gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Karaydı Çilleri ve Saçları....

02 Ocak 2020, 16.18
A- A+

Seviyorum seni,

Ekmeği tuza banıp yer gibi.

Geceleyin ateşler içinde uyanarak,

Ağzımı dayayıp musluğa,

Su içer gibi  (alıntı )

Kulağına çalınan bu son  sözlerin ağırlığı sessiz bir iç çekişle saplanmıştı yüreğine.Gözleri bulut misali,  gözyaşlarıysa  yağmura nispet yuvarlanıyordu yanaklarından...Hüzün  vardı saçlarında tel tel ...Ve,  kangren olmuş  bir sürü acı , dalıp gittiği derinlerde.

Cümleleri olabildiğince kısır, sözcükleri buram buram hüzündü. Anılarıyla sarmaş dolaştı  belki ısınırım umuduyla.

Hayatı hep gride yaşamıştı.Buydu payına düşen.Gri zamanlar ve gri  hayatlar.Siyahla beyazın cümbüşünden sıyrılıp başına buyruk saltanatını ilan eden gri ve ona açılan savaşlar..

Fuzuliden elem ve ızdırap, leyla ile mecnundan acıyı yoğurmuştu yüreğinde, sahiplenemediği gönüllerin kıyısında konaklarken.

Ruhunun satır aralarında sıkışıp kalmış düşleri bodoslama çakılmıştı  zemheri gönlüne.Yalnızlığı çay gibi demlenip koyulaşırken zamanla birlikte, hiçbir şey çare olamamıştı ellerinden kayıp gidenlere. Hep iğneyi başkalarına batırmak yerıne çuvaldızla ilgilenmişti köprülerini yıkıp duvarlarını örerken

Ruhunu  kuşatan kocaman boşlukla yüzleşirken, beyninin reddettiği bir sürü film karesi geçiyordu gözbebeklerinin  önünden.Tek bir şey yoktu içini ısıtan bu karelerde. Hep korku vardı, hep hayal kırıklıkları . Yokluk, çile,  karanlık ve mezarlar ve  yüreğini  ürperten  bir sürü bir sürü sahneler....

Kahve köpüğü saçları ve çilli yanaklarıyla, bilinmeyen bir ressamın maharetli fırçasından tuvale resmedilen bir tablo gibiydi kadın...Tek bir kusur vardı  fırçanın dokunuşlarında.Koca tuvalde sadece kadın vardı ve gözlerinden yansıyan yalnızlığı.

Işığı kapattı.

Artık, karakalem bir çalışmaydı.

Karaydı çilleri ve saçları...

YORUMLAR

10 Ocak 2020, 00.47
Gmsnn opum koca bir teşekkürü haketti...sagolsun. Varolsun.Blogseverler adına isabetli bir harekette bulunmuşlar...Bu da üyeye verilen değerın en güzel göstergelerinden birismile Resmi
05 Nisan 2020, 15.06
Zeryya  ''' ben şahsen insanlara insan gözüyle bakarım. ama kalem yazanı görünce  '' USTADIM '' diye hitap ederim. ve Gerçektende tam usta ile işlenmişsin.. Yorumun mükemel ustadım başarıların devamı var olsun... saygılarımı sunarım..
07 Nisan 2020, 16.41
07şahin
Çok incesiniz.Beğenmenize sevindim.Sağlıcakla kalın..
17 Haziran 2020, 16.04
   Işıklar bazen hiç yanmamacasına kapanır.Ne güzel anlatmışsın hayatı.Yüreğine ,kalemin sağlık.
07 Ocak 2021, 16.14
Yazdıklarınız o kadar güzel o kadar anlam ifade ediyor ki acaba tekrar ne zaman yazacak diye insan merak ediyor teşekkürler emeğiniz için
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın