gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Dünyanın Bütün Askerlerine...

23 Ocak 2018, 08.58
A- A+

Hiç erkeklerin tesadüfen yaşadıklarını düşündünüz mü? Ben düşündüm bugün. Çünkü askerlik  diye bir şey var. Var, çünkü savaş var. Kıçı kırık dünyayı paylaşamıyoruz. Ondan ölüyor erkekler. Potansiyel ölüler. Ölmeye ister gönüllü, ister gönülsüz gitsinler; ayaklarının biri çukurda, ölmeye meyyal...


Ne uğrunda öldükleri önemli elbette. Ama ölü, ölüdür. Gönüllü olanlar, sanırım daha mutlu ölüyorlar. Ulvi amaçlar için ölenler, vatan için, toprak için, özgürlük için... Ne için öldüğünü bilmeyenler var misal. Onlar çok acıklı. Dünyanın bir ucunda, daha haritada yerini bilmedikleri bir yere gidip ölüyorlar. Hem öldürüyor, hem de ölüyorlar. Sonra şiirler yazılıyor öldürdükleri için: Çocuklar öldürülmesin, şeker de yiyebilsinler, diye. Bir davanın askeri olanlar var sonra; davalarının ne olduğunu bile bilemeyen, daha bıyığı terlememiş, sakalı çıkmamış, bir kadınla yatmamış, bir kadını koynuna almadan toprağın koynuna giriverenler...


Erkekler asker olup ölüyorlar. Görevdeyken çığ düşüyor üzerlerine mesela... Mesela; arka bahçede, metan gızı sızıntısından zehirlenip ölüyorlar. İlla savaşa da gerek yok, onlar bir şekilde ölüyorlar.


Oyuncak kurşun askerler vardır hani.  Sever miydiniz onları çocukken? Ben pek sevmezdim; soğuktular, renksizdiler çünkü. İlla yeşil veya griydiler. Ama aklım erse de ölüme bu kadar yakın olan insanların oyuncakları olduklarını bilsem severdim sanırım. Az vakitleri olabilirdi çünkü sevilebilmek için, esirgemezdim sevgimi.


Diyor ki kadın: Ben seni, garibanlık içinde, soğukta meyve sebze satarak büyüttüm. Yığılmış oğlunun cenazesinin üzerine. Bir tahta var aralarında, bir kefen, bir bayrak. Artık nefes yok, ses yok, soluk yok oğuldan. Yalnız, annenin feryatları duyuluyor.


Erkek çocuk doğurmaya bakmak lazım...
Daha çok asker gerek bu dünyaya, daha çok savaş, daha çok ölü...

Çünkü;

Bitmiyor ki!
Bitmiyor!!!!!
Bitmiyor!!!!!!!
Bitmiyor!!!!!!!!

YORUMLAR

23 Ocak 2018, 10.31
Türk olmak zordur, dünya ile savaşırsın. Türk olmamak daha zordur, çünkü düşmanın Türktür.
                                                                                                                     Fatih Sultan Mehmet
Türkler kahramandırlar, dostlarına zarar vermezler. Yüce Türk milleti tuttuğu eli bırakmaz, sözünden dönmez, iyi ve kötü günlerde dostundan ayrılmaz. Böyle bir ulusla el ele vermek yeryüzünde her zorluğu yenmek için sonsuz bir güç ve yetenek kazanmak demektir.

Fransız Bilgin Gelland

Türk kadınlarının en büyük süsü Türk oluşlarıdır. Onlar süslenmek için elmas veya zümrüt takınmıyorlar, belki üzerilerinde taşıdıkları o taşları süslemiş ve kıymetlendirmiş oluyorlar. Çünkü her Türk kadını canlı bir inci ve paha biçilmez bir pırlantadır. 

Ressam Alexandre-Gabriel Decamps
Not: eski Türk kadınları ha üstünüze alınmayın. Şiddetin de çoğu eski olmadığınızdan.

Biz asil bir toplumuz. Bu dünyaya ancak biz zeytin dalı uzatabiliriz.

Ya yazınız çok güzelde yazılarınızda hep bi özele vurgu var. Bu doğallık değil bence. Eksiklik


23 Ocak 2018, 15.15
Bilmedikleri bir topraklda Neden öldüğünü bilmeyenlere biz halk arasinda pisipisine girti niyazi ( niyazileri tenzih ederiz) diyoruz Allah Vatan icin şehit olup topraga dusen herkesi cenneti ile ödüllendirsin. Emeginize saglik
24 Ocak 2018, 04.37
Elbette, kimsenin bana şehitlik mertebesini anlatmasına gerek yok. "Ulvi amaç" parantezinde belirtmişim yazıda da zaten. Şehit olmuş veya olmamış; bu dünyadan göçmüş insanların ortak paydası "ölü" olmalarıdır. Sadece "şehitlik" üzerinden düşünürseniz; bizim askerimiz de şehittir, bizim askerimizi vurup akabinde vurulup ölen de şehittir karşı cepheden bakıldığında. Yani tek başına "şehitlik" kavramı, bu yazıyı karşılamıyor.


Hassasiyeti anlıyorum, ki aynı hassasiyete sahibim ki bu yazıyı yazmışım. Öncülüm elbette, Türk insanı olarak kaybettiğimiz onca candır, kalbime dokunan ilk olarak budur. Fakat bu yazı "erkek-asker-ölüm  çerçevesinde, bu pis dünyanın erkeğe; asker olması, savaşması, ölmesi gerektiği diktesi"  üzerine yazılmış bir yazı. Bu yüzden başlığı da "Dünyanın Bütün Askerlerine". Kimse gereksiz tepki vermemeli. Sadece kendinden olana değil de, tüm insanlığa empati yapmak, şehitlik sıfatını es geçtiğiimi düşündürtmemeli. Yani, özele değil, genele bakmalı.


"Vatan, millet, Sakarya", "şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları eşliğinde, Türk güzellemesi yapan, demagoji, ajitasyon içeren ağlak bir yazı da yazılabilir. Ben yazmam ama yazmış olsaydım, oturup ağlardık kadın-erkek beraberce. Sizin, şehitlik hakkında bilmediklerinizi de bir kadın gözünden anlatabilir, hepimizi derin bir kedere gark edebilirdim. Fakat ben artık, ağlamaktan çok, anlamaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.Zaten yeterince anamızı ağlatıyorlar ülke olarak Gaza gelmekten, gaz vermekten ziyade, akl-ı selim hareket etmemiz gerekmiyor mu? Her ikisi de; ağlamak da, gereksiz vatan-millet-Sakarya  gazı da, gözleri bozar, gerçekten uzaklaştırır bizi. Umarım ifade edebilmişimdir.


Teşekkürler yorumlarınız için smile Resmi

24 Ocak 2018, 16.55
Yazdığım yorumlarda insanları yargılamak olarak algılıyor, blog sahipleri ve yorumcular. İçinizde hümanizm, (insanları sevmek) 
iyi bir kişilik sahibi olmak, sevgi vs. gibi kavramlar varsa iyi bir yolda olmamızın işaretidir. Memleketimizde bu insanlardan oldukça fazladır. Bu toplumun bazıları idare eder, bazıları idareci seçer. İdare eden akıllı, zeki, kavrama yetisi iyi yeri gelir milliyetçi yeri gelir idareci (işi oluruna bırakarak es geçmek)olur. Bu tip idareci akıl yolunu iyi kullanır. İdareci seçen insanlar idarecisine uyum sağlamak zorundadır. Herkes akıllı yaratılmıyor. Bu secmenlerde cahil olursa içine vatan sevgisini işlemek gerek. Yoksa başkasına boyun eğmesinden iyidir.
 Cezbe hanım benle demogojiye girmeyi sevmiyosun biliyorum, ama okuduğunuzuda biliyorum. İyi ve inanan insanlar için bu
 dünya. Siz nederseniz söyleyin iyi bir insansınız doğru olan tek bir şey var sevgi...
Bizim  sevginiz kimeyse biz okadarız...
26 Ocak 2018, 16.28
Vay be artık benim bile yorumlarım onay almıyor, fazla siyasi gelmiş olsa gerek. Ülkemizin ve insanımızın ruh halini kurduğum ilk cümle anlatır umarım, çünkü daha fazlası onay almıyor.
27 Ocak 2018, 02.04
Sanırım siyasi içerikli bir yorum yazılmış bu yazıya, sonra da silinmiş, okumadım ben Duk. Onun hassasiyeti olabilir. Yoksa, yayınlıyorlar akıllarına eserse biliyorsun. Blog kapak fotolarında "güncel" başlığında fotolar var. Eh şimdi süs diye koymamışlardır o bölümü. Türkiye'nin günceli ne olacaktı, siyasetten çıkabildiğimiz mi var. Tv kanallarının birinde, sosyeteye dahil kadınlar program yapmış. Bu da güncel bi haber gerçi. Herkesin günceli başka, onlardan konuşmayı deneyebiliriz misal.


Bir de Duk, yazmayı bilmiyorsun siyasi yorum sen. Dolandıracaksın lafı, kulağını aksi istikametteki elinde göstereceksin. O da olmazsa dili veya zamanı değiştir. Bililtizam düşmemelisin bu nahoş hallere. İlla ki mükerrer bir vak'a vardır tekerrür düşünüldüğünde. İsmiyle müsemma bir zat-ı şahane de vardır muhakkak tarihin derinliklerinde :) Mütenasip bir kıvam tuttursan, sövgü bile hoş sada gelebilir, gayrimünasip bulunmayabilir şaşar beşere. İçim şişti :) Evet yani böyle, sen tarih bilirsin, dil sıkıntı olabilir. Onun için de, dini metinlere, eski türkçe metinlere  filan bakabilirsin, ortalık pdf dosyası fışkırığı kaynıyor netekim :)


O ne! :) Ressamın biri demiş ki benim için; Türk kadınının süsü Türk olmakmış. Ne emtialar var ya, tövbe tövbe. Beriki de tüy dikmiş: Eski zaman kadınlarına söylüyormuş haa!! Zaten eski kadınlara benzemiyoruz diye şiddet görüyormuşuz. .ddddddddd

Bu kadar nasıl zırvalayabiliyor insanlar, inanılacak gibi değil vallahi.

28 Ocak 2018, 02.08
şehitlik güzel bişey olsa zenginler fakirlere bırakmazdı bence 
29 Ocak 2018, 16.51
Yazdığınız trajikomik -DUAYEN. Haliyle gülsem mi, ağlasam mı bilemedim. Bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete, diyesim de geldi. Hayırlısı artık... Allah, uğrunda ölmeye değer davalarda şehadet nasip etsin.
29 Ocak 2018, 19.46
Şehitlik güzel bişey olsa zenginler bırakmazdı herkeze.
Ovvv Aman Yarabbi

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın