gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Gel Sen Bu Ölmek İşinden Vazgeç...

05 Temmuz 2018, 08.53
A- A+

Bu dünyada neden olduğunu ve kendini bu pis dünyaya yakıştırmadığını düşünen biri, çok ince bir çizgidedir. Her bir kötülükte, üzerine yıkılan enkazla omuzları çöker, bitik hisseder. Kötülüklerden ona sığındığımız inancın; bizi, yine aynı kötülüklere şahit olmamızdan dolayı, inancımızı yitirmek noktasına getirdiği gün gibi açık.


Dünyayı umursamayan birinin ot gibi yaşayıp gitmesi doğaldır. Rutini tamamlar ve ölür. Kafasını hiçbir şeye yormadığı için, önüne konan inanç sistemi biçilmiş kaftandır. Koşulsuz, sorgusuz inanmak işine gelir. Akıllı ve sorgulayan bir insan için, örneğin Allah a inanmak, inanmamaktan daha zordur bilir misiniz. Matematiksel tüm eksileri, matematiğin olmadığı bir evrende artıya çevirmek zorundadır çünkü. Bir yol bulmak zorundadır. Bulanlara selam olsun benden. Bulamayanlar; kestirmeden, kolayca  ve toptan reddederler. Ateistler işte tam da bu yüzden; vasat akılda, vasat düşünce gücüne sahip ve zayıf kişilerdir, buna tüm kalbimle ve aklımla inanıyorum. 


Bir bebeğe, bir çocuğa tecavüz edip öldüren; insansı ve bu insansıdan uzanan bir uzuv vardır mesela. Beyinle bağlantısını kesmiş, bağımsızlığını ilan etmiş bu uzvu, kim 'insan' diye niteleyebilir. Uzuvda akıl, vicdan, empati gücü vs. aranır mı. Altyapısında pedofili vs. gibi ağır bir semptom yakalanmamışsa, mutlak öldürürler bir de. Ve neden tecavüzle yetinmezler de öldürürler biliyor musunuz; o sapkın cinnet anından çıktıklarında, gördükleri ve sebep oldukları manzaraya dayanamazlar. Ondan öldürür ve gömerler, yok ederler. Şimdi size tuhaf gelecek ama; o ana kadar yaptıklarından daha masumdur bu öldürme ve yok etme gayretleri. O cinayet; bir nebze olsun, uzuv olmaktan çıkıp, insan olmaya dönme biletleridir çünkü.


Böyle bir durum karşısında; kalakalan insanlar vardır, "kellesini isteriz" diye bağırıp çağıranlar vardır, bir de "bu pis dünyada neden bulunuyorum, defolup gitmeliyim" diyenler vardır. Bu tepkilerin hepsi insancadır. 


Biraz derin düşünmeye başlanıldığında, işin ıcığı-cıcığı çıkarıldığında, yaradılıştaki defolu erkek kodlamasını şıp diye bulursunuz. Ve bu kodlama, o en üst mercide yapılmıştır. Bu fikre varıp, o noktaya gelen akıl, inancı ya yerle bir edecektir veya yine bu kabul edilemez kötülüklerden o inanca sığınacaktır. Ne kaos ama!!!


Bu dünya; iyilerin, kötülerin, akıllıların, akılsızların, dayanabilenlerin ve dayanamayanların sınandığı bir yerdir şüphesiz. Ve ben düşünüyorum ki, hepimizin imtihanı başkadır. İntiharın, biz insanoğluna yasaklanmasının bir nedeni olmalı örneğin. Bireysel acısına katlanamayan bir insanın, bu dünyadan yok olma isteği engellenmiştir. Dünyadaki tüm kötülüklerin acısına dayanamayan bir insanın, bu dünyadan yok olma isteği de engellenmiştir. İlk seçenekteki birey, bununla sınanmıyordur  büyük ihtimal. Bireysel acısına takılmış bir kişinin, dünya yüzündeki dayanılmaz acıları göremediği; kendini ve acısını, bu manada bilinçsiz bir kibirle yüceltiyor olduğu düşünülebilir. Onun insan olmak yolunda kat edeceği eminim çok mesafe vardır. Bu yazı onlarla ilgili değil. 


Bu yazı; bu dünyaya katlanamıyor olduğundan; güzelim varoluşunu,  sonsuz bir kan gölünün ortasında bırakmak üzere; bir aslan kılığına girmiş  aklına ve kalbine, vahşice parçalatmak isteyenlerle ilgili. Bu dünyada en değerli olan onlardır, onlar yaşamaktan vazgeçmemeli. Onlar; bu dünyanın çarpıklığını, pisliğini, kabul edilmezliğini diğerlerinden çok daha fazla gördüğü halde; varlığını yok etmeden, bu dünyada kalabiliyor olmakla sınanıyorlardır sanırım. Öyle düşünmeli.


Stoacılık, 'yalnız hakim olanlar hürdür' der. Çok da güzel der, ben de ilave edeyim; yalnız hakim olabilen ve hükmedebilen mutludur. İnsan; bu manada, çaresiz ve mutsuz bir varlıktır, öncelikle elinden gelmeyenler için çaresizliğini kabul etmek ve bununla yaşamak durumundadır. Tek tutun kafaları.

YORUMLAR

05 Temmuz 2018, 09.58
Yorum yapmamı istemeyeceksin ama kusura bakma. 2.paragraf harika. Güzel yazıyorsun. Zaten ben güzel yazabilseydim senle diyaloğa girmezdim.  
Ama yinede erkek gözüyle olaya bakmakta fayda var. Neden sorusuna cevap orda.
06 Temmuz 2018, 02.12
3. paragrafta nedenini, yani çığrından çıkmış bir erkeği; 5. paragrafta da, erkeğin bu defosunun asıl kaynağını yazmışım. Taze fasulyeden mi söz etmişim yoksa, bilmiyorum artık.


"Belki de; bu dünya, başka bir gezegenin cehennemidir" demiş Aldoux Huxsley Güzelsurat. Senin yazdıklarınla örtüşüyor. Gerçekten bunları sorgulamamak için, müthiş bir duyarsızlığa sahip olması gerekiyor insanın. İnsan olmaktan çıkması gerekiyor. Bu yüzden sürekli sorguluyoruz işte. Bakma; yazıyoruz çiziyoruz ama aklımız da yetmiyor çoğu zaman bu büyük çelişkiye.


Yazıda takıldığın, üzerine düşündüğün konuda; sen, yeni bir şey atmışsın ortaya, ki çok başarılı, güzel yakalamışsın. Caninin; tecavüzden sonra, o çocuğu öldürmesi; kendi yaptığıyla yüzleşememesindendir, demiştim ben. Yani, o sırada onun aklından geçen, kendi pisliğini bir an önce ortadan kaldırmak ve o pis eylemi yapmadığını varsaymak  istediğindendir, demiştim. Bunu; o zavallı çocuğu düşünüp, ileride başına gelenin travmasıyla, izleriyle yaşamasını istemediği için yaptığını, bunun bir nevi onun nezdinde temizlenmek olabileceğini, söylemişsin. Bak 'kalp şart güzellik için' diyorum ya, işte ordan akmış bu düşüncen, iyiye doğru yöneltmiş seni. Kendine ne yapıldığının bile farkında olamayan minik bir bedene, bu vahşeti yaşatabilen biri, senin dediğin gibi bir empati geliştiremez, mümkünü yok.


Şunu da söyleyeyim; o çocuğun veya tecavüze maruz kalmış hiçkimsenin, alnında bir leke filan yoktur. Biliyorum neden yazdığını bunları ama öyle düşünme. Başımıza bizim istemimiz dışında gelen bu tür şeylerden biz sorumlu değiliz, biz ayıplı değiliz. Elbette izi kalır, kalmaması olası değil ama tüm hayatı boyunca utançla yaşamayı gerektirecek bir utanç, asla mağdura ait değil. Yaşam hakkı her şeyin üstünde, başımıza ne gelirse gelsin... Yara dediğin, zaman gelir kapanır. Teşekkür ederim güzel yorumun için, buralara biraz ağır gelebilecek bir yazıydı. Anlamışsın, anladığın üzerinden fikir üretmiş yazmışsın. smile Resmi
06 Temmuz 2018, 09.53
Erkekte görsel çok önemli. Görmezse bilmez... onaylamıyolar hiç bişeyi
Bu gamyunu alacam bu oplarıda kovacam:)))
07 Temmuz 2018, 01.52
O kadar anlamışsın ve o kadar üzerinde düşünmüşsün ki Helin, bak yeni çıkarımlar da yapmışsın. Biz böyle gidersek, Suç ve Suçlu Psikolojisi Ders1 Bölüm 2' ye bağlayacağız seninle :) Freud'a kadar yolumuz var :) Bütün bu söz ettiklerimiz; alt benlik, benlik ve üst benlikle ilgili şeyler. Bu üçü arasında doğru bir oran olmalı. Alt benlik, bu suçları işleten doğuşla gelen güdü, bütün bunların sebebi de o. O güdüyü törpüleyecek, bir üst ego geliştirememişse bir insan, potansiyel suçlu zaten. Mevzular uzun, şimdi anlatmak mümkün değil de, ilgini çektiyse araştır sen bunları. Tüm erkeklerin, aynı yaradılış kodunda, yani aynı alt benlikte olmasına rağmen, farklı davranış biçimleri sergiliyor olmaları bu nedenden işte. Yoksa, akıl fikir ve bilgi fukarası Tiagmo efendinin söylediği gibi "görmese hiçbir şey olmayacak" gibi bir durum yok. Erkeğin, o geldiği noktada, gerçekte görüyor olduğuyla, aklında görüyor olduğu farklı. Öyle olmasaydı, damacana dahil her türlü şeye ve bebek-çocuk demeden, kadın-erkek-hayvan demeden her türlü varlığa tecavüz edenler çıkmazdı.


Bu yukarıda yazdıklarım, psikolojinin açıklayabildikleri. Fakat psikoloji bir matematik değil. Bu yüzden, iki artı iki her zaman dört etmiyor. Toplumda gayet normal ilişkiler kurabilen, normal eğilimler sergileyen bir erkek de, tecavüz gibi bi gözü dönmüşlüğe imza atabiliyor. İşte asıl mesele bu. Bunun için sana çok kızıyorum, tekraren yazdığın "öleyim daha iyi" cümleni görünce, çok ama çok kızıyorum. Sana bi şey söyleyeyim mi Güzelsurat; bir kadının yolda giderken başına bir saksının düşmesi ihtimalinden, yüzbin kat daha fazladır taciz-tecavüz girişimi-tecüvüze uğrama ihtimali. Bu her zaman tanımadık bir insandan da gelmez üstelik. Ensest gibi ekstrem durumları geçiyorum. Çok daha sıradan örnekler vereceğim sana. Senin 'abi' diye hitap ettiğinden birinden; sevgilinin erkek arkadaşından, hatta sevgilinin kendisinden bile böyle bir şeyi beklemelisin. İnan ne olduğunu bile anlamazsın.


Yani bu işler, şah damarı kadar yakındır bir kadına. Sorunun ne olduğunu, kaynağını bilirsen; bir erkeğin, her an o alt benliğine dönecek ve o noktadan çıkamayacak hale gelebileceğini bilirsen; o kadar güçlü olursun, o kadar başa çıkabilirsin karşındaki durumla veya başına gelenlerle. Bu konular her açıldığında; "eğitim şart; öldürelim, linç edelim; onu edelim bunu götürelim vs." türü tepkiler veriyoruz, ben de duramıyorum yapıyorum zaman zaman. Ama nafile, bunun çözümü yok. Kendini korumayı bileceksin, gidip ders alacaksın bunun için dövüş dersi filan, temkinli olacaksın, erkeğin zayıf olduğunu hiç aklından çıkarmayacaksın, kim olursa olsun... Tüm bunları yapacaksın, gerisini de Allah'a bırakacaksın. Başına böyle bir şey gelirse de asla "bunu yaşadıysam öleyim" demeyeceksin, bu bencillik değil dediğin gibi, bildiğin kendine yaptığın haksızlık. Aklından geçse de, böyle yanlış bir mesajı zinhar ortalıklara yazmayacaksın. Tamam mı Güzelsurat. Bak Eylül gitti, Leyla gitti. Hangi insan diyebilir ki; iyi ki gittiler, o yapılanla yaşamalarından daha iyidir" diye. Sen de diyemezsin biliyorum, onlar için dileyemediğini, kendin için de dileme.

06 Mayıs 2021, 09.34
Haaa haaaa hapşuuuuuuu!!!! smile Resmi
06 Mayıs 2021, 17.39
Geldim, gördüm, sövdüm...
06 Mayıs 2021, 21.10
Ağzına sağlık, ben de yazarken sövmüştüm:) Blog portal durunca, herkes evde bunalıma girip canınamı kıydı, diye düşünmüştüm. Dur bi hapşırayım ses veren çıkar belki, dedim. Ama Mavim mavi sana zaten yasak yok ki di mi, kafan yerindedir senin.

Arkadadaşlar nerdesiniz, endişeleniyorum bakın ama smile Resmi smile Resmi
07 Mayıs 2021, 00.12
Bitmeyen tek şey bitişler Cezbem. Bu da biter..
Yasak yok ama her uygulamada cenderme abiler de, polizei abiler de onca araba içinde sadece bana sağa çek diyorlar. Grrrr
Gerçi adamlar da haklı, tip bozuk olunca... :) 
07 Mayıs 2021, 02.20
Çok Yaşaaaaaaa, smile Resmi smile Resmi



Peşimde bir tavuk ordusu var, nereye gidersem gideyim onlardan kurtulamıyorum.  Muhtemelen beni buğday sanıyorlar, hepsi birden gagalamaya başladıklarında çok canım yanıyor itiraf edeyim. 
Ama bu tavuklar buna aldırış etmiyor, sanki sesimi duymuyorlar ya da duymazdan geliyorlar. Çok zalimler, hayatımda gördüğüm en zalim tavuklar.  Gıdaklamayın lütfennnn, lütfennnn, lütfennnnnnnnnnnnn.

Her yerimden kan sızıyor, bir tavuk beni öldürüyor.

                                               The End

                                                Mikser

    Hüüüüüüüüpppppppppppppppppppppp Jittttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt









07 Mayıs 2021, 14.54
Mavim mavi; edebiyat yapma bana, ne zaman bitecek ne zaman! Ben çok sıkıldım, çok bunaldım smile Resmi Seni çevirdiklerine göre Türk polisi görevini layığıyla yapıyor:) Cidden sende; biraz önce karanlık olaylara karışmış veya biraz sonra tekinsiz bi şeyler yapacak bi tip var smile Resmi Haklı adamlar .p smile Resmi


Babettem; hep beraber smile Resmi Tavuklar, diyorsun. Seni buğday sanıyorlar zalim tavuklar. Bi de gıdaklamasınlar. Hmm, anladım. İç Ses: Kaçırmış bi iyice smile Resmi Yazdığı yorumda "hüppp jitttttt" çok mantıklı kaldı. Ahh Babettem ahh smile Resmi

Tavuk, diyor...
Tavuk.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın