gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Umut...

18 Temmuz 2020, 16.18
A- A+
Çağ atlamış bir medeniyetin,yaşantısını her gün bir öncekinden daha eskiyi özletircesine sürdüren, akılcı,teknolojik ama bir o kadar da hazırcı yetişkinleriyiz..

Konu fikrini söylemeye gelince aklından ilk geçen 'kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz' kelimesi olan, arkasına sığındığı siperi az ,ileri gitme cesareti olmayan ama konuşmaya gelince mangalda kül bırakmayan dik duruşlu iki büklüm yetişkinler...

Sitemle başlayıp umutla devam etme düşüncesi olsa da içimde,içimi kemiren sıkıntı buna musade etmiyor malesef..

Aşk dedikleri çizik çizik iz bırakmadan bir türlü rahata ermiyor  çağdaş medeniyetin sözüm ona özgür ortamında..Kader diye oldu bittiye gelmiş, akşamdan sözünün verildiğini sabah sofrada öğrendiği halde 'nasip' diyebilen ecdadımız mutlu olmayı sabırda ararken,akşamdan sabaha herşeyi silip atmayı 'bitti' kelimesine sığdırabilen sabırsız neslin bir nevi temsilcisiyiz...

Kader mi çizilen yola bizi sürükleyen, biz mi kaderi pesimizden sürükler olduk diye düşünmeden edemiyor insan.Ekmeğe katığı kuru soğan olan ama yarın için gözünde ışıltısı sönmeyen geçmişi, i phone'umuz eskidiği için gözyaşı dökerek yad ediyoruz..

Yoklukla sınanmadan var olanın kıymetini bilmiyor olmak,herşeyin vazgeçilebilir olduğu anlamına geliyor o siperlerin arkasında miğferi göründüğü halde,kendini kimsenin görmediğini sanan zihniyet için.En kolay da aşktan vazgeçiyor insan,yenisinin ne getireceğini bilmeden,bırakıp gittiğinin ne hissettiğini düşünmeden,açtığı çiziğin yarası kapansa da iz bırakacağını umursamadan..
Söz bile var olduğu günden bu yana hiç olmaması gerektiği kadar sığ oluvermiş.Dilden dökülen kalpten gelmez olmuş nedense.Anlamı muhatabını mutlu etsede,tatmin etmez olmuş bir türlü.Karnı doymuş duyanın ama gözü doymamış.

Yeni cağın insanı hevesle sarılıp sakladığını koruyup kollamıyor,üzerine titremiyor malesef.Bir ömrü paylasacak gibi kolayca seviyorum diyen,bir acıyı paylaşacak kadar tutamıyor elini çoğu zaman..

Nefes alamamayı küçücük virüs'e mal eden beden, nefessiz bıraktığı canı, canı pahasına taşımıyor sabırla yarına.. 

Ve gerçek sevenin kıymeti bilinmiyor çok zaman..Sevginin ölçü birimi,gözlerinin içine bakıp kaybolmaktan, elinden tutup aynı yöne  bakmaktan,sırtını döndüğünde gözün arkada kalmayacak kadar güvenmekten çok maddiyata döndükçe yeni cağ aşkı boğazlayacak gibime geliyor... 

Sevenin,sevdiğinin gözlerinde tutkuyla kaybolmaktan vazgeçmemesi  umuduyla...

YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış :( Yazık ama blog sahibi senin yorumunu bekliyor olabilir

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın