gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Hiç Işık Yok

27 Ocak 2018, 23.35
A- A+


   Demek istediğim; her insanın bir- veya birden fazla- karanlık tarafının olduğu yönünde olduğudur. Gizlediği bir yüzü, günyüzüne çıkmamaya kendiliğinden ayarlı bazı huyları… Her bitkinin de bir karanlık yüzü var mıdır peki? Aynı beklenti, aynı şekilde bir bitki için geçerli olmayacaktır. Çünkü sadece insanı ilgilendiren bir ışıksızlıktır bu. Mutsuz bir domates, katil bir marul vs; bunlar, varlığını ancak hayallerde sürdürebilir, belki şimdilik; gerçek değillerdir ve karanlıktan sayılmazlar. Bitkinin tek karanlık tarafı, güneş görmeyen yüzüdür mesela. Gerçek anlamda karanlık bu...

   İnsan, toprak ve su isteyen bir yeşillik olmamıştır. Sadece toprak ve su ise asla…

   İnsan “alır”, alandır. Hep almalı bir yokedicidir. Tek ihtiyacı güneş ve su olan bitki ise hep "veren"dir. İnsanlar bitki değil, hele saksı hiç değildir!



   Sonsuz iyi ve mutlu bir insan, gerçek olabilir mi sizce? En fazla bitkidir bence; değilse de kesin robot ya da uzaylı. Yine insan yapımı bir makine de olabilir bakın. İçini açın makinenin ve kablolarını sökün. Escobar kötü bir adam olarak anılır. Belki özünde kötü ve mutlu. Telefon bile Escobar yazarken "eşcinsel" olarak tamamlıyor. Belli ki bu telefon da ona karşı cephe almış durumda, sanki eşcinsel olmak kötü ve ayıp bir şeymiş gibi. Escobar’ın kızı için yaptığı fedakarlık, çılgınlık; adına her ne derseniz işte, o bir efsane değil miydi ya? Bu onun iyi bir insan ve baba olduğunu göstermeye yetebilecekse eğer, Escobar’ı sadece bu iyilikten ibaret olarak düşünmek, özünden ayırma sebebi olmaz mı peki? Şimdi de kişilik ve karakteri dışında Escobar’ın kayıp milyonlarını konuşacaksak bu onun karanlık yüzü sayesindedir. Karanlık bazen iyi bazen kötü olabilir.

Karanlık sadece kötü insanlara özgü değil elbette. Karamsarlık da insanlığa dahildir karanlık adına. Işığı sönen bir ev, bir hayat; her şey karamsarlığa gebedir… İnsanlığın oluşup süregeldiği yer ve zaman, geçmişin en karanlığına aittir. Avcılık-toplayıcılık zamanlarında bir geyiği öldürmek vejateryan/vejetaryanlık suçundan sayılmazdı, suç sayılacak mantık yoktu, mantık hiç yoktu o zamanlarda. Sadece ışıksız, içi zifiri karanlık mağaralar vardı. Karın doyurmak için geyik öldürmek bir suç değil bir araçtı. O ilk insan, o geyiği alt edip kazanamasaydı insan namına tek bir iz kalmamış olacaktı belki de şuana kadar. Dinozorlar kadar konuşulmuyor olacaktık, öyle değil mi? Makinelerde sizin eşcinsel olduğunuz ve daha fazlasını iddia etme yetkileri mevcut olmakla birlikte makinelere güvenmeyin, aman diyeyim... Ve insanlar tarafından yaratılan makineleri yine insanlar açısından tehlikeli ve zararlı hale getirmek, onlara yöneltmek ve dahası insanlarla birlikte tüm canlıları, tüm doğayı yoketmek ve ayrıca buna niyetlenmek bile kapsamlı bir suçtur, bu gerçek bir suçtur.



   Hiç ışık yok. Işıklar birer birer, onar onar, yüzer yüzer..hiç ışık kalmadı. Bu bir karamsarlıktır. Karanlık içimizde.




YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış :( Yazık ama blog sahibi senin yorumunu bekliyor olabilir

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın