gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Gamyun City ve halkı !

02 Ocak 2018, 20.02
A- A+

          10 Yıldır aktif olan ve biz binlerce üyesi ile gerek bir şehrin birbirinden elit mahalle benzeri özel salonları, gerek şehir merkezi statüsüne benzetebileceğimiz normal salonları ile her ne kadar internet üzerinde sanal bir ortamda var olmasına rağmen sosyal bir platform.
          Amaç olarak ilk bakışta oyun sitesi diye tabir edilse de, mevcut üye sayısı, resimleri, kişilerin beklentileri, dialogları, karakteristik özellikleri, sosyal statüleri, eğitimleri, eğilimleri vs.düşünüldüğünde elbetteki her sosyal platformlar içerisinde olmazsa olmaz olan, etiklik, adalet, ahlaki boyut gibi bir takım kurallarının konulması ve uygulanması da gerekmekte.
          Reel hayatımızda yaşadığımız toplum içerisinde, yasal ve ahlaki olarak bir takım toplum kurallarına uyuyor, uymak zorunda kalıyor, kişilik haklarına riayet edip, haklarımıza sahip çıkıp korunmasını istiyor isek, site dahilinde de bunlar söz konusu.
          Konuyu açmak gerektiğine inanıyorum.
          Bizler salonlarda, masalarda ve de özel sohbetlerimizde soyut olarak var olup; arkadaş, dost veyahut hasım edinebilmekteyiz. Orada var olan aslında sadece önce kendi sonrasında diğer kişilerin gözündeki rumuzumuz aslında. Başka bir deyişle gerçek iletişimin temel nitelikleri olan göz, hakeret, duruş, ses tonu gibi unsurların eksik kaldığı, ekrana yazılan bir kaç kelime, oyun tarzı, o an yaşanılan bir takım hadiseler karşısında verilen tepkimeler ile karşımızdakilere verdiğimiz izlenimler ile oluşan karakterlerimiz.
          Muhatap  olduğumuz kişilerin yaş, cinsiyet, eğitim düzeyi, sosyal pozisyonu, işi, mesleği, ekonomik durumları gibi birçok özelliğini bilmeden kendimizce bir kaç done ile oluşturduğumuz kişilikler.
          Toplumda önder, lider, zengin, fakir, yardımsever, popüleritesi yüksek kişiler olduğu gibi, site üerinde oynanan oyunlar sonucu kazanılan puanlar, fıstıklar, fıstıkların karşılığı alınan renk, süs, elit, silver ve daha bir çok özellik ile zaman içerisinde üyeler arasında yaşanılan ayrışmalar.
          Sorumluluk almayı sevenler olduğu gibi, statü, popüler olmak gibi beklentileri olan kişilerin salon sahibi yada salon opu olarak roller üstlenmesi karşımıza çıkmakta. Bu roller içerisinde bulunurken hedeflenen kazanımlar olsa da, karşılaşılan çeşitli sorunlar karşısında da bazen ya kötü polis, yetersiz yönetici gibi ifadeler ile betimlenerek etik olmayan davranışlar sergilenebilmekte yada pes edip "dertsiz aşım, ağrısız başım" denilmek suretiyle üstlendiği sorumluluktan ayrılıp bir kenara çekilmekte.
          Her insanın yaratılışından gelen yükselme hedefleri göz önüne alındığında ise; bir çok üyenin nakaratı olan "genel op olma" hayali yatmakta.
          Detayına bakılmaksızın bir ayrıcalık, özerklik yada faydalanma gibi kazançlar düşünülerek yapılan, işin reklam kısmında bulunulan zihniyet çeşidi diyebilirim buna.
          Halbuki salon opluğu ile genel opluk  arasındaki tek benzerliğin niklerin yanındaki ünlem olduğu aşikar.
          Şöyle ki: salon opları sürekli bulundukları salon genelinde, oyunlarında ve özel sohbetlerinde hep göz önünde bulunurlarken, genel opların hepsi birer hayalet, kimse ile sohbet etmeyen, sistemde sadece görevleri gereğince ulaşılabilmek adına nick taşıyan sessiz sedasız geri planda çalışan kahramanlar.
          Bendeki gamyun şehrini, yöneticilerini, mahalle ve içerisinde yaşayan toplumu çok yüzeysel olarak, dallanıp budaklandırmadan anlatmaya, tanıtmaya çalıştım.
          Şehrin bir ferdi olarak bu ortamda bu sitede bulunmayı seviyorum.
          Bu vesile ile başta site yaratıcıları olmak üzere, sessiz kahramanları olan genel op arkadaşlar ile birlikte salon sahipleri, salon opları ve tüm üye arkadaşlarımın 2018 yılını kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.
          Daha nice 10 yıllara Gamyun ve Arkadaşlık Sitesi !
          Mutlu yıllar Gamyun City !

YORUMLAR

07 Ocak 2018, 13.28
tbkler çok güzel tarif ettiniz kutlarım sizi
08 Ocak 2018, 20.05
sizede mutlu yıllar yüreği güzel insan..
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın