYYA&, ! DeNİZ; okumuş, duygularımı paylaşmışsınız. Teşekkür ediyorum güzel sözleriniz ve yorumlarınız için smile Resmi


Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın