gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Kanun kural hak hukuk üzerine

28 Ocak 2019, 14.16
A- A+
Cehalet çok güzel bir şeydir. Sıfır bilgi, sıfır deneyim, sıfır uğraş, sıfır kafa kullanma olduğundan maliyetide yoktur.

Aptallık parayla olsaydı insanların zekaları daha yüksek olurdu. Örnek her aptallık yaptığınızda çok değil 5 TL ödemek gibi bir durum olabilseydi dünyadaki insanlar çok daha zeki canlılar olurdu.

Sitemizde karşılaştığımız bazı örnekleri paylaşmak istiyorum, isimler ve bilgiler kişileri rencide etmemek adına değiştirilmiştir.


Örnel 0:

Üyemiz küfürden yasaklanmıştır. Aradan 1 gün geçer ve gelir, yasağın kaldırılmasını çünkü küfür edenin kendisi değil çocuğu/yeğeni/arkadaşı/kuzeni/amcası/dayısı/ıdısı/dıdısı olduğunu iddia eder.

Cevap 0:

Taabi taaaaabi...


Örnek 1:

CEZAM isimli bir üyemiz, bayan üyeleri rahatsız ediyor, yeri geliyor küfür ediyor ve üyeleri genel olarak taciz ediyor. Kendisine ceza veriliyor. Ceza alan nickine ek başka bir nick alıyor, tekrar giriş yapıyor ve bu tutumunda devam ediyor. Kendisi tekrar yasaklanıyor. İlk iddiası ben küfürü CEZAM nicki ile yaptım, ceza verdiniz şimdi 2. nick ile takılıyorum bunda neden ceza var?

Cevap 1: Cezalar insanlara verilir, siz 2 değil 2000 nick alsanızda biz farkettiğimizde hepsi yasaklanır.

Örnek 2:

Benim çok param var, küfür etmek için bolca nick alıp hepsine elit üyelik alırım, küfürümü ederim. Küfür ettiğim nickleri yasaklarsınız, küfür etmediğim nickleri yasaklamamalısınız.

Cevap 2: Hep söylerim anne sütü şart! Örnek 1'i incelemeniz gerekir.

Örnek 3:

Üyemiz 10 TL lik ödeme yaparak fıstık almıştır, sonra küfür ederek yasaklanmıştır. Aradan 3 ay geçmiştir. Üyemizin iddiası bizi mahkemeye vermektir.

Cevap 3: Gamyun bir ticari işletmedir, amacı kazanç elde etmektir. Hiç kimseye ücretsiz veya ücretli hizmet verme zorunluğu yoktur. Bu detaylar üyelik sözleşmemizde açıkça belirtilmekte ve üyeler tarafından kabul edilmeden üye olunamamaktadır. Küfür ülkemizde hakaret ve ayıplar kanununca cezası olan suçlardır. Biz sadece üyelerimizi siteden uzaklaştırsakta aslında küfür eden para ve hapis cezasına varan yaptırımlar ile karşı karşıya kalabilmektedirler.

Bu üyemize mahkemeye gitmesini özellikle söylüyoruz, fakat mahkemede işlediği suçun tüm detaylarını sunacağımızı hatırlatıyoruz. Bugüne kadar bir kaç üyemiz bu duruma niyetlemiştir. Fakat sonuçta küfür durumları ve kayıtlar ortaya çıktığında kendisi itirazını ve talebini geri çekmek zorunda kalmıştır. Fakat yaptığı suç kamu davasına dönüşmüş ve ceza almışlardır.

Örnek 4:

Örnek 3 içerisinde ceza alan üyemiz yılmamıştır, yenilen pehlivan güreşe doymaz misali bu defa bana faturamı gönderin diye diretmektedir. Bilerek üye olmuş, bilerek hile yapmış, yine ceza almış fakat bu defa kendisini çok zeki sandığı için bizi fatura kesmiyorsunuz masalı ile sıkıştırmaya çalışmaktadır.

Cevap 4:

Söylediğim gibi Gamyun kabaca 19 yıllık bir şirkettir. Yapılan tüm işlemler ve satışları %100 dijitaldir ve bankacılık sistemi üzerinden gerçekleşmektedir. Yani kayıt altındadır. Yani eksiksiz kayıt altında olmak zorundadır. Bu nedenle fatura kesmiyoruz masalı teknik olarak mümkün değildir. Bu noktada şikayet durumunda firmamız tarafından gereken cevaplar verilmektedir. Lakin bu örnekte sevgili üyemizin sitemiz nezlinde diğer küfür şikayetleri 2. defa mahkemeye iletilmiştir. Kendisi 2. defa küfür ve hakaret suçundan ceza almıştır.

Örnek 5:

Bir üyemiz kendisine küfür eden ve rahatsız eden üyeden şikayetçidir. Fakat bizim verdiğimiz cezaları yeterli bulmamaktadır.

Cevap 5:

Bu noktada üyemiz mahkemeye başvurarak yasal yollardan ilerlemesini öneririz.. Küfür eden kişinin tespit edilmesini ister. Mahkeme bize başvurarak küfür eden kişinin iletişim bilgilerini ve kayıtlarını talep eder. Biz küfür eden üyenin erişim bilgileri, ödeme bilgileri, tüm kayıtı iletişim bilgilerini eksiksiz veririz. Küfür eden kişi bulunur ve ceza alır.

Örnek 6:

Üyemiz şirketimizin yurtdışında olmasını bir suç olarak görmektedir. Bizi şikayet eder.

Cevap 6:

Gerek Türkiye içerisinde gerekse dünyada işletmelerin özellikle dijital ve online servisli şirketlerin servis verebilmek için sınırları bulunmamaktadır. Örnek elinizdeki cep telefonlarının tamamı Amerikan veya Çin şirketi olup vergi planlaması açısından farklı ülkelerden hizmet vermektedirler. Örnek Apple, Google, Microsoft USA merkezli olsalarda İrlanda, Dubai, Hong Kong gibi vergi avantajı olan lokasyonlarda yer alır ve hizmetlerinizi bu noktalardan faturalandırırlar. Bu durum yasal haklar çerçevesinde izinli ve kayıt altındadır.

Sonuç olarak yapılan incelemelerde şirketimizin yasal sorumluluklarını eksiksiz yerine getirdiği anlaşılır ve gördüğünüz üzere işlemlerimiz devam eder.

Buna ek olarak dijital şirketler dijital süreçlerin yasal sayıldığı ülkelerde daha kolay ticaret yapabilirler. Örnek olarak ayda 100 bin fatura kesmesi gereken bir şirket, kağıt fatura kesme zorunluluğu olan bir ülkeden hizmet vermek yerine beyan özelinde işlem yapan fatura mecburiyeti olmayan ülkelerden hizmet verdiğinde 100 bin faturanın kağıt masrafından kurtulacaktır. Bu tür masrafların olmaması daha ucuza hizmet sağlanmasına imkan verecektir.

Örnek 7:

Üyemizin herhangi bir sebepten ötürü canı sıkılır ve artık üyemiz olmak istemez. Bize üyeliğinin iptal edilmesi talebinde bulunur.

Cevap 7:

Bu taleplerde bizim işlem yapma mecburiyetimiz yoktur. Fakat iyi niyetli olmak adına üyeliği iptal ederek nick'i boşa çıkartır, e-mail adresini ve iletişim-ödeme bilgilerini kara listelerimize ekleyerek tekrar bu talebi yapan üyemizin üye olmasını isteği üzerine engelleriz.

Örnek 8:

Üyeliğinin iptalini talep eden bir üyemiz, sistemde kendisine ait hiç bir verinin tutulmamasını herşeyin silinmesini talep etmektedir.

Cevap 8:

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Kişisel verilerin korunması kanunu Avrupa birliği ve Amerika birleşik devletleri içerisindeki benzeri kanunlar başta olmak üzere her ülkede benzer kanunlar bulunmaktadır. Fakat bu ülkelerde en az 2 yıl boyunca kayıt tutma zorunluluğu olan başka verilerde bulunur.

Örnek geçmişte yaptığınız giriş çıkış kayıtlarının 2-5 yıl saklanması, küfür veya hakaret gibi sebeplerden yapılmış şikayetlerin kayıtlarının 2-5 yıl saklanması gibi kayıtlar sistemimizde saklı tutulmak zorundadır.

Bu örnekte üyemizin asıl amacı kendisine ait gelecek şikayetlerde bizdeki verileri sildirmektir. Ama tekrar ediyorum bu kayıtlar yasal sebeplerden silinememekte ve tutulmaktadır. İleride gelecek tüm şikayetlerde mahkeme ve resmi taleplerde bu bilgiler ilgili yasal mercilere paylaşılacaktır!

Örnek 9:

Birgün şirketimize bir mahkemeden talep gelir, talep bir annenin şikayeti üzerine bizden bilgi talebidir. Konu bir anne'nin kızının sitemizde üye olduğu, üye olan kızına başka üyeler tarafından küfür edildiği, bu sorundan ötürü kızının zor günler geçirdiği, psikolojik tedavi gördüğü üzerine kurgulanmıştır. Kurgu o kadar abartılmıştır ki, küfürü eden başka bir üyemiz olmasına rağmen bu küfür eden üyenin kim olduğuna değinilmemiş suçlu bizim sitemizmiş gibi gösterilmeye çalışılmıştır.

Cevap 9:

Avukatımız bu konuda uzman olduğundan talebe istinaden inceleme yapmış ve cevap vermiştir. Öncelikle şikayetçi bayan bir annedir gerçektende ve kızı 15 yaşındadır. Yani 15 yaşında bir çocuğu kontrolsüz bir şekilde bırakmış, takip etmemiş ve internette dilediği şekilde gezmesine göz yummuş, müsade etmiş ve izin vermiştir. Bu noktada suçlu bu duruma zemin hazırlayan annedir. Sonrasında avukatımızın yaptığı incelemelerde küfür edilen bu çocuğun ifadesi talep edilmiştir. Ama ne şans ki küfür edilen ve psikolojik tedavi gördüğü iddia edilen çocuğun konudan haberi yoktur. Yalanların güzel bir özelliği vardır ki er geç ortaya çıkacaklardır. Bu olayın gerçek yüzüde yavaş yavaş açığa çıkmaktadır.

Aslında sorun şikayetçi olan Anne dedir. Aslında sitemize gerçek üye olan kişi Anne dir aslında. Küfür durumuda ortada yoktur. Bu da bir hayal ürünüdür. Anne olarak şikayet eden bu bayan üyemiz siteden tanıştığı ve yakınlaştığı bir bay üyemizden intikam almaya çalışmaktadır. Fakat bu sırada evli olduğu için durum ortaya çıkmaması adına kendisini saklamak için 15  yaşındaki kızını öne sürmektedir. 6 ay süren mahkeme süreci sonrasında Anne olan bayan üyemizin sitedeki ilişkisi ortaya çıkmıştır, ilişkideki bay üyemiz sorunun bayan üyenin kendisine olan saplantısı olduğunu belirtmiştir. Sonuçta mahkemede bayan üyenin yaptığı şikayet düşmüştür.

Fakat bu üzücü durum bizim uğraşmamız ile sonuçlanmayacaktır. Uğraşmamızın bir cezası olmalıdır. Bu noktada avukatımız bayan üyeden şikayetçi olmuştur. Yalan bilgi ile planlı olarak bizi uğraştırmak ceza sebebidir. Bu süreçte şirketimiz maddi ve manevi tazminata hak kazanmıştır.




Genel olarak;

Yukarıdaki örneklerden bize günde en az 10.000 talep gelmektedir. Normalde girip oyun oynayarak keyif alınması gereken bir ortamda çocukça konulardan pek çok tartışma yaşanmakta ve insanların kültür ve eğitim sorunları nedeniyle bu tartışmalar tatsız yerlere gidebilmektedir.

Bu taleplerin sayısının artması bizler açısından sadece maliyeti arttırmakta, bu da size verdiğimiz hizmetlerin fiyatlarını yükseltmeye neden olmaktadır, gönlümüzden geçen ise sorunsuz ve problemsiz bir platformda insanların bizim kontrol etmemize gerek olmadan saygı çerçevesinde eğlenebilemeleridir.

Ne ekerseniz onu biçersiniz.
Başkalarından görmek istemediğiniz davranışları başkalarına yapmamalısınız.




YORUMLAR

28 Ocak 2019, 15.46
Merhaba sayın Roots ..
Bence çok faydalı, çok önemli bir blog. Bunun için teşekkürler .. 
Benim sadece Örnek 1'e verdiğiniz cevapla ilgili uygulamanın o şekilde olmadığına dair gözlemlerim, tespitlerim, sitemlerim, şikayetlerim, destekten taleplerim mevcut. Günün önemli bir bölümünü sitemizde geçiren biri olarak küfüre karşı olan tutumun yazdığınız gibi olmasını görmek en büyük temennim. 
İyi çalışmalar ... 
28 Ocak 2019, 21.44
Gamyun'a ilk kayit tarihim 2007-2008 yillariydi.. Siteye ilk girdigim  zamanlarda, yonetim cezalar konusunda biraz daha sıkıydı ve simdiye kiyasla daha iyiydi diye dusunuyorum. Bahsettiginiz " örnek 1"  pek te oyle degil. Yasaklandiktan sonra yedekte bulunan bir kac rumuzla salonlara girenlere denk geliyoruz  sıklıkla.. Belirli bir yaşa gelmis, yetiskin olmus birine; kufur etmeden eglenebilmeyi, kimseyi rahatsiz etmeden, taciz etmeden oyun oynayip vakit gecirebilmeyi ogretecek degilsiniz, degiliz.. Ama cezalarda biraz daha eskiye donus bekliyorum kendi adima. Cunku ne kadar esneklik oluyorsa o kadar suistimal ediliyor  kanisindayim..
28 Ocak 2019, 22.20
ne güzelde anlatmış roots bilal'e anlatır gibi :)))
işin özeti boş işlerle uğraşmayın oyununuzu oynayın zevk almaya bakın. bol şans 
29 Ocak 2019, 01.09
emeklerinize saglik opum süper olmus bence saygılar
29 Ocak 2019, 09.23
Hiçbir suç cezasız kalmaz. Nasılsa sanal alem istediğimi yaparım rahatlığının sonucunda adaletin konuşması, cahil insanlara güzel bir derstir. 
29 Ocak 2019, 11.27
Aptal insan ne gerizekalı ,salak yada cahil veya zeka özürlü vb anlamlara gelmez. Küçük etkilerin büyük sonuçlar doğurabileceğini anlamayana denir ' ki bu yaşanan olayda bunu gösteriyor.Yapmış olduğu aptallık ta kızını kullanıyor.Avukatınız görevini titizlikle  yapıyor.


( Türk Ceza Kanunu Madde 125 )

Basit ve nitelikli olarak iki ye ayrılır.Suçun temel hali  , bir kimsenin saygınlığını rencide ,yakıştırmalar veya sövmek suretiyle onuruna ,şerefine yapılan eylem 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya para cezası vardır.

29 Ocak 2019, 16.51
"Aptallık yapana, para cezası verilse; hiç aptal kalmazdı" teziniz güzelmiş :) Küçük istisnai bir grup hariç, hepimizin ortalama zekayla dünyaya geldiği düşünülürse; aptallık, isteğe tabidir diyebiliriz. İnsanın kendini geliştirmedikçe "aptal" kalması kaçınılmaz. Cehaletin mutluluğu; aptal olanın, kendisinin ve dış dünyanın farkında olmamasından geliyor zaten.


E şimdi bu tip insanların, oyun sitesinde ne işi var! :) Gitsinler iki satır bir şey okusunlar filan di mi! Oy kullanmanın, belli bir kapasiteye sahip insanların tasarrufu olması gerektiğini düşünürüm ben. Artık oyun sitesine girip saatlerce vakit öldürmenin de, belli bir kapasiteye sahip insanların tasarrufu olması gerektiğini düşünüyorum bu yazıdan sonra. Bildiğiniz faşistim .ddd


Anlatılan sansasyonel magazin dikkat çekici. Bazı insanlar; dünyadaki her şeyin kendilerine amade olduğunu düşünür. Çıkarları doğrultusunda; insanları, kurumları ve dahi kendi çocuklarını kullanabilirler. Cidden en nefret edilesi insan profilidirler benim gözümde. Ama bu insana "aptal" diyebilir miyiz şimdi. Kendi altı boş kibriyle, küçük aklıyla tam bir tatlı su kurnazıymış kadın. "Anne" vurgusu yapmışsınız ya, en çarpıcı kısmı da bu işte. İnsana; "ağzı olan konuşuyor" deyiminden sonra, bir de "rahmi olan doğuruyor" deyimini icat ettiriyor. Bu insanlar çocuk yetiştiriyor işin acısı.


Ben bu siteyi çok severim. Artık öyle benimsemişim ki; nadir de olsa böyle küfre filan maruz kalınca, kendimi, kendi evimde bir başkasının hakaretine uğramış gibi hissediyorum. :) Halloluyor hemen zaten de işte, yediği küfürle kalıyor insan. Buna yapacak bir şey yok. Küfreden bir "elit üye" :) Elit alırım, yine küfrederim diyor demek .ddd Elit olmak kavramı, genel anlamda düşünülünce, küfreden biriyle örtüşmüyor :) O zaman, Lidyalılara söverek .p bitireyim yorumumu :)

29 Ocak 2019, 17.54
Bence artık sanalımız reel reelimiz sanal  oldu o yüzden herkes dikkat etmeli.Roots opumunda dedi gibi anne sütü şart) Özellikle örnekteki anne ve onun gibiler için.Emeğinize sağlık opum....
30 Ocak 2019, 03.18
Burada bizlere çok güzel bir ortam oluşturmuş  en başta değerli Roots, Gmsn, Zac .                 Cebren ve değerli sistem  oplarıma teşekkür ediyorum.  böyle bir siteye oyuncu olarak            bizim de destek olmamız ve burayı daha iyi bir hale getirmemiz gerekmektedir. 
Bir çoğumuzun sıkıntısını bende birinci dereceden çok iyi biliyorum. Oyun içerisinde rencide   edici ve oyundan keyif almamızı önleyen küfürbazlar. İnternette olduklarını ulaşılamayacaklarını, ulaşılsa dahi hiç bir şey olmayacağını düşündüklerinden dolayı rahatça çevrelerindeki          insanları aşağılamaktalar ve bunun da yanlarına kalacaklarını düşünmekteler ancak işin aslı    öyle değil. Burası sanal bir ortam bile olsa insanlar gerçek ve edilen küfürler de bir o kadar     etki edicidir ve bu edilen küfürlerin Türk Ceza Kanunu'nda karşılığı bulunmaktadır.  
Sizlere yardımcı olmak için TCK nın bu konu ile ilgili maddelerini kopyalayacağım.
SEKİZİNCİ BÖLÜM
Şerefe Karşı Suçlar
Hakaret
MADDE 125.
(1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilat ederek işlenmesi gerekir.
(2) Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi halinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur.
(3) Hakaret suçunun;
a) Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı,
b) Dini, siyasi, sosyal, felsefi inanç, düşünce ve kanaatlerini açıklamasından, değiştirmesinden, yaymaya çalışmasından, mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı,
c) Kişinin mensup bulunduğu dine göre kutsal sayılan değerlerden bahisle,
İşlenmesi halinde, cezanın alt sınırı bir yıldan az olamaz.
(4) Ceza, hakaretin alenen işlenmesi halinde, altıda biri; basın ve yayın yoluyla işlenmesi halinde, üçte biri oranında artırılır.
(5) Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret edilmesi halinde suç, kurulu oluşturan üyelere karşı işlenmiş sayılır.
Mağdurun belirlenmesi
MADDE 126.
(1) Hakaret suçunun işlenmesinde mağdurun ismi açıkça belirtilmemiş veya isnat üstü kapalı geçiştirilmiş olsa bile, eğer niteliğinde ve mağdurun şahsına yönelik bulunduğunda duraksanmayacak bir durum varsa, hem ismi belirtilmiş ve hem de hakaret açıklanmış sayılır.
İsnadın ispatı
MADDE 127.
(1) İsnat edilen ve suç oluşturan fiilin ispat edilmiş olması halinde kişiye ceza verilmez. Bu suç nedeniyle hakaret edilen hakkında kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararı verilmesi halinde, isnat ispatlanmış sayılır. Bunun dışındaki hallerde isnadın ispat isteminin kabulü, ancak isnat olunan fiilin doğru olup olmadığının anlaşılmasında kamu yararı bulunmasına veya şikayetçinin ispata razı olmasına bağlıdır.
(2) İspat edilmiş fiilinden söz edilerek kişiye hakaret edilmesi halinde, cezaya hükmedilir.
İddia ve savunma dokunulmazlığı
MADDE 128.
(1) Yargı mercileri veya idari makamlar nezdinde yapılan yazılı veya sözlü başvuru, iddia ve savunmalar kapsamında, kişilerle ilgili olarak somut isnadlarda ya da olumsuz değerlendirmelerde bulunulması halinde, ceza verilmez. Ancak, bunun için isnat ve değerlendirmelerin, gerçek ve somut vakıalara dayanması ve uyuşmazlıkla bağlantılı olması gerekir.
Haksız fiil nedeniyle veya karşılıklı hakaret
MADDE 129.
(1) Hakaret suçunun haksız bir fiile tepki olarak işlenmesi halinde, verilecek ceza üçte birine kadar indirilebileceği gibi, ceza vermekten de vazgeçilebilir.
(2) Bu suçun, kasten yaralama suçuna tepki olarak işlenmesi halinde, kişiye ceza verilmez.
(3) Hakaret suçunun karşılıklı olarak işlenmesi halinde, olayın mahiyetine göre, taraflardan her ikisi veya biri hakkında verilecek ceza üçte birine kadar indirilebileceği gibi, ceza vermekten de vazgeçilebilir.
MADDE 216.
(1) Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Kanunlara uymamaya tahrik Devletin Egemenlik Alametlerine ve Organlarının Saygınlığına Karşı Suçlar
Cumhurbaşkanına hakaret
MADDE 299.
(1) Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Verilecek ceza, suçun alenen işlenmesi halinde, altıda biri; basın ve yayın yolu ile işlenmesi halinde, üçte biri oranında artırılır.
(3) Bu suçtan dolayı kovuşturma yapılması, Adalet Bakanının iznine bağlıdır.
Devletin egemenlik alametlerini aşağılama
MADDE 300.
(1) Türk Bayrağını yırtarak, yakarak veya sair surette ve alenen aşağılayan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu hüküm, Anayasada belirlenen beyaz ay yıldızlı al bayrak özelliklerini taşıyan ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin egemenlik alameti olarak kullanılan her türlü işaret hakkında uygulanır.
(2) İstiklal Marşını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Bu maddede tanımlanan suçların yabancı bir ülkede bir Türk vatandaşı tarafından işlenmesi halinde, verilecek ceza üçte bir oranında artırılır.
Türklüğü, Cumhuriyeti, Devletin kurum ve organlarını aşağılama
MADDE 301.
(1) Türklüğü, Cumhuriyeti veya Türkiye Büyük Millet Meclisini alenen aşağılayan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini, Devletin yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Türklüğü aşağılamanın yabancı bir ülkede bir Türk vatandaşı tarafından işlenmesi halinde, verilecek ceza üçte bir oranında artırılır.
 Böyle güzel bir paylaşımı içinde Sayın Roots opumuza saygılarımı sunarım 
30 Ocak 2019, 05.54
Değerli ROOTS opum..Aslında anlatmak istediğinizi ilk 1,5 satırda o kadar güzel anlatmışsınız ki..tabiki anlayana!! Bizde bir söz vardir bir insan 7'sinde neyse 70'inde de o'dur  Yani bir nickinde nasılsa 2000 nick de alsa aynıdır.. Ben yöneticisi bulunduğum  salonumu evim, yurdum, vatanim, olarak görüp  öyle kabul ettim..Ve hic kimse; bizim evimize gelipte; ailemiz olarak gördüğümüz üyelerimize  saygısızlık, küstahlık, hakaret edemez...Gamyun kuralları dahilinde gerekli ceza-i işlemi uygularız..Tabiki aptallık sınır tanımaz gider yan nick alır eee karizma yok yazamıyor ne yapacak elit alacak.. yapacaksan aptallığı  faturasını paşa paşa  ödeyeceksin:) Işte biz böyle şahsiyetlere diyoruzki: hadi siz düşünün top bizde, mangal gibi yürek çok bizde, alavere dalavere yok bizde hop deriz dur deriz..Değerli op'um siz başlarken yazınıza çok güzel bir sözle baslamissiniz bende güzel  bir sözle bitireyim..Ne bir savcı kalırdı ne bir yasa Şu insanoğlu kendini bir yargılasa !! 
23 Nisan 2019, 17.40
sevgi saygı çerçevesinde keyifle oynanabilecek tek yer GAMYUN başka salon tanımam emeklerinize sağlık teşekkürler.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın