gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Veda...

20 Nisan 2020, 23.28
A- A+
Aslında hepimizin,penceresinden baktığında gördükleri benim kağıda döktüklerim.Farklı olan okuyucunun gözünde canlandırdığı başrol .Benim sen diye bahsettiğim Ali'nin hayalinde Ayşe, Mükerrer  teyzenin hayalinde Osman amca, Menekşe' nin kedisi..

Hep ne çok sevdiğimden bahsetmem tekdüze karşılanmış olabilir diye düşündüm, okuyucu sayısı rampada vites düşüren araba gibi günden güne düşerken...Neden seni sevdiğimi bilmeleri gerekiyor ki hem dedim, farklı mı olmalı bu defa,yine sallar mı vitesten okuyanlar kendini görüp..

Veda geldi aklıma...

Sevdiğinden kopmayı hayal bile etmezken bir anda herşeyin tersine döndüğü olmuştur illaki..Bu gününü,yarınlarını, ömrünü adadığı gemisinin sulara gömüldüğüne şahit olmuştur birileri..Hayatta olduğunu hissettiren,yasamayı öğreten,ayakta kalmana yardımcı olan ve yokluğunda tökezledigin,ellerinin soyulduğu,dizlerininkanadığı,oturduğun yerde ardından ağlaya kaldığın başrolün..
Önlüğünün yakasını tek başına düğmeleyemezken karşında gördüğün tek yardımcın annen, ayakkabının sana küçük geldiğini senden önce farkeden baban,gözlerinin içine baktığında hiç görmediğin bi dünyaya seni sürükleyen sevdan...
Ummadığın anda hayatının koca bi kısmını ellerinden çekip alan hayat,bi çoğumuza veda şansı bile bırakmamıştır eminim.Bir varmış bir yokmuş un hayat bulmuş hali yalnızlıkla sınanan çok insan vardır ...
Peki ya bir veda yı çok gördüğün anda sen, ya da saana bir vedayı çok gören kırdığın kırıldığın.. Sessiz gidişine bir ömrünü esir ettiğin,gözlediğin özlediğin söz verdi dediğin?
Elindekinin kıymetini ellerine baktığında farkettigin.Avuçlarının dolusu seninleyken hiç düşünmediğin ama boş avuçlarında izini hep taşımak istediğin..Varken herşey toz pembeyken,yokluğunda simsiyah olduğun. Paylaşırken herseyini tadına varmazken,onsuz son lokmanın boğazında takılı kaldığı...
Kolay kazanan kolay kaybeder oldu,sabrın sadakatin değeri bilinmiyor malesef ve sahiplenmek hepimize yük geliyor,yola çıktığında kuş tüyü misali değerlisi yolda gülle gibi ağırlaşıyor bir çoğuna.Kıymet bilinmiyor artık.. Veda dediğin,dilinden döküldüğü an kadar kolay olmuyor.Gelen aratıyor gideni..
Elveda dediğin kelime göründüğü kadar masum değil,hoşça kalmanı istese de hoş kalmıyor insan.Bitince bitmiyor çok sey,anılar yakanı bırakmıyor,nefessiz kalıyorsun.
Kıymet elindeyken verdiğinde kıymet,sonrası hasret sonu esaret bir ömür...
Veda etmeye firsat bulamayacağını aklına getirip elindekinin kıymetini bilmeniz dileğiyle...
'Tutkuma...

YORUMLAR

27 Nisan 2020, 21.15
Aşık Veysel'in dediği gibi,kimsenin güzelliği 5 para etmiyor sen onu herseyiyle güzel gormedikce.Verdiğin değeri hakettiğini düşünüyorsan kaybetmemek için sıkıca sarılmak gerekiyor sabırla gururla ısrarla.Kaybettiginde hissettiğin boşluk kolayla dolmuyor çünkü.İnsan öyle her önüne geleni en sevdiği kadar asla sevmiyor...
28 Nisan 2020, 11.01
Kolay kazanılan herşeyin değeri o kadar az olur insan için. Zor seversin zor vazgeçersin,zor sahip olursun kaybetmek istemezsin,emeğin vardır üzülürsün. Emek verip sahip olduğun hiçbirşeye veda etmek istemezsin.. Sana veda etmeyi hiç istemediğim gibi..smile Resmismile Resmi
28 Nisan 2020, 16.05
Aşkla bakan bir çift gözün dindiremeyecegi acı,geçmişe dair silemeyeceği hicbir iz yok.Bakarken aklına gelen,düşünürken içini acıtan herşeyin üstesinden geliyor.Onunla olmak fikri,senin olduğu hissi nefes kadar hayat veriyor.Veda yokluğun demekse aldığın nefesin de baktığının da düşündüğünün de hicbir önemi kalmıyor.Ihtimalini bile düşünmediğim veda düşünürken bile içimi sızlatmaya yetiyor... Senin hiç istemedigin gibismile Resmi
04 Mayıs 2020, 22.10
Teşekkür  ediyorum genel okuyucu kitlemin sözcüsü ((bla bla :)) ilgin ve tavsiyelerin için..Aslında yazma sebebim belli seviyorum yazmayı da yazdıranı da..Yazıldı diye dikkatini çeken kendinde birşeyler bulsun isteğim de cabası...Kimin yazdıklarımdan ne çıkardığından çok kendi hayatının bi köşesinde eser miktarda bu duygulardan barındırıyor mu,okurken kendini görüyor mu diye düşünmüyor değilim yoksa ne yazarsam yazayım hep aynı kapıya çıkıyor zaten:))
Gamyun halkı evde kalma süresince zaten yeterince sıkılmıştır kavgadan diye tahmin ediyorum malum o yüzden duygusallık iyidir en azından evrensel:))
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın