gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Duygu Kuyruğu

26 Ekim 2019, 15.03
A- A+

   Hepimiz genelde biraz duygusalken, nasıl oluyor da "daha, en" boyutuna geçebiliyordu bazılarımız... Daha duygusal, en duygusal; ne yaşıyorsunuz o ara, hangi ara o boyuta geçebiliyorsunuz? Nasıl ya? 


Hiç utanmıyor musunuz?...
Hiç suçladığınız oluyor mu? Örneğin, abarttığınızı ve dikkat çekmeye çalıştığınızı düşünenleri, sizi alaya alan sarkastikleri?

Peki, ya hiç suçlandığınız oldu mu? 
Örneğin, aşırı olan her şeyin birer lüks olduğunu düşünenler tarafından. Çünkü o aşırı buldukları duygulanma eylemini, rahatça sergileyebilecekleri uygun şart ve zamana sahip olamamaları...



Keşke; duyguların ihtiyaca göre eşit dağıtıldığı bir "duygu kuyruğu" olsaydı. İtiraz etme, araya bir rica hâl hatır sokma hakkınızın olmadığı bir kuyruk. O kadarı, size hak görülen miktar kadarı yeterli görüldüğü ve üzerine çıkılmadığı için; boş yere hayır falan, yok mok çekmeyin. Başkasının hakkına girilmesin diye.

   - Merhaba 1 kilo hüzün 2 kilo da öfke alabilir miyim, lütfen.
   + Tabii efendim, duygu ve hayat durumunuz buna uygun görülüyor, buyrun lütfen.
(Böyle ekmek kuyruğunda olduğunuzu hayal edin, hayali bile zor değil mi? Kafamda deli canlandırmalar)


   - Merhaba kolay gelsin, oradan 4 kilo mutluluk alacaktım, biliyor musunuz evde çoluk çocuk bekliyor çok seviyorlar da ondan.
   + Maalesef efendim, haddinizi biliniz lütfen! Size ki asgari ücretle geçinen 3 çocuklu bir aile için 1 kilo bile fazla. Ekonomik paket verelim size o tek uygun olanıdır. (Sar abime oradan 100 gram)


   Ohh adalet! Üzüyorken, hüzünlenip üzüm suyu içtikten sonra etrafı çifter çifter görme hakkımı elimden aldıklarını düşünmek bile, mutlu ve sevinçli olmam gereken zamanlarda ise, hani nerede kaldı, mutluluk yetmiyor az kalıyorsa; işte o adalet! 
(Örnekleri acıklı seçtim. Seversiniz siz böyle.)


   Mutlu olmam gereken zamanda yerime ya da bir yerlerde başkalarının mutlu mesut, huzurlu olduğunu görmek çok sinir bozucu. Mutsuzken bile benden daha üzgün olmaları. Ol hobi olarak yine ol, ama dozunda ve ölçüsünde.:D Bu arada zengin beyler eqle



YORUMLAR

27 Ekim 2019, 12.45
Herkes ne yapıyorsa onu:)
27 Ekim 2019, 12.58
“En” boyutuna geçebilmek beklentilerle alakalı bi durum. Beklenti ne kadar az olursa , mutluluk o kadar fazla olabiliyor. O yüzden sipariş verirken 1 kg mutluluk, 4 kg hüzün siparişi veriyorum. Gelişi güzelolduğu gibi gidişi de güzel olsun diyerekten. 
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın