gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

ALO AZİZ

18 Şubat 2018, 00.08
A- A+


(karşı taraf) – Alo!

(ben)- Alo!

- Alooo!!!

- Efendim, kimsiniz?

Yanındaki hızlıca kapıyor telefonu. “Alooğğh Aziiiizz???”, “Ne Aziz’i, Aziz kim beyefendi, öyle biri yok burada!”

- Neöğy???!!!

- Yanlış numara kardeşim yanlış!

- Aziz yoh mıdır?!?!?!?!?!?!

- Hele hele!!!


   Bakın bu bir dram. Aranıyorum. Arayan ise yıllardır, hiç yılmadan, “Alo Aziz” diyor. Böyle virgülsüz ünlemsiz baya Aziz, sıfat gibi. Argolu sıfat!

Alacaklı belli, sesini yükseltiyor, Aziz derken ağzından bin tane Aziz çıkıyor, ama nasıl, “bulacam seni, olm” demekle eşdeğer.

Senelerdir bulunamıyor Aziz. İki sene boyunca, belki de daha fazla, bir Aziz’dir almış başını gidiyor. Ritüeli bozmadan arar. Kendisi köyün muhtarı mıdır artık, keçi çobanı ya da bir dalavereci midir, belli değil orası. Bizim buranın Azizlerinden birini aramadığı kesin ama. Alo Aziz diye birini tanımıyorum çünkü. Aziz olsa o da belki.

Beni her aradığında, ki aynı numarayla da aramaz öyle de cool bir alacaklı, “Alo” dedikten sonra anlayacağı dile dönerim. Tarzım gereği olmasa da doğam gereği bir “hele hele” çıkar benden. “Hele hele yok öyle biri, hele tanımam!!!”

İkna olup kapatır telefonu. İkna olduğuna o kadar inanırım ki tamam derim, bu sefer oldu bir daha kati suretle aramaz artık beni. Bir sene sonra: Alo Aziz? Her aradığında Aziz’in olmadığına veya o boyu posu devrilesiceyle herhangi bir bağlantımın sıfır olduğuna ikna ettiğimi sanıyorum, sanıyorum çünkü o biricik numaram ellerinde mahsur kalıyor beni tekrar aramaları üzere. Silmediklerini bir sonraki aramalarında anlamış oluyorum maalesef. Ne kendimi ne de numaramı ellerinden kurtarabiliyorum! Kendi numaramı onlardan satın almamı falan bekliyorlar herhalde Aziz’in borcuna karşılık. Arayan adamın adını bile bilmiyorum, unuttum. Adını hatırlamıyorum ama ilginçtir; nerede, ne şartlarda nasıl aradığını traktör tekerleğinin üzerindeki çamura kadar tasvir edebilecek kadar iyi hatırlıyorum. İşkenceden kaçabilmek için adını tekrar sormaya fırsat olmamıştı.

Traktör üzerinden iyi çekiyor ya. Telefonun iyi çektiği başka bir yer daha var orası da evin çatısı. Çatıyı değil traktörü seçiyor. Yalnız kınıyorum kendisini haberi olsun, o billur sese o tar tar sesleri hiç yakışıyor mu ki; Alo Aziz, Alo, tar tar tar, Aziz, tar tar tar…




YORUMLAR

18 Şubat 2018, 09.43
Kifayetsizce güldüm..
19 Şubat 2018, 09.20
Benide axize aradı. Kamyonun altına girdim. Sinyal anca ordan geliyo
19 Şubat 2018, 16.02
Azizler ölmesin. 

Ne Azizler, ne azizliğe uğrayanlar.. :)


19 Şubat 2018, 17.02

tiagmo bu kaç?

mizahşör, ne diyeceğimi bilemiyorum. teşekkürler.

blue parrot, iyi dedin: yan tarafta coşturuyor milleti reyiz. izliyorum :)
19 Şubat 2018, 17.39
İki
Benden bahsettin sanırım küçükkız, ben amigomuyum çoşturayım
Küçük sana öyle bi odaklanırımki. Kapılar açılır kapanır. :)))
19 Şubat 2018, 18.12

iki mi bu? ağzından çıkan her sesi yazarsan yorum sanıp gönderirsin böyle. 
19 Şubat 2018, 21.17
Tiagmo bu kaç? Dedin ya

Telefon numarani degistir. Sadece bana ver. Azizi sormazlar. 

Sen deniz kenarina git sana kova getircem. Kale yap, bende seni kaleeye alirim
20 Şubat 2018, 00.52
eline sağlık güzel hikaye gerçek olay mı değil mi orasını anlayamadım açıkçası fakat gerçek olsa da    olmasa da hikayedeki amacın insanların patavatsızlığına hadsizliğine bir bakıma kendilerini bilmemelerine bir eleştiri ya da dile getirme sanırım yanılıyormuyum???
20 Şubat 2018, 23.05

hele laflara! bir defa 1 gösteriyorum 2 diyorsun! keşke en baştan düz çizgide yürütseydim. şişede durduğu gibi durmuyor meret. ağzınla iç şunu da derler bak. belki de sorun başkadır.

bakalım: söyle hadi "kale" sözcüğü kaç harfli kaç heceden oluşur?

duayen, çıkardığınız anlama sağlık! teşekkürler...
21 Şubat 2018, 14.57
Yorumum iş saatinde bile 5 saat te anca onaylanıyo. Uffff
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın