gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Yâd Ettim

19 Mart 2020, 03.32
A- A+

İlk aşk başlar ya hani çocukluğun verdiğin bir heyecan vardır.
İçin içine sığmaz taşar gider bir türlü durulmazsın ve  yaşın 14-17 aralarında iken ilk defa bir kızla konuşmaya çalışırsın ayüzündeki o masumiyetin tarifi olmaz.
Ardından simanda renginin değiştiği , ellerinin titrediği o anlar işte gözlerine bakmaya hâyâ ettiğin, başını önüne eğerek konuştuğun kalbinin atışlarının sesini bütün dünya duyuyor gibi olduğun. 
Toplamında altı üstü onüç (13) harfi diyebilmek için aylarca, haftalarca prova yaptığın direk karşısına çıkıp ilan edeceğim deyipte,  karşısına dikildiğinde lugâtının harfleri duyulmayacak kadar sessiz çıkardığı o anlar işte AŞK'ın tarifiydi. " Seni Seviyorum " diye bilmek için bedel ödemeye adım attığın o günler tekrarı olmayacak kadar illede  " SEN " diyen yüreğine söz geçiremediğin bir hikayeye merhaba derken. Sonrada sevgiliden mutlu olacağın o haberi aldıktan sonra, artık ellerinin yüreğinden geçenleri  kağıda dökme zamanı kollamak vardı..Hatta güzel  kokulu kağıtları bulmak için kırtasiye, kırtasiye gezip en güzelini satın alırdın. Destanlar yazar  sevgiliye hitap edilecek en güzel lisanı kusursuz, hatasız, ve güzel bir yazı stili ile yazılırdı.
Güzeldi o günle be! ne dersen de abi vallahi çok güzeldi o günler. Tek çıkarımız sevmek , sevgilinin gözlerine bir defa daha bakabilme, bir daha karşılaşmak çok değil iki kelam daha konuşabilmekti onca çaba onca heyecan..
 O zamanlar, insan yüreğinden sökseler! Diline, dilinden sökseler , kaleminden düşmezdi  sevgilinin adı.. 
Aşk bir fırtına gelir geçer diyenlere inat daha çok severdik. Takvim yaprakları eskirdi ama sevgilinin gözleri, bakışları, sana tebessüm etmesi hiç eksimezdi insanın yüreğinde..
Aşk  telefonsuz günlerde vardı, mektuplar yazıp kimseler görmeden pencerenin önüne koyup kaçtığımız o günlerdi gerçek aşk'lar sevgiler.. 
Yâd ettim sevgili dostlarım  bunca güzelliği nasılda hiçe  sayıp geçmişe bırakmışız..
Şimdi bir emojiye bile umut bağlayan , bir emoji ile ayrıldık diyen, bir emoji ile biz olamayız diyen günlere geldik. 
Değerli  dostlarım, arkadaşlarım, büyüklerim lütfen sevdiklerinize mesaj yoluyla değil bir mektup yoluyla yazınız telefon klavyesi  sizi bire bir anlatmaz lakin bir kalem hislerinizin hepsine tercüman olur. 
 Ümit ediyorum ki; Birgün geçmişe bıraktığımız o güzel yürekten akan kelamları kalemler ile tekrar sevdiklerimize yazarız.



Not : Okuyan herkesin yüreğine sağlık olsun.

                                                      Hepinize Sevgi, saygı ve Duâ ile .. 

YORUMLAR

19 Mart 2020, 14.03
Sevgili #PC_ Mikrop   Öncelikle  bu güzel yorumun için teşekkür ediyorum.
  Seninde ifade ettiğin gibi "Sanırım duygular değişti" gerçekliği unutup herşeyin sahtesine yöneldiğimiz  için gerçek  maneviyatlı olarak sevgi ve saygımızı  tam olarak gösteremiyoruz.

Dediğim gibi ,  Birgün İnşAllah geçmişe bıraktığımız o güzel yürekten akan kelamları kalemler ile tekrar sevdiklerimize yazarız.

Saygı ve sevgilerimle    Duâ ile kalın.

19 Mart 2020, 14.03
Kalemine, yüreğine sağlık..... Bana  gençlik yıllarımı, ilk aşkımı, onunla  gecirdiğim gerçek aşkı hatırlattın......
19 Mart 2020, 16.33
ilkokul 1. sınıftayım . Mahallede maç yaptığımız bir çocuk var . Öle bi geziyoruz arsa da.

-- Sana bişey söyleyeceğim ama kimseye söyleme.
__Tamam . Söylemem.
-- Ben birini seviyorum .
__Aaa kimi ..?
-- S  E  N  İ
__seenei mi smile Resmi  sanırım anlama problemimi orada bıraktım. 3 gün boyunca bu şekilde ilerdik..

taşındılar zaten daha konuşamadık...
19 Mart 2020, 21.30
Yorum yazarken nereye bastımsa siliniverdi.Pes etmiyecem...Tekrar  yazıyorum.Hepimizin yüreği birileri için atmıştır bir zamanlar.İlkokuldaydım o zamanlar.)))Onu görmek için evlerının önünden gecerdim özellikle.Gördüğümde kelebekler uçardı yüreğimde. Hala aklıma gelince(gizlice yad edince kalbimin derinlerinden) bir garip hüzün çöker içime.İlk aşk :))) unutulmazmış derler . Doğru demişler.
Şimdimiiii?????
Aşkmı kaldı sevdamı günümüzde.Çogu çıkar ilişkisine dayalı birliktelikler.Gelecekte ne olur bilinmez.Hayırlısı diyelim gariii:)))
20 Mart 2020, 01.08
Sevgili ; #! ɢÜʟƈɛ.  çok mesut oldum hislerine dokunmuş isem.
Okuyon yüreğinize sağlık olsun..  Selam ve Duâ ile..

--------------------------------------------------

Sevgili  #aşeka  bizde şöyle bir tabir vardır , Gidenin  gittiği yer değil bıraktığı önemli diye sanıyorum sizdede gidenin bırakıtığı çocuksu bir mutluluk kalmış :) 
20 Mart 2020, 21.55
Guzel bir Konuya deginmissiniz NoName,
hala hersey mümkün bence, gelisen nekadarda Tekonoliji olsada bizlerin Ellinde bir Mektub yazmak,
hal hatir sormak, Sevdiklerimize zaman ayirmak... Bu illede "ASK´a" Dair degilki!
Sevdiklerime Süprizler yaparim mesela ve Sevincleri tarifsizdir, oysaki okadar kolay Insanlari mutlu
edebilmek!
Zaman nekadar degisiklikleri getirsede, Insanlarin yani kendimizin Ellinde Secim yapmak..
Saygilarimla
LeylaMelis
21 Mart 2020, 14.41
sevgili #zeRRya mağduriyetine üzüldüm. İkinci yorumun onaylanmış buna ayrıca sevindim :)

Ama çocukluk Aşkı en büyük iz bırakandır. Kimse ben çocukken aşık olamadım dediğini hiç duymadım :) Temennim ALLAH o çocukluk halimizdeki sevgiyi yüreğimizden eksiltmesin.

Selam ve Duâ ile kalın ..

  Saygılarımla..
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın