gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Sözün Gücü !... Gücün Sözü!...

30 Eylül 2019, 11.57
A- A+

     Sözün gücünün hiçe sayıldığı hatta toplumun büyük bir kesiminde yok sayıldığı dönemlerde yaşamanın verdiği huzursuzluk can acıtıcı.
    Toplumsal , siyasal, fikirsel ve hatta insansal ( smile Resmi ) sözleri okuyamamak  , gözardı etmek , afaroz etmek ... Güce ise tapmak ...
    Güçlünün yanında olmayı bırakmak , zalime hizmet etmekten geri durmak , yanlışa sessiz kalmak  yerine    '' ya bana da değerse , aman ağzımızın tadı bozulmasın '' niyeti ile  nereye kadar gidilebilinir.
     X partiye gönül vermiş olmamız koşulsuz şartsız itaat etmemizi gerektirmiyor düşüncesi  eylemlerimize ne zaman yansıyabilir.
     Y takımının taraftarıyım  Z takımının müthiş  oyunculuğunu   onure eden kelimeler söylememizi engellemiyor olduğunu ne zaman konuşabilirz.
     Sanatını icra eden bir sanatkarı sevmem gerekmeden sanatına  saygı duyarak bunu ifade edebilme özgürlüğünü ne zaman anlayabiliriz.
     Kime yazıldığına  değilde ne yazıldığına bakarak tepki koymak gerektiğini , toplum ahlak ve görgü kalitesinin bu yoldan ilerleyebileceği farkındalığını ne zaman yaratabiliriz.

    Hiç karşılaşmadığınız bir insanın yanında olduğunuzu göstermek    , onun mutluluk mücadelesinde yanında durmak  ve meyvesini birlikte yemek .

   Anamı babamı anmadan ,  beynimdeki kıvrımları  sorgulamadan , yancı - yöncü yaftalaması yapmadan , insan olarak  görebilmeyi bir kenara bırakıp ; söylermisiniz lütfen bu Gücün Sözüne tapmayı ne zaman bırakırız ?
( Sözün Gücü - Gücün Sözü söylemi Mustafa İslamoğlu' nun kullandığı bir tabirdir. )


#SözünGücü

YORUMLAR

01 Ekim 2019, 08.43
İçeriğin tamamına katılıyorum. Her istediğimiz olmaz elbette şu hayatta .. Ama en azından tepkisiz kalmamak, haksızlığa karşı olmak gerekiyor. Blog özelinde konuşmak gerekirse, hepimiz birer yetişkin bireyiz. Birbirimizden farklıyız. Düşüncelerimiz, hayata bakış açımız, hobilerimiz elbette farklıdır. Sadece burada olması gereken ve temeli bunun üzerine inşa etmemiz gereken tek ortak özellik SAYGI. 
Emeğine sağlık .. Paylaşım için teşekkürler..
01 Ekim 2019, 11.34
saygılı olabilme olgunluğuna eriştiğimizde
''ben'' demeyi bırakıp tarafsız bir şekilde adil olabildiğimizde, 
egolarımızdan kurtulup dürüstçe özeleştiri yapabildiğimizde diye düşünüyorum.
Emeğine sağlık teşekkürler smile Resmi
01 Ekim 2019, 23.36
"Sözün gücü" doğru... Söz güçlüdür hem de çok. Abad da edebilir, berbad da.


Analara, babalara tartışmasız saygı gerek ki, buna hiç şüphe yok. Peki ama, her müminin anasıdır denilen insana hakaret eden bu adını zikretiğini referans almak da ne ola ki?? 

"Gücün sözü" bu da doğru. Sözün doğruluğunu, söyleyenin gücü belirlememelidir haklısın. Ama her sözü doğru olanı yaratan, aynı zamanda mutlak güç sahibi de olan, O'nu, onunla olanı ve ondan gelenleri aziz kılmışken bu konuda gadre uğraması olası olan bir bedbahtı referans almak.??? 

Bilemedim, yazının içeriğinine ve yazılış gayesine katılmakla birlikte, katılmadığım noktaya da şerh düşmek elzem oldu. 

Karşı olduğum kısım hariç yazını beğendim, kalemine sağlık... 


02 Ekim 2019, 12.21
_MaviSakal_ ...
        Bedbaht dediğiniz umarım üyelerimizden biri değildir. Benim referans aldığım söz kaynağından bahsettiğinizi düşünüyorum .

          Karmaşa içerisinde kaybolup ziyan olmasın , kimse kendine , bana veya size herhangi bir iç itham da , yanlış anlamada , ithafta , atıfta bulunmasın diye belirtmek istedim.
02 Ekim 2019, 23.14
aşekaa keşkee bunlasrın olmadığı bir ülkedee yaşasakk .ama birgünn herkess değil sadece yüz kişiden  on kişi bilee hoşgörülü olsaa büyük bir adım atmış oluruz  haa biz görürmüyüz onu bilemem . emeğine sağlıkk

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın