gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Tutku...

28 Mart 2020, 17.26
A- A+
Heryerde,herkesin dilinde bir corona dolanırken hiçbirşeyi umursamadan yine duygusal birseyden bahsetmemi istedi o ses.
Dedi ki Tutku'nu anlat.
Cümlenin nereden başlayıp nerede son bulacağını kestirememisken kafamda sıraya koyduğum bütün cümleler bir anda siliniverdi bitti kelimesiyle.Toparlayabildiğim kadarıyla yazmaya gayret etsem de sonu gelir mi bilmiyorum.
Bulutlu bir gecenin puslu karanlığında,bulutlar arasından görünen sönük ay ışığıyla,etrafa baktığında ondan daha canlı ışık görememiş olmak arasında kalmanın verdiği mutluluk aslında tutku.
Elini yakan tencereyi,aç kalmayı göze alamadan tezgahın üzerine kadar acıyla taşımak,elini suya soktuğunda biraz rahatlasan da o acıyla karnının doyduğu an arasında gecirdiğin zamanın sana kattığı his gibi aslınsa tutku.
Pencerenden baktığında,herzamanki hengameyi,o karınca trafiğini görememis olmanın,yarın ne olacak sorusuyla başbaşayken O'ndan bir kıvılcım görüp yaşadığını hatırlama arasında aldığın nefesin senden ne götürdügünü anladığında zihnine düsen belirsizlik aslında tutku.
Daldığın uykuda,görmek istemediklerinle karsılasmanın elinde olmadıgıni bile bile uyandığın anda kendine kızmakla uykunda yine O'na rastlar mıyım diye gözlerini yumduğun zamanla uyuduğun an arasında ne olduğunu hatırlamamak aslında tutku.
Her söze başladığında,cümlenin sonunun senin istedigin gibi  bitmeyeceginden emin olsan da kalbinin o son kelimeyi görmek istedigiyle gördügün kelime arasında sıkışıp kalan çarpıntıların aslında tutku.
Günlerce,aylarca habersiz kaldığında bile iyi olduğunun haberini alana kadar kurduğun bütün sacma hayallerin 'burdayım iste iyiyim' dediginde bitmemesine aldırmadan hic birsey olmamış hic gitmemis gibi kendini avutabilmek aslında tutku.
Bütün hislerini döktüğünde,icinden geçse de 'ben de' diyeceginden emin olduğun hicbirseyin dudaklarından dökülmediğine şahit olduğunda bile,yeni hislerini ona söylemekten çekinmemek aslında tutku.
Çook sevmek çok düşünmek anlamına gelse de,düşündüğünden emin olmadan saate her baktığında seni düşündüğüne kendini inandırmakla,kimi kandırıyorsun sorusuna aldığın cevabın sende hicbirsey degistirmediğini görmek aslında tutku.
O'nu, onu sevenlerin hepsinden çok sevdigini ona ispatlamanın imkansızlığıyla,her cabanda yeni hayal kırıklığıyla ya inanırsa diye verdiğin mücadele aslında tutku...
Zamansız sevginin,bütün korkularına ragmen avcundan kayıp gitmesiyle,sımsıkı tuttugun ellerinin parçalanmasına aldırış etmeden onu bırakmamanın sana verdigi cesaret aslında tutku. 
O dedigini herşeyden  üstün tutmakla,kaldığın yükün altında ezilmeden koca koca adimlarla Onu hep bir sonraki güne taşımanın sana verdiği güc aslında tutku.
Kalbinde kimseye yer bırakmayan 'O' aslında tutku...

YORUMLAR

28 Mart 2020, 20.32
Okurken yoruyorsun beni =)) değişik bir ruh yapınız var...Gel gitli gibi..Bırak sal sevdanı rahata er ..Serçe de öldü zaten =((
29 Mart 2020, 00.14
 Cümlelerin öyle  uzunki basindan sonuna gelene kadar  basini unutuyorumm, toparlayamiyorum cümlenin anlamini .Keske daha kisa cümleler   kullansaydin )).  Ama yinede cok hoss olmuss , yüregine saglikk....Sevgiyle kalll...
29 Mart 2020, 08.36
Sen okurken yoruluyorsan ben yazarken ne halde oluyorum anlarsın belki:)).Serçeye üzüldüm ama:(
29 Mart 2020, 14.06
Harflerin hicbiri tek başına bir anlam ifade etmezken,bir araya geldiklerinde anlamlı kelimeler oluyorlar ya hani,cümleler de anlam bulmak icin bazen fazlaca kelimeye ihtiyac duyabiliyor:) Cümlenin sonunda harfler gercekten dogru sıralandiysa kalemin yazdığına da değiyor okuyanın sabrına da.Sabrına değdiyse ne mutlu. Sen de sevgiyle kal...
29 Mart 2020, 15.48
Anladım ruh halin ve aklın çok karışmış sende..Daha basit cümleler yeterli bence kendini anlatmaya..
Sevgi ve sevmek sadece kendini düşünmek değildir..Sevdiğini düşünüp incitmemektir sevgi...Ne kadar sıkarsan ve üzersen ölür karşındaki..Tek sevgi de seni bu ruh haline bırakır...
29 Mart 2020, 20.16
Leyla filan degil baya baya tutku...
03 Nisan 2020, 23.35
Descartes’e göre tutku, nesnelere, kişilere, düşüncelere yönelmiş, güçlü ve sürekli bir duygudur.
04 Nisan 2020, 18.27
Güzel anlatmışsınız tutkuyu emeğinize sağlık.
Ama turkunun geçici olduğunu hatırlatmak isterim.Hani o açkan elinizin yandığına aldırmadan indirdiğiniz tencere var ya!karnımız tok sa almayız bence
Elde ettiğin de tutkunun bittiğini düşünenlerdenim.
07 Nisan 2020, 13.00
Neyi ne kadar sevdiğini elindeyken anlaman imkansız.Kaybetttiginde ya da kaybedersem düşüncesinde sana yaşattıkları tutkunun ölçüsüdür. Yokluğu senden birşeyler eksiltiyorsa,karninn tok olsa bile o tencereyi ordan almak için kendine engel olmazsın.Tıpkı zenginleştikçe paraya düşkünlüğü artan insanlar gibi;ihtiyacın olmasa bile daha fazlasını isteyen bi yanın olur...bunu da düşünür müsün zahmet olmazsa:)
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın