gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

B(aşk)a türlü şeyler ....

08 Ekim 2019, 18.10
A- A+

      Tv. izlediğim zamanlarda aklımda  kalan bir yayında şu şekilde bir konuşma geçmişti :
S: Peki hamilelik sonrasında diyet nasıl yapılmalı ?
D: Çok aceleci olmamak gerekli. Annenin vücudu nasıl ki kiloları 1 ayda 2 ayda almadıysa , aldığı kiloları da anında vermeye çalışmamalı . Kontrollü olarak ......

       Bu programı izlediğimde  2. kızımın hamilelik sürecindeydim . Merak ettim . Ben nasıl doğum yap  tım ? Vücudumda neler oldu ? İlk kızımı kollarıma aldığım güne gitmiştim.
       Bir kaç saat öncesinde beni feryat ettiren , acılar içinde kıvrandıran , adına doğum sancısı dedik leri o kargaşanın eseri idi kucağımda . Gözlerimle bakarken dilimden şu cümle döküldü '' Allahım tırnaklarıda var '' . Çok güldüm seneler sonra . Herşeye inanmışım ama tırnakları unutulabilecek birşeyde unutmamışsın teşekkür ederim Allahım gibi söylemişim diye  ( konu dağılcak ) .

      9 ay boyunca vücudumuzda değişik hareketlenmelerin sonucunda aldığımız şekli 1 ayda 2 ayda  kaybetmeye çalışmak mantıksızlık  diye düşündüm ( bu durum kişinin yapısal ve genetik kodları ile ilintilidir. Herkes kilo alır fakat sayılar değişir. ) .

    Tavsiye ederim , lütfen normal doğum videoları izleyin . Bir insanın dayanabileceği acı eşiğinin çok üstünde ( bununda bilgisi gıgıl da var ama güvenip yazamadım. ) acılarla dünyaya bir insan getiren  anne nasıl olunuyor bi izleyin .  Biz nasıl geldik bu dünyaya , anne babamız neler yaşayarak , bizede neler yaşatarak bu günlere geldik.  Peki biz neler yapıyoruz evlatlarımıza . Ellerine , gözlerine yani bedenlerine en iyilerini verdiğimizde tamam mı oluyoruz ? Ruhlarına iyi gelecek şeyler ne kadar yapabiliyoruz.
         Zamanın birinde bir kral insanlığın dilini öğrenmek istemiş. Ülkesinde yeni doğmuş 40 bebek ve en iyi 40 hemşire ile bunun deneyini yapmaya karar vermiş. Hemşirelerin hepsi dilsizmiş. Çünkü hiç bir konuşma olmadan bebeklerin ilk konuştukları şeyin #insanlığındili olacağını düşünmüş. Tam teçhizatlı bir konakta 40 bebek ve 40 hemşire yaşamaya başlamışlar. Hemşireler kesinlikle dokunmaya cak , konuşmayacak ( beden dilide ) , eylem olmadan sadece besleyecek . Kural bu . 40 gün dolmadan 40 bebekte ölmüş . ( Hikayeyi aklımda kaldığı kadar yazıya döktüm. Dileyenler bulabilir.  ) ...
    #insanlığındili sevgidir. Sevginin olmadığı yerde hiç bir canlı yaşamazken biz sevgisizliğimizle ör düğümüz duvarlar arasında yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyoruz . 
Birini veya birbirimizi sevmek parayla mı ? Ucuza kaçmanın yollarını arar olduğumuzu farkediyorum . 3 aşağı 5 yukarı , pazarlıklı sevmeler . Birimiz #feda ederken diğerimizin #kar ettiği sevmeler.
















YORUMLAR

08 Ekim 2019, 22.14
Aşekaaaa  :)) Yazıyı okurken aha dedim bakalım nerden nasıl bağlayacak konuyu :)  Yok kiloydu yok normal doğumdu derken öze geldik :))
  "sevgi"   
 Sevgide pazarlık olmaz, kâr zarar ticarette olur. Öylesi sevgi değildir.

Aklıma o kadar çok mısra geldi ki bi anda :)

 Sevgileri yarınlara bıraktınız....  vs. vs. vs.. 

Not: Lütfen lütfen lütfen artık kelimeleri birleştirerek yazma huyunu bırak.  :)

Kalemine, emeğine sağlık.. smile Resmi


08 Ekim 2019, 23.00
#Babette....
Sevgiler çiçek gibi solduramayalım . 
#baaaaabbbbaaaaa 
Deniyorum bir Kaç satır sonra el gidiyor.  #lemek ruhuma işlemiş zahar ki ....

08 Ekim 2019, 23.34
Şu konuda tek düşünemediğim şey, dünyaya nasıl geldiğim ve beni dünyaya getirenlerin sonrasında ne halt yediği...

Dünyaya getirdikten sonra ne sebeple beni terk ettiklerini ara ara düşünürüm...

Haliyle bu konuda hiç duygusallaşamıyorum ve doğum yapan annelerin ne hissettikleri pek umrumda da olmuyor.. İleride bir gün evlat sahibi olursam, babalığın ne anlama geldiğini öğrendiğim manevi 
babamdan gördüklerimle yerine getireceğim...

Doğurandan çok büyütene minnettar olmayı bildim hayatta... "Diğerinin ne hali varsa görsün" dedim.

Dipnot: Ruhlarına iyi gelecek şeyleri ne kadar yaptığınızdan da hiç bir zaman emin olmayın!
 Bu soru aklınıza her geldiğinde sorgulayın, lütfen... (Anne ve babam öyle yapıyor, hala..)

Yazı için teşekkürler Aşeka 
09 Ekim 2019, 10.38
Bloqqer...
   Elbette ki istisnalar kaideyi bozmaz. Biz ağzında yeni doğmuş insan bebeği sağlık ocağına bırakan köpek gördük. Avladığı Ceylan ın hamile olduğunu  farkettiğinde yüreği patlayan Aslan gördük .           Parçaladığı avının  doğmak üzere olan yavrusunu bir sonra ki sürüye katmak için nöbet bekle yen bir hayvan gördük.
     Hiç evlat sahibi olmamış insanların merhametine şahitlik ederken , evladını işkence ile öldürende gördük.

Peygamber efendimiz omuzlarında torununu gezdirirken yolda ona bakıp '' biz çocuklarımıza bunu yapmadık '' diyen sahabiye şu cümleyi sarfetmiş    '' ALLAH SENİN İÇİNDEKİ MERHAMETİ ALDIYSA MUHAMMED SANA NE YAPSIN ''  ( Aklımda kaldığı kadarını cümleye dökmeye çalıştım . ) .
09 Ekim 2019, 12.06
Alakasız olacak ama kadın çok güzel söylemiş ya. Ne biçim ses var bunda da. Bana kastınız mı var aşeka? 
09 Ekim 2019, 15.04
Söylediklerinize göre istisna bunun neresinde peki? :))) Sanki biraz çelişki yaşadınız? 

"İstisnalar kaideyi bozmaz" ne güzel bi kaçış cümlesi değil mi? :) Fakat o cümle bu konuda 
geçerliliğini yitiriyor.

"Kaide" olarak bahsedilen şeyin günümüz insanları tarafından "GARİP"
olarak algılandığının ve "istisnaların", onun önüne geçtiğinin farkında değil misiniz, Aşeka...?
Çünkü "kaide hakkında hiç bir fikre sahip olmayanlar"  sayısı öyle düşünüldüğü gibi azınlık değil..

Ayrıca istisnaların ne kadar farkındayız ki, bu istatistiği tutabiliyoruz? :)



09 Ekim 2019, 16.11
#otherand kastım kendime ....
09 Ekim 2019, 16.15
#bloqqer
       İstisna diye bahsettiğim sizin yaşadığınızdı. Deyimin geçerliliğide eskide kalmış olmalı dedim okuyunca bu yorumunuzu. Size katılmamak elde değil. Sadece bu blog içindeki kaidelerin ( insanlığın kurallarına ithaf )  bile  malesef geçerliliğini hızla yitiriyor. Ve bunu insanlık kendine yapıyor.
09 Ekim 2019, 18.57
Ne de güzel söylemiş mossocuğumsmile Resmi

Kendini hazır hissetmeyen , gerçekten istemeyen , kendine güvenmeyen doğurmasın kardeşim !! Anne babalık ömürlüktür , bunun molası arası sonu yoktur ki , hep daha iyisini vermeye çabalayarak sonsuz sevgiyle büyüyüp giden bir olgu işte...
Milyon şey geçti şu yazıyı ve yorumları okuyunca aklımdan...
'Evlat olsan sevilmezsin'  diye iğrenç bir söz var nefret ediyorum bu kalıptan , sevilemeyen evlat yoktur sevmekten sahiplenmekten aciz anne baba vardır bana göre...öyle ne kadar aldımsa ne gördümse onu veririm demekle de olmaz , hangimizin anne babası hatasız sorunsuz idi ya da ne kadardı hiç mi terlik dayak yemedik ya da türevlerini yaşamadık ne bileyim, tek bildiğim gelişmenin öğrenmenin sonu yok...
Gözlerinden öperim aşeka. , sevelim sevilelim sevgimizi vermekten yerinmeyelim hep ama hep:)

09 Ekim 2019, 21.30
#zoella teşekkürler.
09 Ekim 2019, 21.50
merhabaa  herşeryden öncee annelikk bencee olağanüstüü bir durumm ve çok güzell
bir baba olarakk diyorumm nasıl acılara dayanılıyor değilmii hemde 9 ay boyuncaa üstelikk vucuttakii onca değişime rağmen hemde alınan o kilolaraa ))) pekiii sonuçç takiii 9 ayın sonundaa vıyak vıyakkk v bi ağlama sesi duyana kadarr tümmm annelerimizinnn rabbimm gönüllerine göre versinn 
10 Ekim 2019, 00.33
Emeğine sağlık aşeka
10 Ekim 2019, 18.29
ruhlara iyi gelecek şeyleri bol bol yapmak dilekleriyle .. teşekkürler aşeka.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın