gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Doyulur mu, doyulur mu?

18 Temmuz 2019, 13.11
A- A+
    Geçen gece tv izliyordum. Haber değeri  olduğu için de suların oluşturduğu ilginç bir mağaradan bahsediyordu. Detayına girmeyeceğim ama bu haber;  ben de, bu blogu yazma ihtiyacı hissettiren tefekkür ve düşünceye neden oldu..
    Su bildiğiniz üzere, canlı hayatiyeti için en önemli sıvı madde olduğu kadar,  en yumuşak varlıklardan  da biridir.
    Bu mağara örneğinde olduğu gibi sabırla vurduğu dalgalarla en sert kayaları bile yumuşatabilmekte ,  oyabilmekte ve hatta derin dehlizler açabilmektedir.
    Bizler de su misali, ama sabırla en hırçın kayaların şeklini değiştiremez miyiz? Onlar da sığınılacak mağaralar, güvenli bölgeler oluşturamaz mıyız? Ya da o taşların en keskin olan kenarlarını usul usul ama samimi temaslarla, sevgiyle  ilmek ilmek işleyerek, keskin ve yaralayan taraflarını törpüleyip  kullanılabilecek şekle dönüştüremez miyiz?
    Bir bayanın işlediği  kanaviçe gibi emek kokulu, emsalsiz motiflere dönüştüremez miyiz?
    Ya da, hiç tanımadığımız bir bay ve bayana hitap ederken kullandığımız şefkat dilini, kibarlık ve nezaketi etle tırnak olduğumuz insanlara karşı kullanamaz mıyız?
    Bir şarkı da mırıldanan şekliyle "Doyulurmu, doyulurmu, tatlı dile güler yüze....." ilaveten de sevgiyle, şefkatle bakan göze doyulur mu? doyulur mu?....
    İlk defa karşılaştığımız veya zorunlu olarak birlikte günün belli saatlerini birlikte geçirmek zorunda kaldığımız insanlara karşı kullandığımız bu yumuşak üslubu, nezaketi, hoşgörüyü ve cömertliği hayatımızın anlamları olan sevgili eşlerimize, kardeşlerimize,parçamız olan çocuklarımıza ve aile büyüklerimize karşı göstermeye  ne dersiniz sevgili dostlar.....
    Atasözümüzde söylendiği gibi bitirelim vesselam.
"Söz ola kese savaşı , Söz ola kestire başı,  Söz ola yedirir ağılı aşı ,Ham yağ ile hem bal ile." 

YORUMLAR

18 Temmuz 2019, 15.09
Merhabalar, yine ben yine ben yine ben :)) 

Buralarda bi söyleyiş vardır bilmem duydunuz mu :)) El iyisi,derler.  O yazıda bahsi geçen, yeni tanıdığı insanlara karşı hitabetinde gayet nezaket sahibi olan insanlar, dediğiniz gibi en yakınlarına karşı aynı davranışı göstermekten aciz kalabiliyorlar :))  Hal böyle olunca da ağzı ile  kuş tutsa akl-ı selim insanların nazarında değersizleşiyorlar.

Verdiğiniz "SU" örneği gerçekten çok  güzel. Şefkat, sabır, vicdan, vefa, emek... Bunlar ne güzle şeyler.  Ama gün geliyor "SU" da yoruluyor. 

Çay mı içsek ne smile Resmi  hüüüüüüppppppppp jiiiittttttttttt

Yüreğinize sağlık, ne iyi ettiniz de paylaştınız bu yazıyı .... smile Resmi

18 Temmuz 2019, 15.35
slm. böyle düşünenlerin bolca olacağını biliyordum. İtiraf etmek gerekirse ; cesurca da yorum beklemiyordum. :))
Durgun su daha kısa zamanda özelliğini yitirir. Lakin akar su, ya da dalgalı su çok daha uzun süre temiz kalma özelliğini korur derler.
Altının ateşle imtihanında nasıl ayarı artarsa, sabretmek ve çok yorulmak zorunda kalan insanlarımıza da dalgalar misali metanet diliyorum.
Sizin de emeğinize sağlık.
Bütün güzellikler gönlümüzce ve  üzerimize olsun. 
 
18 Temmuz 2019, 15.47
Hepsi iyi güzel de, sabrımızı tüketenlere, bizi biz olmaktan çıkaranlara, iyi niyetimizi suistimal edenlere karşı ne yapacağımıza dair bir reçete talep ediyorum. Vallahi çok karamsarım bu aralar .. Bütün iyi niyetlerimi asmak üzereyim  ( : 
Sular seller gibi akıcı bu nadide satırları bizimle paylaştığınız için sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

18 Temmuz 2019, 17.01
Sen çok yaşa emi Detay güldürdün :))) İyi niyeti assan nolur sanki :) yine iyi niyet. Sadece asılı olur smile Resmi smile Resmi smile Resmi   Acaba kötü niyetlerden yardım mı almalı smile Resmi

Hani insanın "Akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğine, deli ol dünya senin kahrını çeksin." diyesi geliyor . :)))) 
 Reçete uygundur inşallah :) Ama sanmıyorum uygulayacağınızı.   Bazıları da böyledir işte, yolda bırakılan tüm yükü taşımanın kendi vazifesi olduğunu düşünür, sırtlanır. Sonra da ezildikçe ezilir, bırakın yolda kalsın o yükler :))) Kim bıraktıysa o alsın, taşısın smile Resmi 

Siz de doğru söylüyorsunuz Dost_Limanı akar su yosun tutmaz.  

Bence ben de haklıyımmmm, haklıyımmmmmmmmmmmmmm haklııııııııııııııııııııııııı :))))))))
[_smile Resmi_smile Resmi_smile Resmi_smile Resmi_]     çaylaaaaaaaaaarrrr tepside için gari smile Resmi

18 Temmuz 2019, 21.15
Hani Nasrettin Hoca'ya bir mesele için 3 kişi gelir ve  anlattıklarında  Hoca 1.nciye haklısın der. 2.nci anlattığında sen de haklısın der ya. 3.ncü kişi hocam nasıl olur, her ikisine de haklısın dediğinde;
Hoca 3.ncüye döner ve "Sen de haklısın"
19 Temmuz 2019, 11.49
Benim dramım sizi güldürdü demek Babette hımmm..   :)) 
Yusuf Hayaloğlu imzalı Ayrılığın Hediyesi şiirinde de asılmış iyi niyetler, ben yargılamadan yapacağımm  :) İyi dinlemeler efendim ..  https://www.youtube.com/watch?v=vnjR_jGFnm4

Şimdi gözlerime ağlamayı öğrettim,
Ki bu yaşlar, utangaç boynunun kolyesi olsun.
Şimdi gözlerime ağlamayı öğrettim,
Ki bu yaşlar, utangaç boynunun kolyesi olsun.
Bu da benim sana, bu da benim sana ayrılırken hediyem olsun.  
Bu da benim sana, bu da benim sana ayrılırken hediyem olsun.
Soytarılık etmeden güldürebilmek seni,  
Ekmek çalmadan doyurabilmek
Ve haksızlık etmeden doğan güneşe,
Bütün aydınlıkları içine süzebilmek gibi
Mülteci isteklerim oldu ara sıra, biliyorsun..
Şimdi iyi niyetlerimi
Bir bir yargılayıp asıyorum
Bu son olsun, bu son olsun!... 


19 Temmuz 2019, 15.04
Merhaba Dost_Limanı  ; Yanınızda iki konu var okuduğumda.
Ben yorum yapmak istediğim konu şu ; Hiç tanımadığımız bay vebayanla işyerinde , yolda , durakta v.s karşılaştığınız bir kişiyle konuşma üslubu genelikle kurumsal kısa ve öz bir şekilde geçer.Fakat kardeşim , eşim veya kankam dediğim insanlarla konuşma üslubu farklıdır.Bu insanlarla üslubum kurumsal olursa tane tane olursa samimiyetsizliktir.

Biz insanlar konuşmak istediğimiz her hangi bir konu tanımadığımız birine anlatmayız ,üstünde durmayız.Ama yakın olduğumuz birine  anlatmak  istediğimiz şekilde anlatırız. Bu samimi olduğumuz kişilere yaptığımız bir ayrıcalıktır.Siz tanımadığınız birine mizah veya yorum yapabilirmisiniz ? 

Dostum dediğimiz insana ilk önce ve en önemlisi güvenmek gerekir. Ve sırrımı veya derdimi ona anlattıysam onunda benimle Paylaşmasını beklerim.Karşılıklı çıkar ilişkisi , bir yönden.Zaten karşılıksız bir dostluğa güvenmem.Sonuçta karşımızdaki " insanoğlu " hayvan değil.Bazen hayvan bile karşılık bekler...

Örnek verirsek ;
İki yaşlı insan birbirinden farklı ve alakasız ve ortak özellikleri ise ikiside evinde hayvan beslemesi. Biri kedi diğeri köpek. Ve ikiside evlerinde sessiz bir şekilde vefat ediyor. Köpek etraftan yardım çağırmaya çalışırken sahibini terk etmiyor. Ve onun yanında ayrılmıyarak açlık ve susuzluktan ölüyor.Kedi ise aynı şekilde yardım ediyor .Ama kedi açlığa dayanamıyor ve vefat eden sahibini yer .
Buda çıkar ilişkisi.

Çok güzel bir paylaşım yüreğine sağlık.



19 Temmuz 2019, 17.42
"Unutma Lola, hiçbir acı baki değildir.Üflersin geçer.Bazılarına biraz daha çok üflemen gerekir, hepsi bu." der.  Sabattin ALİ   :))
Nefesinize kuvvet :))))) Üfleyin Gari smile Resmi

Şaka bir yana, ne güzeldir Yusuf Hayaloğlu şiirleri. "Ah Ulan Rıza" der bi köşe başında, sonra gider "Yağmur İçen Kız" der. 
Vs. vs. vs.....   
Dramınız değil siz gülümsettiniz Detay :)))  Gerçi bazen dramlar da içinde bir yerlerde tebessüm saklar, sadece üstünden zaman geçmesi gerekir gülümsetebilmesi için...   smile Resmi

Kısacık bir yazının altında minicik bir tebessüm :) Ne demişler: Baki kalan bu kubbede hoş bir sada imiş.  

Babette Kaçar smile Resmi 


19 Temmuz 2019, 21.35
Sizlerinde yüreklerine sağlık. Okuyan, düşünen, düşüncelerini kaleme döken  güzel dostlara; doyulur mu, doyulur mu?
19 Temmuz 2019, 22.48
Cafo nem hakikaten çok fazla. Nemin yoğunluğundan beynin bir kısmı buharlaşıyor resmen. Bir de kafi büyüklükte bir beyne sahip değilsen, işte o zaman of of of.. Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz... 

detay; sadece iyi niyetleri asmak kesmez, bence daha fazlasını sallandırmak lazım... Kökten çözüm... 

Ve Dost limanı haklısın, genel anlamda kibar olmayı başarabilmek hoş olabilir. Öte yandan her zaman kibar olmak gerekli olmayabilir de. Bazen ölçülü bir kabalık, içinde gizli bir yakınlık da barındırıyor olabilir... ;) 
Kalemine sağlık... 
20 Temmuz 2019, 20.49
Charlie Chaplin tebessüm için "Kana en hızlı karışan ilaçtır" ifadesini kullanmış.
O nedenle; Yüzümüzden tebessümler eksik olmasın.........
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın