gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Çayımı jetonla alabilir miyim? Lütfen!

18 Mayıs 2018, 14.54
A- A+

  Kantin olduğunu iddia eden telefon kulübesinden çayımı aldım. Fakültenin önündeki banklara gittim. Bir adet boş masa gördüm, ben yönelirken 4 adet öğrenci de yönelmiş bankın başında göz göze geldik. Öğrenciler bana bakıyor ben onlara. Birbirimizi tanımıyoruz. Çocuklar beni süzüyorlar. Uzun zamandır böyle süzülmemiştim. Sırt çantam, siyah kot ve penyem (üniformam) var. Mevsimden ötürü dövmelerim de görünüyor. Gençlerdeki soru işaretinin sebebi; 30'lu yaşlarımda olmam. Arada kalma sebepleri, hocaysam oturmayacaklar bakışlarıyla bana bakıyor ve ipucu arıyor olmaları. Benim rahatsız olma sebebim, bu bakışı anlayıp; neden lan? Otururuz ki biz buraya beraber demem içimden.
  
  Bu garip kısa bakışmalara hemen son vermek adına "buyrun beyler" dedim. Hep birlikte oturduk. Tanımlanamayan obje ve 4 kafadar bir bankta sigara çay yapıyoruz. Ben hala o telefon kulübesinin içinde neden ve nasıl 3 kişi sığışıp çalıştıklarını düşünmeye dalmıştım ki -çünkü benim için bu gerçek bir gizem- çocukların konuşması dikkatimi çekti. Onlar sohbete başlamışlar bile çoktan. Zaten banklar birbirine çok yakın ve kalabalık. Buzullardaki penguenler gibiyiz. Bütün masalardaki konuşmaları dikkat kesilerek rahatlıkla ayırabiliyorsun. Bir dikkat kesileyim dedim ne konuşuyorlar bu insanlar diye,
 
 Sırasıyla; 

  Bizim masa siyaset konuşuyor. Savları aynı, tek yönlü ve agresif. Birbirlerinin cümlelerini daha da pekiştirerek ilerliyorlar. Yani aslında nasıl başarmışlarsa dördü de aynı fikirde. O halde neden konuşuyorlar bu konuda onu da anlamadım. 
  Sağımdaki masa sosyal medyada nasıl fenomen olunur onu tartışıyor. Baya hararetli tartışıyorlar. Bu defa birden çok fikir birbirleriyle çarpışıyor. Tam bir savaş. Herkes kendinden emin konuşuyor.
  Solumdaki masa kadın, erkek dedikodusu yapıyor. Yargılıyorlar ama çok fena. Konuştukları herkese keskin kulplar takılıyor. Bir de bu kulplar bu kadar barizken diğer insanlar neden değer gösteriyor o şahıslara diye üzülüyorlar, çok dertliler.
  Arkamdaki masa marvelin son çıkacak filmini konuşuyor. Çok tutkulu takip ediyorlar marveli belli ki. Fen fakültesi öğrencileri ama sinema çekim terimleri havada uçuşuyor. Sonra Türk sinemasına küfürler vs..

  Konuşulan konuların hiç biri beni ilgilendirmedi ve tabii ki bananeydi. Sonuçta ben de telefon kulübesinin gizemini düşünüyordum kulak kesilmeden önce. Beni ilgilendiren bir nokta oldu o da; çoğunluğunu 18-22 yaş arası oluşturan bir kitlenin konuştukları konu ne olursa olsun çok katı konuşuyor olmaları. Konu ne olursa olsun kendi bildikleri doğru ve diğer herkes yanılıyor. Bu da yetmiyor; bizim toplumumuz cahil, bilgisiz, gerizekalı görülüyor. Beğenmiyorlar yani bizi. Kendilerini toplumdan ayırıp geri kalanı hor görüyorlar. Onlara göre kimse onları anlamıyor ya da anlayamıyor. Empati akıllarına hiç gelmiyor.

  [ Buradan herkese sesleniyorum yapıyorsanız yapmayın lütfen siz de Türk toplumunu hor görme mevzusunu. Bence biz buradan çok kaybediyoruz, barışın olum bizimle manyak mısınız .)]
  
Bir kişinin çıkıp masaya "masa" demesi üzerine hepimizin masa dediğinin, yani hepimizin aynı kervanın yolcusu olduğumuzun falan farkında değiller. Hiçbirimizin özel, dahi, seçilmiş olmadığımızın farkında da değiller. Aynı günümüz siyasetçileri gibiler. Ayağa kalkıp "lütfen sakin olun gençler, tadımız kaçmasın" diye haykırasım geldi, bir korktum .)))

  Sürekli kavga eden, sürtüşen, büyük konuşan ve hor gören kişiler gün geçtikçe mekan, zaman, meslek gözetmeden artıyor. Ahirete hazırlanan dede de gergin, hayatının baharındaki pırıl pırıl gençler de. Şu gerginliği bi şeyapın artık ya! 

not: Solumdaki masada anlatılan Burcu gerçekten dediklerini yaptıysa bence de kesinlikle yollu. .)))))
  

YORUMLAR

20 Mayıs 2018, 05.01
.dddddddddd E iyi de, sen niye gençlere ve Burcu'ya empati yapmıyorsun Sayın uso -unidentified sitting object- .p Uzaktan davulun sesi hoş mu geliyor, olay ne, böyle tepeden konuşmalar filan .p Hep bu hor görülenler mi mağdur hem?? Hor görülen, hor görülmemek için bir çaba harcıyor mu misal? Veya niye hor görüldüğünün farkında mı? Çaba ve farkındalık yoksa, söyle söyle anlamıyorsa, okumuyorsa, gelişmiyorsa ve buna rağmen kendinin birey olduğunu iddia ediyorsa, hor görülmeye hak kazanmıştır demek. Bitki bile su vermeyince, boynunu büküyor aga smile Resmi Saksıdaki çiçek kadar, tepki verip gelişemeyenlere, ben zinhar empati filan yapamam. Gitsinler kendilerini toprağa gömsünler, sularız belki bi şey olurlar. Ya da bi tarlaya korkuluk olarak tayinlerini çıkartsınlar. Ben uğraşmak da, empati yapmak da istemiyorum hödölerle ve hödöleriyle yav, bi yeter!
20 Mayıs 2018, 11.40
Gülümsetti yazınız. Teşekkürler. Yaşam aslında temelde tektir. Sen ile ben biriz,  demiş bir fizikçi paylaşmak istedim linki. Kuantum fiziğinde bunlar tartışılırken biz hala hangimiz daha çok üstünüzün kavgasını yapıyoruz komik oluyoruz :)

https://www.youtube.com/watch?v=PGV3QXMYOng&feature=share
22 Mayıs 2018, 19.12
  CeZbe; Üstten konuşma falan yok yahu yazıda sen de var ya tam kaos sevicisin :))). sen de herkes gibi hunharca hor görülüyorsun bahsettiğim bu. Ben de hepimiz de. Senin hödö dediklerin de sana hede diyor acımasızca. Aynı senin yazdığın sertlikte kendi düşüncesi ya da çizgisi dışındaki insanlar ölsün istiyorlar. İntihar eden bir kişi karşı düşünce tarafından eksik 1 oy olarak görülüyor, insan olarak değil. Mesela ben de hor görülüyorum kesin ama neden hor görüldüğümün farkında değilim, konu bu ama nefretle sallıyorlardır bana.  İş donanıma, gelişime okumaya vs ye gelecek ise benim hepinizden nefret etmem gerekebilir zira :))  (gereksiz tevazudan sıkıldım :))) Ne yapayım İlber hoca gibi mi gezeyim?
  Ben de zerre kadar insanla uğraşmak istemiyorum ama kestirip atamıyorum aynı toprağa bastığım insanları. Onun dedesi, senin komşun, benim kardeşim öteki denen insanları oluşturuyor aslında. Benim ötekim yok. Başka insanları itin neticesine sokmak, onlara sallamak bana bir fayda sağlamıyor. Herkes birilerinin ana kuzusu, birilerinin anası-babası-halası vs. Böyle değilmiş gibi her konuda FANATİKCE birilerinin yancısı olmak adına büyük harflerle kesin ithamlarla konuşulmaması gerektiğini düşünüyorum; konu futbol da olsa, siyaset de olsa, müzik de olsa..
  Bu arada not kısmındaki tamamen uydurma tahmin edeceğin üzere :) 

  Cadı; kuantum fiziğinin sadece adı cafcaflı bırak araştırsınlar :) Asıl şu yapay zekayı ellemesinler artık, gidişat kötü olacak .))  yorumun için teşekkürler. 
23 Mayıs 2018, 09.08
Güzel bir konu
Burcuyu geçelim.
Bilimsel araştırmalarda insanlar 500 yıl önceki insanlardan daha akıllı daha zeki falan zannediliyo. Oysa tamamen saçma bir varsayım. 
Beynin yok olup, işlevini gidermesi üzerine bütün işlevleri yerine getiriyoruz. Hamburgerler, cipsler jelibonlar beyni çalışmaya yönelmeyecek düşünceler, ezbere dayalı eğitim sistemi, insanlığa değil şahsı adına yapılan hizmetler(benlik duygusu oluşunca, inanan insanlarda tevazuyu kaybeden, icraatlarını kaybeder) saygısı olmayan toplum (insan bilene büyüğüne saygı duyarsa onu dinler bişeyler öğrenir) eskiler diyince eski kafalı zannedilmek. Aşırı şehvetin yıkımı(erkekte 35-40 yaşını geçmeden işlevini kaybetmesi)bu neslin insanında bi milliyetçilik damarı var biraz
23 Mayıs 2018, 15.31
Ba ba ba kibire bak :) İlber Hoca gibi, diyor .dddd Ben takılıyorum sana Morlock a aaa! :) Hor görmek, aşağıdakine mahsus bir şey değil ki. Yukarıdaki hor görür. Yukarıdakini hor görmeye çalışan birine, biz kısaca "ezik" diyoruz. Şimdi bu aşağı-yukarı tabirim de itici duruyor olabilir. Amma gerçekler, zaman zaman itici olabiliyor. Sen hor görmekten ziyade, eleştirideki gerginlik dozunun tavan yapıyor olmasından şikayetçisin bence. Bu toplum çok gergin Morlock, empati yapamıyor musun .dddd Bak dolar 4,95 oldu, çıt çıkmıyor. Gel de gerilme yahu :)


Ayrıca kaossevici demene çok kırıldım, kaos candır, hafife nasıl alırsın! Üzüldüm, az sonra ağlayacağım .ddd Oysa ben çok merhametli biriyimdir. İçimdeki idealist yüzünden, sıkılana kadar anlatırım karşımdakine anlamadığı noktaları, yeter ki öğrenmeye meyil göreyim. Fakat, bazı birtakım kişiler .d bataklıkta olduklarının farkında olmadıklarından, elini, kolunu sana uzatınca, sana da çamur bulaştırırlar. Bir de o çamuru görüp; üzerinde çamur var, diye sana eleştiri getirirler misal. Hah işte o tipleri hor görmek farzdır. Ama dediğim gibi; hor görmek için de bi çaba gerekir ki, benim pek halim yok artık. En iyisi, kibrin asude duvarları arasına sığınıp, büyük bir sessizliğe gömülmektir, ki en sağlam hor görme biçimi de budur bence.


Antrparantez: HEPİMİZ BURCUYUZZZ!!! smile Resmi

25 Mayıs 2018, 04.15
 Benim çok eski bir dostum sigarasindan uzun bir nefes çeker sonra da uzaklara bakıp "kibrinizde bogulacaksiniz " derdi. Biz bir korkardik geldiler gene buna diye. O geldi aklıma. ) sanırım herif hakliymis bogulacagiz bu arada. .))  kaos ben de severim bence kötü değil o! Kirilacaksan daha mantıklı sebepler bulunuz. ))))
  Bi de bişey dicem iyi ya da kötü anlamda değil; blogları açıp 8 sayfa falan geriye gittim. Lan neler yazılmış yemin ediyorum beynim yandı.  Ben ne okudum az oncé cümlesini baya kurdum. Anlamadım da. Zaten gene yollardayım 2 piksel ekrandan okuyup yazıyorum. Basit şeyler yazın arkadaşlar ben vallaha anlayamiyorum. Kendimi paralel evrenlerin birinde baykuş olarak hep düşünmüştüm. Bana bunu bu evrende yasattiginiz için teşekkür ederim. 
  Son bişey sorcam ben o hikayeye devam edeyim mi? :))))))
25 Mayıs 2018, 09.44
Devam edin insanları incelemek bir çok kitap karıştırmaktan daha iyidir. Bana ait değil söz montaigne olmalı
27 Mayıs 2018, 02.10
8. sayfada, üç tane yazım varmış Morlock! Ayıp ayıp, tenekeli yazıma gönderme yapıyorsun sen, anladım seni. Üstelik, şimdi kavrıyorum ki; benim, paralel evrende gördüğüm baykuş senmişsin .p İzninle bari buna kırılayım, lütfen .d Ayrıca, hikayene devam et tabii. Bak konuştuğumuz sorunlar da düzeldi bi epeyce :) Yalnız, stabil halde olduğunda yaz lütfen. Zira baykuşları severim, kaybetmek istemem hiç .ddd
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın