gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

bir NEDEN Bir ZAAF...

03 Kasım 2019, 01.34
A- A+


Işık katında gözden geçirmişti yaşayacağı geleceği, hepsini bir bir kurgulamış, planlamıştı, bir matrix’in logaritmik haliyle tüm algoritmalar, tüm olasılıklar gözünün önünden aşağı doğru kayıyordu, tüm seçenekleri bir bir denedi, her seçeneğin sonuçlarını gördü, yolu ezberlemişti. Labirentteki çıkış yolunu bulmuştu,  tüm seçimler beynindeydi artık, bu aslında salisenin binde biri zamanda gerçekleşmişti, ama dünya zamanında yüz yıl geçmişti belki de, bilmiyordu. Sadece googolplexianth (10 üzeri 10 üzeri 10 üzeri 10 üzeri 100) seçimin içinde,  bir seçimde yapacağı hata tüm algoritmayı bozacaktı bunu çok net biliyordu, çünkü daha önce tüm olasılıkların üzerinden milyon defa geçmişti…

Ailesi kim olacaktı, ne okuyacaktı, kiminle evlenecekti, kimlerle tanışacak, ne iş yapacak hepsi belliydi, hepsi  tüm tutkularını tatmin edecek en üst seçimlerdi. Onu en üste taşıyacak seçimler. En üst derken yanlış anlaşılmasın, çok zengin bir aile değildi seçim, fakir bir aileyi seçmeliydi isteklerine ulaşmak için, en kötüyü görmeliydi, kötüyü görürken ama kötüye meyil etmemeliydi, seçeceği Anne-Baba karakterleri içinde tüm elemeleri yaptı, mükemmele ulaşmak için en ince detaylarının yollarını çizdi. Hangi caddede hangi sn yürüyeceğine kadar olan tüm detaylar belliydi. Denemelerinin sonucunda ulaştığı bu yol tam olması gerekendi.

Madem tekrar dünyaya geliyorum, o zaman bu sefer başarmalıyım diyordu!

Kestirme yol yoktu, ama biraz olsun hızlandırmalıydı bu süreci, çünkü sadece bir tek ömrü vardı. Sonsuz bedeninin artık bu sefer o sonsuzluğa ulaşmasını istiyordu.

Bir daha başarısız olamazdı! Tekrar hata yapamazdı… Tekrar ışık katında kurgulayamazdı.

Hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmaması gerekiyordu, tek bir komutsal hata tüm hayatını altüst edebilirdi, çok önemliydi…Nasılsa vakti vardı daha...bir kere, bir kere daha gözden geçirmeliydi.

Zaaflarını düşündü, bu zaafları yüzünden eğer bir seçimi değişirse her şey altüst olabilirdi.

Kendine göre yazmalıydı bu hayatı, şimdiye kadar yaşadığı tüm hayatları ve aldığı tüm dersleri gözden geçirerek yapmalıydı bunu. Çünkü can bulduğunda, ışık katını-tüm bu kurguları unutacaktı, sadece ruhuna işlenecekti bilgiler, gerçekte ise bilinç altında hissedeceği dürtülerden öteye gidemeyecekti.

O yüzden seviyesini çok iyi tanımalıydı.Tek bir zaafı kalmıştı engelleyen, onu da bu son hayatında çözmeliydi. Bir daha hata yapamazdı, bir daha gelemezdi bu çukura…

O yüzden tüm hayatlarını gözden geçirmeliydi, ağaç, karafatma, yunus, hizmetçi, savaşçı, eroinman, müzisyen, yazar, çöp toplayıcısı, heykeltraş, fahişe, rahip,dilenci, kral…. daha nicesi…  daha ne olmalıydı eksiğini tamamlamak için? Sadece bir tane kalmıştı. Bunu çok iyi biliyordu. Yüzlerce bedende yaşamış, yadırgadığı, anlamlandıramadığı herşeyde beden bulup öğrenmişti. Sevgiyi, ilgiyi, nefreti, hırsı, özveriyi, bencilliği, merhameti, zaferi, yenilgiyi her duyguyu en derinlerde tatmıştı.
 
En zor olan da her seferinde yeniden başlamaktı. Yeniden doğmaktı. Ne vardı tüm bu bilgiyle gelse, herşey çok daha kolay olacaktı… Ama ruh işte ancak böyle olgunlaşıyordu, emeksiz hiçbir şey olmuyordu, kısa yol yoktu, tüm zorluklar ve güzellikler bir bir yaşanacak, kazınacak, kanayacak, çiçek açacak, haz dolacaktı. Çünkü bir üst noktada hataya yer yoktu!

Çok uzun bir yol ve artık sadece kalan ufak bir dokunuş. Bu son hayatında  tamamlaması gereken sadece bir NEDEN!  Bir olmaya giden yolda sadece Bir ZAAF

Nirvanaya; bu ismiyle, bu bedeniyle, bu yaşanmışlıklarıyla, bu anılarıyla  ulaşması için sadece bir tane kalmıştı işte! Önemliydi onun için,

Önemliydi çünkü onun adı Aşktı!

 

YORUMLAR

03 Kasım 2019, 21.47
çırpı tşk ederim güzel yorumun içinsmile Resmi

Bloğun yanlış anlaşılmasına mahal vermemek için artık şu saatten sonra gerçek ismimi açıklamakta bir sakınca görmüyorum. İsmim SEVDA.bloğun sonundaki Aşk sözcüğü kendi ismime itafendi. Aşkın barındırdığı anlama itafen değil.

Zaaf kelimesini, yerinde kullanmamış olabilirim ama yerine daha iyi ifade edecek bir kelime bulamadığim için oldu. Her insanın aşamadığı birçok defosu olur, bu defoları önünde engeldir ama farkında değildirler, hayatın dengesi bu defosunu aşması için ona hep seçenelekler sunar, insan suretiyle, hayvan suretiyle hep bir diyalog içindeyiz ve hepimiz gelişerek evriliriz,bir ömür bir öğrenme süreci. Misal çocukluğumdan beri kedileri çok severim :) Annem ve Babam hep engel olurdu beni bahçede iki elimde ve kafamda bir kediyle yakalayıp kızmışlıkları var smile Resmi velasıl kelam Annemin bu hirjen takıntısından dolayı belki hayvanlara karşı sevgisini aşması gerektiğinden dolayı ( ki hayatında bu bir engeldi hayvan besleyenlerin evinde pasta çörek bile yemezdi ) en sevdiği kızı eve bir gün habersiz bir kedi getirdi smile Resmi ve ben o kediyi 1 hafta işe taşımak zorunda kaldım aynı ortamda kalamıyorlardı. Herneyse şu an durum çok farklı,  SEVDA bana hayvan sevgisini öğretti der ANNEM.

işte bu gibi eksikliklerden bahsediyorum :) binbir çeşidi var bunun. binbir türü bu sadece bir örneğiydi.



04 Kasım 2019, 13.02
Asunecim, öncelikli güzel dileğin icin tsk ederimsmile Resmi
Evet Atatürkün de dedigi gibi evren matematik diliyle yazılmıştïr. Anlamak icin bilmeK gerekiyiyor ama tabiki salt bunu bilmek yetmez anlamaya ;) Anlamak zaten başlı başına zor bir eylem gūnümūzde burada da örneklerini yeterince görüyoruz ;)
Nasibi niyetler yaratır , güzel niyetlerinin nasibin olması dileklerimle smile Resmi
04 Kasım 2019, 23.16
ister kral ister köle ister körkütük bir aşık ister kötü ruhlu bir firavun eğerki ölümlüysennn bir zaff ınn mtlaka varr .emeğine sağlıkk

07 Kasım 2019, 17.37
"çok uzun bir yol ve artık sadece kalan ufak bir dokunuş.. teşekkürler rune
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın