gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

BENİ BAŞKAN YAPIN

02 Şubat 2018, 15.28
A- A+


Beni yemek programlarına salın bari. 

Siyasi parti lideri, mutfak malzemelerinden örneklerle “bir şeyler” anlatıyor kameralara, parti-grup toplantısı gibi bir ortamda. Diyor ki, soğanların pembeleşme sürecine kadar, diyor muhabirlerin uzattıkları mikrofonlara doğru. Yok incirler olana kadar! Hazır olun birazdan ülkeyi kurtardı kurtaracak… Soğanlar siper almış durumda. Hücum!

Ortamdan al siyasiciyi ver aşçıyı!

Yerine herhangi bir yemek programından bir aşçı koysanız farkeden ne olabilir ki? Muhabbet aynı sonuçta. Aynı şeyler farklı ünvanlar. En fazla soğanların olgunlaşma mevsim süreci falan olacaktır, konu. 

   
   Bir tv izleyicisi olarak gördüklerimdi bunlar. Göze soğan kaçmış gibi bir şeydi şuana kadarki maruz kaldığım şeyler; sanki dert yok tasa yok da bir de üstüne zevkine ülkeyi kazana atmış kaynatıp yahnisi yapılıyor gibi bir his doğuruyor bende. Hamileyim! Küçümsemelere gebeyim. Bir vatandaş olarak da aşeriyorum ayrıca daha neler neler…

Üç çocukla ortada kalmış hissinden muaf şekilde ümitlendirilmek isterdim sayın yetkililer, verin biraz, umut yok mudur ya hiç?

Bakın yoruldum… Hayatta tek endişemin soğan kabuklarının iyi yıkanıp yıkanmadığı olsun istiyorum, çok şey istemiyorum, gördünüz mü… Düşünüp de sorgulamak zorunda kalacağım tek şey, ele sinen soğan kokusundan nasıl kurtulabileceğim olmalı. Düşünürken biraz başım ağrıyacak evet! Evet evet sadece cücük ve sonuçlarından ibaret bir hayat. Bunu istiyorum. Soğandan ülke, kabuklarından da ağaçlar falan. E bu sefer de siyasi başkanların konuşacak bir şeyleri kalmaz ya, n’aptım ben ya hay aksi! Atlılar yakalayın beni! E haliyle delirdik ve ben Hali’yi tanıyorum. 


Yanisi, soğandan ülkeye beni başkan yapar mısınız? 



YORUMLAR

02 Şubat 2018, 20.52
Soğan ları canlandır. İnciri konuştur.
Tv izlememişin hissetmişin.
Soğanlar erkek sanırım.
Bi soğandan sarımsağım olur anca. Oğlunun ismi de 'Hali'
Bu romandan da george bush olur. Zaten magazinden bahsetmek de saçma olur.

Manisiz olmaz;
Manda vites
Fordta ses
Yokuşta mercedes.
02 Şubat 2018, 23.12
pöfff bloglar tam bir facia...
03 Şubat 2018, 00.17

tiagmo reyizin de dediği gibi; "bu dünya geçici bunlar ağızla söylenen cümleler olarak kalıyor."

su damlası hanım, bazı kelimeleriniz büyük ve ağzınız çok olmaması gereken şeyler söylemiş. iyi bloglar...
04 Şubat 2018, 01.04
Çözmeye başladın, sen harikasın. Yolumuz çetin, yemesse gelme
04 Şubat 2018, 22.25

belalılarıma benzedin Tiagmo. Aziz'in peşindeler onlar. ısrarla beni arıyorlar biliyorsam adresini istiyorlar. ama ben tanımıyorum bile. Aziz'in no diye benim no onlarda ne geziyor onu ben de bilmiyorum, anlamadım. ya bize nosunu ver ya da bu yolda bizimle yürü gibi bir tavırları var. "yemediği" için noyu değiştirmiyorum şimdilik. hatırladığım iyi oldu yazıp anlatayım sonraki blogda.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın