gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Ölüyor İnsan Dediğin...

31 Temmuz 2018, 08.08
A- A+

Ölüyor işte... Ötesi yok. Sonra başlıyorsun sormaya kendine; bana giderken kırgın, kızgın gitmiş midir, filan diye... Halbuki sen, onun hayatında hiçbir yer teşkil etmiyorsundur, alt tarafı; şu ortamda iki satır yorumlaşmış, belki bir konu hakkında tartışmışsındır. Yani hani ismini dahi bilmiyorsun, cismini dahi görmemişsin, nickine denk gelmedikçe aklına bile getirmemişsindir.


Şu ortamda 2012 yılından beri yazıyorum çiziyorum. Öyle pis insanlar gördüm, öyle çamur, öyle cahil, öyle içten pazarlıklı, öyle kıskanç, haset, fesat, dönek, şeytani, habis ruhlu, şu ve bu... Say say bitiremem bu kötü sıfatları. Onlara çok kızdım, onlar için insanlık adına üzüldüm, bazen nefret bile ettiğim oldu. İçine ruh diye, tabanından tavanına kadar cılk, yapışkan bir pislikle doldurulmuş olanına bile rastladım; midem bulandı. Gözümün gördüğünü, görmezden gelemedim. Dilimin döndüğünü, söylemeden duramadım. Bu durum onlardan herhangi birinin başına gelse, belki de böyle etkilenmezdim. İçimden geçen bu, bu da benim içimdeki kötü olsun...


Ama Digor onlardan değildi ki! Benim, tamamen katıldığım fikirleri olduğu kadar, hiç de doğru bulmadığım bazı fikirleri, tepkileri de vardı. Ama işte, onlar "fikir"di. Katılmasam da saygı duymamı gerektirecek fikirler... Bir aklın, bir kültürün, bir birikimin, hatta bir acının sonucu oluşmuş fikirler... Düşünürdüm ki; ikimiz de sosyalist kafalara sahibiz; ama o, klişe solculuğun içine, malum etnik kökeni de ekleyince; eskilerde kalan köhne düşüncelere saplanmış kalmış, art niyetsiz bir güzel abidir. İşte böyle düşünürdüm onun için.


O, hiç haddini aşmadı tartışmalarda, hiç edebini bozup küçüklük göstermedi. Efendi, doğru düzgün yazılar yazan bir insandı o, benim gördüğüm böyleydi. Digor gitmiş, vedasız filan gitmiş. Allah'ın rahmeti üzerinde olsun. Sevmem böyle şeyler yazmayı ama bu haberi alıp da duyarsız kalmak olmayacaktı. Vefa iyidir, belki yukarılardan bir yerlerden görür, hoşuna gider. Anlar ki bir iz bırakmış buralarda. Sevdiğine emin olduğum bir türküyle, yolluyorum yanına bu yazıyı Digor.


YORUMLAR

31 Temmuz 2018, 08.42
Yazmış olduğu yazıları ve yorumları onaylıyorsun sonra birgün denk geliyor üst bant mesajda arkadaşlarından öldüğünü öğreniyorsun.Ölümü çok yakından tanıyan biri olarak bunu anlatması oldukça güç. Umarım dediğin gibi bunu bir yerlerden görüp hissedebilir. Huzur içinde uyusun.Yazı için teşekkürler Cezbe.
31 Temmuz 2018, 09.44
Blog yazınıza duyarsız kalamadım.Tanımadığım biride olsa saygıyı hak ediyor.Anında yüklediğim hareketli müzikleri iptal ettim.Digor kim ? Blog yazılarını kontrol ettim,2 tanesini okudum.
Güzel insan yazılarınız gözümden kaçmış, bu güne kısmet oldu gittiğin yerde mutlu ol .

Saygılar...

Sevgili cezbe ; Duyarlı davranışın içinde teşekkür ederim,vefalı birisin.


















01 Ağustos 2018, 16.18
Allah(c.c.) rahmet eylesin ters kutuptuk ama üzüldüm. Allah günahlarını affetsin, Allah ailesine sabırlar versin.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın