gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Taban - 17-47 Numara

06 Nisan 2018, 10.19
A- A+
Ağaçlardır ayakta ölen, yoksa insanlar değil.

Bana kalırsa, ayakkabıların tabanları mahremdir. Gizli bir şeyler barındırmazlar belki ama az görünürdürler veya görünmezdirler. Bacak bacak üstüne atmış birinin bile, ancak tek bir ayakkabısının tabanını görebilirsiniz.İçinde insan olan bir çift ayakkabının, her iki tabanını birden görünebilir kılan durum, en iyi ihtimal, derin bir çaresizlik barındırıyordur. Bir evsiz, kıvrılıp yattığı bir bankta, ayakkabılarının tabanlarını gözünüzün önüne serebilir çaresizce misal. Sağdır belki ama mutlak çaresizdir. Ne bileyim; piknikte, bir hamakta yatan birinin keyifli tabanları, mutlu bir insana ait ayakkabı tabanları olabilir. Ama hani günlük yaşamın sıradanlığında, şehrin keşmekeşinde, görünmezdir hep ayakkabılarımızın tabanları. Ne zaman ki görünür olurlar, işte orada aksi giden bir şeyler vardır.


Örneğin; bir çocuk, denize karşı mutlulukla uzanabilir çıplak ayak. Ama bir çocuk, başı denize doğru 25 numara ayakkabı tabanlarını, karaya karşı seyre sunmaz.





Bir adam, caddenin ortasında yüzüstü yatıp; belki yırtık olmasından dolayı daha da mahrem  olabilecek bir çift tabanı, sermez gözlerimizin önüne normal şartlarda. Olmaz. Vardır aksi giden bir şeyler.





Bir otobanda, kaza yerinde, ortaya saçılan ayakkabılar vardır, kimi devrilmiş, kimi ters dönmüş, kimi bütün anlamsızlığıyla karayolunun ortasında...  Bombayla açılmış koskoca bir çukurun, mayın tuzaklanmış bir arazinin yanında yöresinde asker postalları vardır sonra, sahipsizdirler. Belki uzuvları parça parça olmuş sahiplerini bırakmak istememişlerdir; lakin yekpare değildir artık sahipleri. Onların tabanları, görünür olmuştur artık. O tabanları gözden ırak edecek bir ayakta duruş, bir can kalmamıştır çünkü ortada.


Bir kadının kaleminden, neredeyse bir kadın için fetiş olan ayakkabılarla ilgili böyle bir yazı çıkması da acıklıdır esasında. Ne yapalım, benim ülkem de, bu dünya da acıklı  yerlerdir zaten, yüzleri gözleri  kan içindedir. Belki gün gelir düzelir, düzelmelidir.


https://www.youtube.com/watch?v=fj-10lIrboM

YORUMLAR

06 Nisan 2018, 14.17
Cezbe; bir an düşündüm yazından dolayı,içim burkuldu.Sevgimiz hep siyah mı.? blogundaki  fotoğraf suriyeli bebeğin ölümü içler acısı bir kare söylenecek çok şey var.Öteki fotograf gazeteci yazar Hrant t dink ayakkabının altındaki o yırtık kimsenin gözünden kaçmamıştır.Bu gibi konularda cok şey söylendi yazıldı ciddi bir adım atılmadı.O zaman bende artık şu şekilde düşünmeye başladım adımlarımızı  doğru atmak kişinin kendi elinde olmadığı artık bu yönetimlerin bir sonu olması gerektiği kanısındayım.
İnsanların adaleti adaletten çıkmış zalimliğe doğru gitmektedir.Çıkarlar söz konusu olunca kimse kimseye tolerans tanımıyor.Akılsız başın kahrını yorgun ayaklar çeker.
Emeğine yüreğine sağlık smile Resmismile Resmismile Resmi
07 Nisan 2018, 18.27
bazı şeyler yorum gerektirmez okursun ve susarsın... çiçek.
07 Nisan 2018, 18.45
Cezbe; içimi sizlattin tarumar ettin diyebilirim.Yoksuluk ve caresizlik iç acıtır. hele ki ölüm birleşmişse.
Bu denli trajik olayların akabindeki bu kareler, aslında o kadar çok şey anlatmaktadır ki...
Bu yaşam resimlerini net bi sekilde özetlemişsin...
Emeğine sağlık
08 Nisan 2018, 06.04
Siyaha sevdalanıyoruz Mia. Mecburi istikamet bu. Değişik değişik insanlar var tabii. Hayatını, karın doyurmaya adamış çaresizler var misal. Kendi bireysel varoluşunu, her şeyin üzerinde tutan benciller var. Kafayı yan koltuğa koymuş eblehler var sonra. Kanla beslenmeyi adet edinmiş zalimler var en fenası. Tüm bunlar çoğunluk. İşte bir de, kaygısızlara ve zalimlere güçleri yetmeyecek bir azınlık var. Allah'ın bana bahşettiği renklere şükretmekle beraber, dalamıyorum ki bu renklere ben. O renkler, dünyanın siyahına bulanıyor. Bulandıkça, ben siyaha sevdalanıyor, utanıyorum renklerimden. Sevgim, hep siyaha bu yüzden. Çarem yok yani. Üstesinden gelebilmek için, türlü çeşitli kayboluşlar deniyorum. Bu dünyanın, iyiye evrileceği yok. En ufak bir işaret bile yok buna dair. Ben, kıyameti bekliyorum. Teşekkür ederim yorumun için, döktürdün beni "siyaha mı sevgimiz" diye sorarak  smile Resmi


!Bell smile Resmi, Lorin smile Resmi

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın