gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Virüslü Günler

31 Mart 2020, 18.19
A- A+
Virüslü Günler
Corona Virüsün etkisi hala devam ediyor ve yurdum insanının duyarsızlığına örnekler bütün yasaklara rağmen devam ediyor.Şu "Bize bi şey olmaz." cahil söylemi ne yazık ki çoklarımızda hakim. Nasıl bir aptallıksa , genç bir adam fotoğrafı da var klozeti yalamış , ama ona bir şey olmuş! Hastalığa yakalanmış. İnşallah iyileşir.
Tarihte çeşitli hastalıklar salgınlara neden olmuş. Liste çok uzun. Ben sadece birkaçını aldım.
Yeni Dünya Çiçek salgını 1520 ve sonrası 56 milyon ölü
Veba salgını 1885 12 milyon ölü
Justiniyan 1. veba salgını 30- 50 milyon ölü
Kara veba 2. veba salgını 200 milyon ölü
İspanyol gribi 1918 - 1919 40 - 50 milyon ölü
Asya gribi 1957- 1958 1 milyon 100 bin ölü
Hong Kong gribi 1968 - 1969 2 milyon ölü
HIV / AIDS 1981- günümüz 25 - 35 milyon ölü
COVID- 19 corona virüs günümüz 11 milyon 554 bin ölüm...
Lütfen duyarsız ve ilgisiz kalmayın "Bize bir şey olmaz" demeyin.Paylaşın, çevrenizdeki insanlara duyurun.
Ve lütfen EVLERDE KALIN!
AliÇ.
Not: Alıntılar Google dandır.

YORUMLAR

31 Mart 2020, 23.14
Sevgili Ali Abi....

Bütün medya bangır bangır bağırıyor.Televizyonlarda başka konu yok.Reklamlar bile salgına uyarlanmış.Minicik çocuklar nenelere dedelere çağrı yapıyor. Bizi seviyorsanız sokağa çıkmayın diye.Görüyoruz ki birçok insan tüm bunları kulak ardı edip hala sokaklarda, minibüslerde tıkış tıkış, ya da mesela  banka kuyruklarında vs..vs..

Gerçekten umursamaz davrananlara, hiçbirşey yokmuş gibi davrananlara öyle çok kızıyorum ki.Ben ve benim gibi çocukları, eşleri, kardeşleri, doktor ya da herhangi bir saglık çalışanı olanların günahı ne?Elbette bir sürü insan risk altında görevlerini ifa ederken ama en büyük risk gurubu hastalarla birebir muhatap olan saglıkçılar. Lütfen diyorum. Lütfen empati yapın ve evde kalın.Evde de hayat var.

Verdiğiniz rakamlar da insanın kanını donduruyor.Endişem bir o kadar daha arttı.Allah hakkımızda hayırlı olanı versin diyorum.Sağlıkla ve  umutlu kalın....
01 Nisan 2020, 09.39
Sevgili zeRRya Allah gönlüne göre versin. Endişe eden etmeyen, uyan uymayan herkesi de illa da uymayanları korusun! Çünkü onların kendilerini yönetmeye yetecek kadar akılları yok. Hz Muhammed kendisine saldıranları affetmesi için Allah'a şöyle yakarıyor. "Allah'ım sen onları bağışla; çünkü onlar bilmiyorlar."
              Evet Allah yardım etsin, etsin ama tedbir almazsak nasıl yardım edecek!
              Adam durmadan kendisine yardım etmesi, kendisini yoksulluktan kurtarması  için Allah'a yalvarıyormuş. İyilik meleği Allah'ın huzuruna varmış "Allah'ım bu adam yıllardır yardım için sana yakarıyor, niçin yardım etmiyorsun?" demiş. Allah "Ben de yardım etmek istiyorum; ama bilet almıyor!!!" 
22 Nisan 2020, 06.44
Sevgili _blablabla_ hiç ben size küser miyim? Burada kavga ettiklerim de oldu;  ama kimseye kırılıp küsmedim. Bu yorumunuzu ilk kez gördüm işte yayınlıyorum

https://google.com/covid19-map?hl=tr
11 milyon 554 bin ölüm???
Alıntı:_blablabla_
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın