gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Cennet Basamağı

30 Temmuz 2020, 10.41
A- A+

  Sen de şikayetçisin oldukça yaşamdan her yönü ile biliyorum. Biliyor ve anlamaya çalışıyor olsam da biraz da beynini yorup düşünmeni istiyorum. Hayat çok acımasız ve insanlar oldukça kötü diyorsan da madalyonun görünen bu yüzünü ters çevirip diğer yüzüne bakmaya çalışalım şimdi birlikte ne dersin..
  Ekonominin tariflerinden birisi de, kıt kaynaklarla sonsuz ihtiyaçları yönetme bilimidir der ekonomistler. İhtiyaçlar her geçen gün artan nüfus sayısı ile birlikte artarken dünyada, kaynaklar sabit kalmakta ve hal böyle olunca da hayatın içindeki karamsarlıklar ve umutsuzluklarda çoğalmakta beyinlerde. İnsan ihtiyaçlarının bu şekilde her geçen gün karşılanamama oranı yükselirken tüm insanlar içerisinde kötü olarak nitelendirdiğimiz insan oranıda yükselmekte maalesef yaşam niteliklerinden ve içlerinde barındırmış oldukları potansiyelden dolayı. Ve her geçen gün iyi insana daha fazla aç bir şekilde yaşamı idame ettirmeye çalışıyoruz tüm renkleri ile birlikte sadece oksijeni bedava ve herkese eşit olan, kutuplardan basık ekvatordan şişkin geoit te.
  Etrafında bulunan, yaşamında iletişim ve ilişki halinde bulunduğun iyi insanlar bu dünyada senin huzurlu yaşamında payı olan insanlardır bir nebze ve gerek sağlığında gerekse ekonomik ve sosyal yaşantında rahat nefes almanı sağlayanlardır kendi tercihlerinden farklı olarak.İşte bu insanlara teşekkür etmelisin ve iyi ki de varlar değil mi!..
  Peki ya etrafında bulunan kötü diye nitelendirdiğimiz insanların yaşantına etkileri? Evet haklısın çok şeyler götürüyorlar senden. Ve sırf onların varlığından dolayı bile iyi şeyler düşünemez oluyorsun çoğu zaman tükenmiş umut ve körelmiş hayallerinle birlikte. Hakkını yiyorlar, dedikodunu yapıyor iftira atıyorlar, zulmediyorlar belkide, tutmuyor verdiği sözü, hakaret ediyorlar hiç haketmediğin biçimde vs... İşte tüm bu karakterli insanlar sonu olan bu dünya da seni rahatsız etmiş olsalarda diğer dünyana iyi bir yatırımdırlar aslında. Sana olan tüm kötülüklerinden dolayı alacaklısın onlardan diğer tarafta.
  Dini inanışa göre insanlar Cennete ve Cehenneme gidecekler diğer tarafta. Cehenneme gideceklerde ikiye ayrılıyorlar ki bir kısmı sürekli kalacak orada diğer kısmı ise cezasını çekip cennete geçecekler.
  Şöyle düşünelim şimdi. Cennete direk gidecek olanlarında bu dünya da hataları ve günahları vardır küçük büyük hangimizin yok ki...İşte o cehenneme uğramadan direk Cennete gideceklerin içinde olanlara Tanrı küçük büyük günahlarının bedelini bu dünya da işte tam da bu kötü diye nitelendirdiğimiz insanları etrafına dizipte bedelini bu dünyada ödetiyor olamaz mı sence de.. Seni çok sevdiği için haketmediğin şekilde uğradığın haksızlıklar ve kötülükler aslında seni Cennete taşıyabilmek için Tanrı' nın bir senaryosu olamaz mı kısaca!..
   İşte bu yüzden dir ki, Tanrı' nın seni sevdiğine inanıyorsan eğer senin için kötü şeyler düşünmeyeceğine de inanmalısın düz mantıksız hareketle. Ve kimbilir bu dünyada karşılaştığın iyi insanlara yine bu dünyada teşekkür ederken , bu dünyada karşılaşmış olduğun tüm kötü insanlara diğer tarafta çok çok teşekkür edeceksin Cennete doğru yol alırken..
   İyi insanlara güzel bakarken Cennet basamağın olacak olanlara da bu düşüncelerle bak ve kendini daha fazla yorma karamsar düşüncelerle...

                                                                                                                      

YORUMLAR

03 Ağustos 2020, 08.13
elinize emeğinize sağlık
04 Ağustos 2020, 14.06
Bir bilgeye "Nasıl insan oluruz?" diye sormuşlar.

"Üç adım atlama ile" diye  bir cevap vermiş bilge kişi:

Önce sana kötülük yapanlara kötülük düşünmemen gelir,

İnsanlığa attığın ilk adım budur...

Sana kötülük yapanlara iyilik yapabildiğin an ise ikinci büyük adımı atar ve hakiki insan olmaya başlarsın.

Nihayet, sana iyilik yapanla kötülük yapan arasında bir fark hissetmeyecek hale geldiğin zaman insan olursun.”


 
Bence insanları kategorileştiren, iyi de yapan kötü de yapan yaşanılan mekanlar ve zamanlardır.

Sorsan teke  tek;  herkes iyidir aslında...Herkes iyilik timsali, herkes sevgi pıtırcığı.Sorsan kimse çimlere basmaz, hepsi meyve verdiği için taşlanır, birilerini hakettikleri için kaşımışlardır mesela..Yaptıkları her şey başkalarının iyiliği içindir  ve  asla kendileri için bir şey istedikleri yoktur ....Hep aldatılan taraftırlar asla aldatmazlar. Ne gelirse başlarına iyi olduklarından , iyimser yaklaştıklarından olur herkese herşeye...

İnansam ki ah bir inanabilsem  bu dediklerine en içten teşekkürlerimi sunacağım bu aziz kişilere:))))
 

Kimse anasından kötü doğmaz aslında..Herkes anadan üryan masumdur gelirken karnı büyük obur dünyaya.Maddi olanaksızlıklar, işsizlik, yaşanılan yerlerın insanca yaşam koşullarına uygun olmaması, fakirlikten kaynaklı hastalıklar, hiçbir kapının onlara açılmıyor olması, eğitimden yoksun kalmaları, itilip kakılan taraf olmaları vs, vs kötü insan profilini doğurmuyor mu? Kötü yaşam koşulları değil midir onları isyankar ve kötü yapan? Örneğin 15 Yaşında bir delikanlı özel okullarda okuyup el bebek gül bebek hayata hazırlanırken, çöp toplayan ya da çöplerden dönüştürülebilir atıkları ayıklayan ayni yaşlardaki  bir delikanlı serseri olursa kimdir bunun suçlusu?

Biraz konu dışı olduysa da kusura bakmayın Rast-ı_Muazzam...Benim de içimden bunları yazmak geldi.....SAGLIKLA VE HUZURLA KALIN...

 
04 Ağustos 2020, 20.48
Konuşulacak, yazılacak sıradışı ve özelikle de galat-ı meşhur çok şey var da kilit vuruyor bazı şeyler diline ve kalemine sessiz çığlıkların olsa da yüreğinde...
Yorumlarınızı dahi okurken haz alıyorum, teşekkürler zeRRya..
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın