gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Bu Dooru mu?

18 Ekim 2019, 01.37
A- A+

"Katmerden olur mu şeker? Cinsini s*vdiğim cinsine çeker."

Hani diyorum ya geçmişle yüzleştim de şöyle böyle oldu diye. Bu işlemi bir de insanların aileleriyle yüzleşmek olarak denesem ortaya nasıl bir şey çıkardı acaba.

Örneğin, yeni tanıştığım bir beyin babasıyla da tanışmak. Belki sorarak belki de yüzyüze gelerek. 

Bunun bir de deyimi vardı; "anasına bak kızını al" diye. Buradaki görsellik anlamıyla, yukarıdaki huyunun suyunun kaynağını bilmek, nereden geldiğini bilmek; aynı değil.

  

    Zengin bir beyle tanıştığımda babasının yaşantısını sormak akıllıca bir davranış biçimi olacaktır herhalde. Belki bir patrondur babası. Çalışanlarıyla arası nasılmış? Oğlu da aynı yolun yolcusu olacaksa eğer, bunu bilmek şartlaşır. Belki de tarlada işçi bir baba. İşverenine karşı tavır ve tutumu nasıl...

Ya bir mafyaysa... O zaman, şey, imam da olabilir. Burası biraz karışık. Neyse konumuza dönelim. En azından düşünce olarak doğru yolda olduğumu bilmek istiyorum...



   Bugün de Nişantaşı sokaklarında takıldım. Takılıp zengin aradım. Hemcinsim zenginler dışında kimse yoktu. Sevdiğimin yerinde dükkânlar bile zengin. Acıktım simit alacam, anasını sattığımın yerinde simit bile benden zengin duruyor. Üstümdeki kıyafet emanet. Bu da böyle bir gündü. 

Varya bunu videoya alsam, biliyorum insanlar şebek izlemeye bayılır, tıklanma sayısı kadar zenginliğe koşuyor olurdum kesin... Ama unuttunuz mu benim bir değişik ailem var... Bakın bu fikir benimdir. Çalanın, bilmiyordum ayağına yatanın parasını alırım ki en sevdiğim şey olur bu. Yayımlayıp izlettirsem bir işe yarardı, yazıp okutayım bari diyorum o da kazandırmıyor ki. #eylülopbizimaaşabağla

Yarın, ertesi gün, sonraki günler nerelere gitsem, bu zenginler nerelerde takılırlar??? 

Ya bakmayın siz şöyle zengin aradım, böyle zengin kovaladım dediğime. Bir numara yok. Zengin olmaz benden. Olursa da yanlışlıkla olmuştur. Getir getir yeriz. Yanlışlıkla oldu diye geri gönderecek hâlimiz mi var?!



   Bir karat aldım: Tavsiyelere uymak yerine tavsiyeler bana uysun. Evet. Ben niye bulmaya gidiyormuşum, bulunmak isteyen gelsin oturdum bekliyorum banane! Bundan böyle yolu yok ceplerim yaralı.

Bu bir zengin koca aramayı bıraktım zengin koca gelsin bulsun blogu. Kısa ve öz. Öyle de delikanlıyım. Öyle de kurşun geçirmez çelikten yürekliyim. Öyle de inş amin'im.

Ancak, ya huyu suyu değişikse? "Kaynağı" da öyleyse??


YORUMLAR

18 Ekim 2019, 13.14
    Çok eski zamanlarda bir köye tayini çıkan doktor bir zaman sonra hastaneye kimsenin gelmediğini farkeder. Merak eder . Gider köy kahvesine muhtara sorar;

-- Yahu Muhtar , köy halkından hiç hastalanan yokmu ? Eşleriniz , siz başınız ağrımazmı uzun zamandır burdayım , kimse gelmez yanıma.
Muhtar-- Yok evladım ... Bizim köyün aşağısında bir nehir akar , biz çocuklarımız doğar doğmaz o suya sokarız , yaz kış farketmez . Sonrada heeeç hastalanmayız.
Garibim Doktor eve gider , hamile olan eşine derki ;
--Hanım ..    Durum vaziyet bu . Gel bizim çocuğuda sokalım bu nehre . Şifalıymış baksana , hiç hastalanmaz çocuğumuz.

Karar alınır , doğum gerçekleşir , nehre gidilir , el kadar bebemiz nehre sokulup , çıkarılır .
Sonuç ; Ertesi gece bebek kalanlara ömür.
Doktor ağzından ateşler püskürerek yapışır kahvede muhtarın yakasına .
-- Sen demedinmi , nehre sokarız çocukları , hastalanmaz , demedin mi ....
Muhtar-- dedim evladım dedim. Ama bizim  çocuklarının babasınıda doğduğunda o nehre soktuk.

      Cinsine çekmeyen mal haramdır #otherand . arayışların bir bekleyişe dönüşmüş .   Hedefe giden yol bu mudur ? Umarım budur . Peşinden gelenler olacaktır . Har basamağı bizimle paylaş lütfen .







18 Ekim 2019, 13.50
O değil de benden bir Şeyma Subaşı çıkar mı ne dersin aşeka? Toplum buna hazır mı? Valla seve seve olurum :))
18 Ekim 2019, 14.22
Tamam hadi konu yok amaç yok ortaya karışık salata olmuş ama bari bir kitap açıp okumayı bıraktım bari basit bir deyimler ve atasözleri sözlüğü alıp kullandığın başlıkta ki KATMER e yazık etmeseydin iyiydi. :)))) 
Beyine de çok güldüm.Beyin babası ???? Beyin göçü denilen şey de size göre  sanırım 'erkeğin evi terk etmesi' :)  
Sizi bilgilendirmeye devam etmek bana mutluluk verir devam edeyim...
Katmer: Gaziantep yöresine ait bir tatlı yiyecek.(Yani zaten şekerli) :)    :)))))
Başlığın doğrusu için tdk nın web sitesini ziyaret ediniz...
Hadi yine iyi günümdeyim size bir iyilik yapayım.
'Katranı kaynatsan olur mu şeker.' dir aslı.
Devamı sokakta sevmek ile de devam etmez :)) 
Anlamı ise kişi kendi özünü veya asıl özelliklerini değiştirmiş görünse de asla değişmez anlamında kullanılan bir atasözüdür.
18 Ekim 2019, 15.01
Derin bilgi için teşekkürler
18 Ekim 2019, 15.03
Yalnız böeğin iyisi nasıl olur ona değinmemişsiniz mavi
20 Ekim 2019, 08.05
 otherand zenginliğin dibine vurmuşsun daha ne kadar zengin olmayı düşünüyorsun.İnsan kendindeki toplamlarla ya da nasıl derler kendi bütünüyle zengindir lafından yola çıkarsak sen insanların fakirliğiyle eğleniyorsun gibime geliyor.
20 Ekim 2019, 16.01
Ant yorum için teşekkürler. Bakış açınıza sağlık
20 Ekim 2019, 16.45
Yoo cafo yoooo
20 Ekim 2019, 21.40
#otherand 
Heyecanla bekliyoz bişey çıkar ... Daha iyiside çıkar ...
#çıkarotherandçıkar
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın