gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Sessiz Küsmek

14 Ağustos 2020, 21.55
A- A+


Bu blogumu bencil insanlara ayırdım. Kendini düşünmeye öyle dalmış ki karşısındakini yok saydığının farkında bile olmayan insanlara ayırdım.

Kişinin önemi yok belki abla belki sevgili belki değer verdiğin biri. İnsanların hayatına müdehale etmeyi amaaa kendi çıkarları doğrultusunda müdehale etmeyi kendine amaç edinen insanlar var. Sen sanarsın ki beni de düşünüyor. :)))) Ve biliyormusunuz bunu epey bir süre anlamazsınız çünkü o kişiye güvenirsiniz. (Bu arada birine güvenmek kadar güzel ve bir o kadar da tehlikeli bişey yok. ) Ve o kişi rahat davranmaya başladıkça anlarsınız ki aslında sizi hiç düşünmüyor. O an çökersin en azından öyle oldum. Düşünsenize bunu belli bile edemiyorsunuz. Çünkü saygı var. Katlanıyorsunuz katlanıyorsunuz taaki gırtlağa dayanana kadar. Hani deriz ya buraya kadar geldi. İşte öyle bişey. 
Peki ne yaptım ki. Ne yapacam ki sadece küstüm ama içimden. Ona belli etmeden. Bilir misiniz sessiz küsmeyi? Ben iyi bilirim. Çünkü bilirim ki karşımdakine ne dersem diyim elime bişey geçmeyecek. O haklı olacak. Tecrübeyle sabittir.:)) 
Bazen yol ayrımları olur. Bunları bazen anlarız bazen anlamayız. Artık anlıyorum. Öyleyse varım ha:)))
Ben çareyi yalnızlıkta kendimi herkesten soyutlamakta buldum. Beni üzen yok. Herkesin bir en'i var. Benim de en'im kendim. Ölümü düşününce böyle şeylere takılıp kalmak ve esas görevini unutmak ne acı. Yaratılış amacını unutmak. Aslında sinir ve öfke esas amaçtan uzaklaştırıyor. Çok acı.
Daldan dala kondum. Kafanızı şişirdim. Aslında benim biriyle konuşmaya ihtiyacım vardı ve yazarak bunu telafi etmeye çalıştım. Sıktıysam çok özür. Ve okuduğunuz için teşekkür ederim.
Sağlıcakla kalın...

YORUMLAR

16 Ağustos 2020, 17.09
Sevgili Aslı
Çokkk teşekkür ederim. Hasbünallahü ve nimel vekil ve nimen nasir. Haklısın tek gerçek bu... siz de inşaAllah kalbi güzel insanlara denk gelin...smile Resmi 
16 Ağustos 2020, 17.10
Sevgili Asune
Maalesef beni o ruh haline koyan kişi gamyuna girmiyor. Çok teşekkür ederim yorumuna... çok incesiniz.
16 Ağustos 2020, 19.14
''Biz aslındakarşımızdaki insanı sevmiyoruz....
Onun bizde yarattığı duyguyu,  heyecanı, hissi seviyoruz.....
Sevgiyi değil sevilmeyi seviyoruz....
İşte insan bu kadar bencil....''
Diyen Frıedrich Nietzsche ne kadar haklıymış.


Ne ettiğimiz sitemler, ne yapacağımız şikayetler, ne susarak küsmeler, ne de faydası olmayacak başa kakmalar ya da  bencile haksızlığını dile getirmeler işe yaramayacak. Her daim bencillik galip gelecek...Ohalde üzülmenin manası yok. Sadece paylaşarak bir nebze belki rahatlıyacağız. Siz de öyle yapmışsınız. İçinizi dökmüşsünüz..İyi de yapmışsınız. Bilin ki ne ilksiniz bunu yaşayan ne de son kişi olacaksınız. Telkın  diyorum birazcık telkin...Kendinizi önemseyin ve sevin.Kimse için hele ki benciller için üzülmeye değmiyor.

İyi bakın kendinize....Yüreğinize, kaleminize sağlık ...

17 Ağustos 2020, 23.13
   ''...kendine amaç edinen insanlar var.'' demişsiniz.Bu insanlar çoğunlukta zaten.zeRRya'nın dediği gibi üzülmeyin ve özellikle sessiz üzülmeyin.Sesli küsün küsecekseniz.Yoksa ona iyilik yapmış olursunuz.Unutmayın; kötüye iyilik yapmak, iyiye kötülük yapmak gibidir.
18 Ağustos 2020, 10.14
Ne güzel söylemişsin

"Çünkü bilirim ki karşımdakine ne dersem diyim elime bişey geçmeyecek. O haklı olacak. Tecrübeyle sabittir.:)) "
18 Ağustos 2020, 10.41
Gaslighting Diye Bilinen Bir Olgu Vardır..

Nedir Gaslighting ?

 Gaslighting ;  bir psikolojik manipülasyon ve taciz yöntemi. Bireyin kendi hafıza, algı ve akıl sağlığını sorgulayıp irdelemeye iten bir çeşit kötü yönlendirme. Bireyde veya seçilen grupta şüphe uyandırma, kalcı inkâr, çelişki ve yalan yoluyla peyderpey dikte edilir ve fark edilmesi kimi zaman güçtür. ( Kaynak ; Vikipedia )

Daha Detaylı Bilgiler , İnternet Ortamında Mevcuttur..

Şunu Söyleyebilirim ki ; İncinmeye Alışmış İnsanlar Kimseyi İncitemez..




23 Ağustos 2020, 22.46
Sevgili zeRRya, FAZLABİ, ANT-2, IllegalBaşkan, Ay'a Öfkelenmişim Ben 
Yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Saygılar.
26 Ağustos 2020, 10.47
Ne güzelde anlatmışsın arya kardeşim yüreğine sağlık.
27 Ağustos 2020, 00.53
Murat kardeşim teşekkür ederim. 
10 Ekim 2020, 01.06
Ne kadar güzel okudukça okudum bizlerin ifade etmek isteyipte kağıda dokemedigimiz duygular size mutluluklar ,bol şanslar dilerim
11 Ekim 2020, 12.54
mustbjk4809 aynı temennileri bende sizin için dilerim. Teşekkür ederim.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın