gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Sevgiye Tok Öfkeye Uzak Şiddete Hayır ...

28 Ocak 2018, 08.32
A- A+
Bir bebek dünyaya gelirken hangi elde doğucağını, hangi sevgiyle tomurcuklanacağını, hangi ortamda büyüyeceğini seçemiyor malesef.Artık öyle bir yüzyılda yaşıyoruz ki sevgiye aç,ilgi ve alakaya muhtaç nesiller topluluğu olduk.Sürekli evde tartışma,şiddet görerek büyümüş bir erkek evlat anne ve babasının günahını taşıyarak büyüyüp, topluma zarar vericek bir birey olma yolunda ilerliyor.Hangi ana baba çocuğu kötü olsun çevresine zarar vericek bir suç makinası olsun ister.Ama istemeden, ama onu sakınmadan, ama ona tüm sevgini şevkatini vermeden, ama ona günün 1 saatini bile ayırıp özel olduğunu değerli olduğunu hissettirmeden yıllar geçiyor ve o amalarla büyüyen evlat birgün komşunun çocuğuna cinsel istismarda bulunuyor.Yada eşine siddet uyguluyor yada daha geçen günlerde içimizi acıtan engelli agit kardeşimizin yaşadığı dayak olayı gibi vicdansiz acımasız bir hal alıyor.Size en yakın örnek oyun sitemizde bile bir birinize fiziksel olmasada piskolojik şiddet uyguluyorsunuz.Selam alıp vermeye üşenen saygı sınırlarını aşan ve sonu küfürlere giden bir oyun ortamından ne kadar zevk alabilirsiniz ?Artık kendimize gelelim lütfen.Biraz silkelenelim nereye gidiyoruz buna bir son verelim.Ne kadar erken uyanırsak o kardır.Bizden sonraki gelicek nesiller için bizler ışık olalım.Lütfen sevelim sevmekten korkmayalım her fırsatta sevdiklerimize sevgimizi gösterelim.Öfkemize hakim olalım ön yargılı olup asıp kesmeyelim.Ne kadar erken uyanırsak vatana topluma sağlıklı nesiller kazandırıcağımıza inanıyorum size güveniyorum..Şiddetsiz yarınlarda görüşmek dileğiyle..

YORUMLAR

28 Ocak 2018, 22.21
Nilaycım eline,yüreğine,emeğine sağlık çokk güzel dile getirmişsin üzerine diyecek kelime bulamadım.100 de 100 katılıyorum sana smile Resmi Ama malesef acı gerçekler bunlar keşke herkes ibret alsa keşke herkesin dikkatini aynı yöne çekebilsek.Bazı olaylar olduktan sonra iş işten gectikten sonra pişmanlık yaşıyacaklarına keşke en başından öfkelerimize hakim olabilsek ilerde keşke demeden önce 1 kere değil bin kere düşünüp ona göre karar versek keşke... Senin dediğin gibi şiddetsiz yarınlarda buluşmak dileği ile...smile Resmismile Resmismile Resmi
28 Ocak 2018, 22.23
Ellerine Saglik Nilaycim Toplumumuzdaki En Büyük Yaraya Dokunmu$sun Cok Güzel Anlatmi$sin Te$ekürler..!!Sevgiler cnm..
28 Ocak 2018, 22.43
Emegine saglik Nilay. Guzel konuya deginmissin kisisel gelisme toplumsal olarak gelismemize atilan en büyük adim olacaktir.. ( umarim )
" Rüyanda bile bana vurursan benden özür dilemelisin " (kac kisimize komik gelir bu söz veyada sacma) parmaklari görmek isterim :-)
28 Ocak 2018, 22.52
Teşekkürler yazı için,
-İnsanlar aynaya bakmıyor.
-insanlar özgüven kaybı yaşamaktan dolayı hataları görmezden geliyo 
-iki kişini tartışması sonucu doğruyu bulmak için ana hedefi bulamıyolar.
-iyi insanlar acı çekiyo diye bi önyargı oluşuyo.
-alttan aldığın kişi seni aciz sanıyo.

Not: insanlar 1950 lerden sonra cahilleştirilmiş, ayırt edemiyolar daha iyi yi kötüyü.
Profesor dekanlar doktorlar avukatlar bile %80 i cahil. 
Doğru 1 dir...
28 Ocak 2018, 23.03
kısa , öz ve net.Çocuklar ge ecegimiz.ilk egitim ailede başlar ve gelecege ışık tutar. ellerine saglık
28 Ocak 2018, 23.59
eline sağlık nilay kardeşim

29 Ocak 2018, 00.51
Kısa, öz ve anlamlı. Ailelerin, kendine güvenen, mutlu çocuklar yetiştirmeleri umuduyla.. Elinize sağlık.                            
29 Ocak 2018, 03.09
Nilayim yüregine saglik benim güzel arkadasim :) malesef siddet seven toplum olduk,siddetin bicimligi,yogunlugu ve nasil algilandigi toplumdan topluma degisse de amaci hep ayni.kontrol altinda tutma ve otorite kurma cabasi..arastirmacilarin cok önemli bir bölümü bu tespitte hem fikirler.otorite kurma cabasinin ne kadar hastalikli boyutlara ulastigini gösteriyor.pek cok psikolog siddetin amacli,planli,sistematik ve Politik nitelikle bir eylem olduguna dikkat cekiyor.siddet eyleminin kendisi bir hastalik degilse de,toplum acisindan bir halk sagligi sorununa dönüstügünü de gözardi etmemek lazim.özellikle ruhsal ve bedensel acidan en fazla tehdit altinda olan kesim ise kadinlarimiz ve cocuklarimizdir..
29 Ocak 2018, 04.46
                         Selam Nilay  arkadaşım  toplumun yarayan kanalarından birini ele almışın  kutluyorum seni eline sağlık ...
29 Ocak 2018, 07.01
Bunları diyen senmisin oyunda oynarken bile insanları masada atan ve engelleyen olarak bu da bir şiddettir ;))
29 Ocak 2018, 09.46
her tür şiddete hayır tabiki  Aile  çok  önemli  sevgi ile büyüyen bir çocuk  sevmeyi bilir  şiddeti değil  hayvanlara  bile şiddet  uygulanıyor  burda en önemli  sececeğimiz eşler dir  onlar hem eş hem bir      anne  baba adayı olarakda  secemeliyiz  şunu burda belirtmek istiyorum  çoğu bayanlar  erkek dediğin  masaya yumruğunu vurur  derler  ama düşünemedikleri   o yumruk birgün  yüzünde  patlar  canlı cansız  tüm varlıklar için  şiddete hayır   Nilay  tbrk ederim
29 Ocak 2018, 11.52
  Acı da olsa her alanda şiddeti savaşı görüyor duyuyoruz.Yüreğimizde bunu kabullenmiyoruz bence bu savaş iç dünyamızla ilgili iyilik kötülük savaşı.Azınlık ta olsa çok güzel olaylar da yaşanıyor tanık oluyoruz hassas olduğumuz bir konudur çocuk / çocuklarımız.Ben gelecekten umutluyum umudumu kaybetmedim.
  Size anlattıklarımdan sonra sizlerde bana hak vereceksiniz.Yeni tanımış olduğum bir komşum 2 oğlu var dünyalar tatlısı küçük oğlu o kadar sevimli ki tombik tombik başlıyorum onu minciklamaya çocuklarının üstüne titriyor hassas bir anne oğlunu severken sana bir şey anlatacam dedi.
    Ben kendisiyle alakalı beklerken birden küçük oğlu için ben 20 günlük ken aldım dedi.Bu olayı anlatırken oğlunu  odasına yolladı.Ben şoktayım nasıl dedim.Tesadüf eseri arkadaşıma gittim annesi çocuğunu bakamıyaçağı için  arkadaşıma bırakmış babası da kabul etmiyor arkadaşım polise verecekti sonuçta başkasının çocuğu suç aldım kucağıma o kadar masum ki 20 günlük kırkı çıkmamış birden bana ver dedim ben bakarım dedim bir oğlum var ikinciside hediye bana Rabbim den 2 oğlum oldu peki eşın ailen tepki gostermedilermi eşim asla tepki göstermedi ailelerde zamanla alıştı.Yerimden kalktım ve komşumun alnından öptüm helal olsun sana sözün bittiği yer.
  Elbet bir gün bu acılar son bulacak.Yüreğinizden sevgiyi yüzünüzden gülümsemeyi eksik etmeyin.
  Emeğinize yüreğinize sağlık. smile Resmismile Resmismile Resmi
30 Ocak 2018, 00.28
HER SATIRINA HER HARFİNE TÜM KALBİMLE KATILIYORUM SEVGİ TÜM KÖTÜLÜKLERİN DÜŞMANIDIR AĞZINA YÜREĞİNE SAĞLIKNİLAY KRDŞM  SEVGİYLE KAL.
30 Ocak 2018, 01.22
NiLay Böyle bir Güzel blog paylastıgın icin seni tebrık edıyorum Muhtesem bir konuya deyinmişsin Bende sunu eklemek istiyorum  izninizle !! Aile Toplumun özüdür. onu Tahribe yönelen Herşey toplumun Tahribine yönelmiş Demektir inşallah Hersey Daha Güzel olması Dilegiyle  ellerine yüregine saglik...
30 Ocak 2018, 01.23
ağzınıza yürepğinize sağlık
30 Ocak 2018, 01.32
Emegine saglık canım  güzel konulara deginmişsin  deidiğin gibi herşey çocuklukta başlar sevgide eğitimde sevgiyle yetişen  çocuklar sevgiyle yaklaşır  şidettende uzak olur  ama malesef kimse sevgisini gösterme zahmetine girmek bile istemiyr karşısından bekliyor  böyle oluncada sözlü şiddet başlıyr inş herkes sevgi ve anlayışla birbirlerine yaklaşır  smile Resmi
30 Ocak 2018, 03.05
EMEĞİNE YÜREGİNE SAĞLIK NİLAYCIM  MALSEF GÜNÜMÜZDE KAPANMAYAN YARAYA DEĞİNMİŞSİN ACİZLİKTEN BASKA BİŞEY DEĞİL AMA MALESS.
30 Ocak 2018, 13.29
Az önce haberlerde okudum. Trenle giden bir genç kız telefonda annesi ile maddi sıkıntıların tartışmasını yaşamış ve trende uyuyakalmış 
Uyanınca peçeteye sarılı 100 sterlin bulmuş. Kim olduğu da belli değil
Not: kimin verdiği önemli değil Mesele Allah rızası...
31 Ocak 2018, 03.11
Yüreğine sağlık nilay aynen katılıyorum.
31 Ocak 2018, 09.47
Anahtar kelimeler; önyargı, ben duygusu ve eğitim ... Eksikliğini hissettiğini yada mahrum kaldığı beklentilerini kişi burada klavyeden harflerle tamamlamaya çalışıp o şekilde yansıtmaya çalışıyor, bir noktadan sonra kendi de buna inanır oluyor. Akabinde hırs, kıskançlık ve nefret. Sosyal yaşamda ise çocuklarımıza kitap okumayı benimsettirebilirsek bence tüm sorunlar kökünden çözülür. Bir konuda seninle mutabık olmak şaşırtıcı bu arada :) Önyargı
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın