gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Bana Bir Masal Anlat

19 Eylül 2020, 13.30
A- A+

 Masal bu ya küçük bir krallıkta küçük canavarlar yaşarmış.  Bu canavarlar  henüz gün doğmadan maskelerini  takıp o maskelerin ardında görünmez olmak  zorundaymışlar. Güneşin ilk ışıklarıyla birlikte  birbirinden güzel çiçekler yetiştirdikleri bahçelerine giderlermiş.

Gece olduğunda ise  hepsi maskelerini çıkarır özgür kalırlarmış. Artık canavar olduklarını saklamak zorunda kalmadıkları için mutlu olurlarmış. Asıl kötü olan canavar olamamakmış,  çünkü onlar canavarmış. En zor olan şey kendin olamamak, bir örtünün bir yalanın ardında kendini saklamakmış.

Günler, aylar, yıllar böylece sürüp gitmiş.  Küçük canavarların krallığı güzel bahçelerle dolmuş taşmış. Birbirinden güzel çiçekler, birbirinden güzel görüntüler gören herkesi büyülüyormuş.   
Küçük canavarlar ise hala sadece geceleri çıkarabiliyormuş maskelerini ama artık o anlarda da mutlu olamamaya başlamışlar.
Mutsuzluk öyle sarmış ki ruhlarını bundan kurtulmanın yolunu bir türlü bulamamışlar.

Bir  gün beklenmedik bir şey olmuş,  gökyüzü gün ortasında öyle kararmış öyle kararmış ki  küçük canavarların hepsi maskelerini çıkarmış sevinç içinde. Çiçeklerin kokusunda karanlığın tadını çıkarmışlar.

 Şenlik başlamış bahçede, tüm canavarlar özgürce dans edip şarkılar söylemiş bahçelerinde. Şarkıları Kaf Dağı’nın ardından bile duyulmuş.  Ama hazır değilmiş insanlar buna, karanlıktan korktuklarına mıdır ya da canavarların şarkılarını kıskandıklarından mıdır nedir bilinmez güneşi çağırmışlar diz çöküp dualar ederek. Gördükleri yalanı bildikleri gerçeğe tercih etmişler.

Güneş tüm ışıklarını saçarak geri gelmiş ve canavarlar kendi yüzlerini gün ortasında ilk defa görmüş.  Bahçelerindeki çiçeklerin arasında çirkin mi çirkin birer yaratıkmış onlar. Aldırmamışlar aydınlığa, vazgeçmemişler şarkılarından, danslarından.

Sonra birden çiçeklerin yapraklarında su damlaları belirmiş ve bu damlalar küçük canavarları içlerine çekmiş. Bütün canavarlar yetiştirdikleri çiçeklerin içine hapsolmuş.
Hiç kimse bir daha o küçük canavarları ne görmüş ne de onların şarkılarını duymuş. Bahçeler yerinde duruyormuş, kimse ilgilenmese de hala güzelliklerini koruyorlarmış. Sonsuza dek sürecekmiş güzellikleri.

Asırlar geçmiş böylece ve unutmuş insanoğlu. Sanılırmış ki bu bahçeler sihirli bir el tarafından oluşturulmuş ve hiç kimse bu bahçelere zarar veremezmiş. Kimse bilmezmiş bahçelerin asıl sahiplerini.  Belki bilseler korkar bahçelere uğramazlarmış. Kokladıkları her çiçekte bir canavarın ruhu gizliymiş oysa.
 
 Belki de canavarlar değilmiş çirkin olan.  Kim bilir belki de çirkin olan var olma hakkı vermemekmiş.

Ne zaman bu bahçelerde bir çiçek dalından koparılsa çiçeğin yapraklarından damlalar süzülüyormuş.  Bunlar canavarların gözyaşlarıymış.  Bazen rüzgar bu damlaları alıp çok uzak yerlere götürürmüş.
 İşte bu damlalar bazen yolunu kaybetmiş bir çocuğun gözlerine bazen yağmur olarak yeryüzüne  bazen de  masal anlatmayı seven yetişkinlerin cümlelerine düşerlermiş.

                                smile Resmi smile Resmi smile Resmi smile Resmi smile Resmi smile Resmi smile Resmi smile Resmi smile Resmi smile Resmi

Kanatları vardı masalların, diyar diyar dolaşırlardı. Bazen ak saçlı tonton ninelerin avuçlarına, bazen de sır saçlı, kır sakallı masal canavarlarının kalemlerine konarlardı.
Ama en çok da masal anlatacak babaları olmayan çocukların yüreklerine…

Gittikleri her yerde bir parçalarını bırakırdı masallar. Bitmeye mahkumdu her masal ve bitince masal bir yerlerde bir kalp atmaktan vazgeçerdi.


 Bir masal daha bitti.
 O şarkının sözleri gibi:
 Artık çok yalnızız, biraz daha yorgun biraz daha yaralı…

                                                                      Babette.

 

YORUMLAR

19 Eylül 2020, 22.55
Beklediğin masal bu değildi sanırım inşaaaaatçı smile Resmi  Çok mu sert olmuş :)))    Benim kalemimden anca bunlar dökülüyor beyaz sayfaya, neylersin :))   İçi dışı simsiyah bir insanım, aydınlık şeyler bekleme benden :)))
Hırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr hahahaa

Asune  smile Resmi smile Resmi smile Resmi Bak canavarların yetiştirdiği çiçekler bunlar. :))  Bilemiyorum hangi kafayla yazdım, niye yazdım, niye canavar dedim falan filan....  İsimler yanıltıyor bazen insanı, iyi ya da kötü gibi....

Notunuz: Çay var çay smile Resmi smile Resmi içek mi :)
Canlar seviyorum sizi. Yormayın güzel kafanızı :) He mikser he, deyin geçin.

Hüüüüüüüüpppppppppppppppp Jitttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt


19 Eylül 2020, 23.29
Babette. Bildiğin ezber bozdun oldu mu şimdi smile Resmi masallarda canavarlar kötü olurdu. Bir kahraman canavarı öldürürdü. Herkes mutlu mesut yaşardı. 
Hayır bir şey tam karşımda duran çiçeğe ters ters bakmaya başladım iyi mi smile Resmi 
Şaka bir yana keyifle okudum ellerin dert görmesin smile Resmi
20 Eylül 2020, 13.55
Onlar benim canavarlarımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :))
Benim masalıma da onlar yakışıyor ne yapayım, benim kahramanım onlar. 

Hem herkes yanlış biliyor, asıl ürkütücü olan canavarların çiçek yetiştirmesi değil de bazı çiçeklerin ölümcül olmasıdır .

Notunuz:
O bildiğimiz korkusuz  iyi yürekli kahramanlar, sıkıyı gördüklerinde masallardan arkalarına bile bakmadan kaçarlarmış :)))
 Çünkü kahramanlıkları kalemin yazdığı kadarmış.
Oysa canavarlar hiçbir zaman kaçmazlarmış masaldan. Onların da acıyan yanları varmış, onların da gülümseyen yanları... Onlar birileri tarafından katledilmedikçe gitmezlermiş. Sadıkmışlar masala....

Yaaa işte öyle smile Resmi smile Resmi 

derin_huzur gözlerine sağlık.  smile Resmi 

Notunuz:
 Masalınız dert görmesin canlar....   smile Resmi


  



22 Eylül 2020, 17.50
Bi de bana derler ki anlaşılmaz yazıyorsun.. Dönüp dönüp tekrar okuyorum anlam veremiyorum...Bu canavarlar şimdi kendi canavarlıklarından mı korkup saklanıyor maskelerin ardına,insanların onların canavar oluşuna önyargılarından mı? Madem canavar olduklarını kabul edebileceklerdi neden bu gune kadar saklandılar? O damlacıklar nasıl kabul etti onları,merhametinden mi yoksa borçlu hissettiginden mı kendisini canavarlar karşısında...Madrm öyle biz insanlar neden o cesareti gösteremiyoruz maske takmayacak kadar kendimize güvendiğimiz halde? Ilginç ama ben hala düşünüyorum...
22 Eylül 2020, 19.31
Oyyy :))

Madde 1: Hayır, kendilerinden korkmuyorlar. Zorundaymışlar, diye bir ifade var. :))
Madde 2: Kendileriyle sorunları yok, onlar değil sıkıntılı olan. Algının güzel görmediğine tepkisel yaklaşan insanoğlu sıkıntılı. Kabul edemediğini yok etmeye yönelen insanoğlu...
Hoş gerçi yok etme konusunda sınır da tanımıyor. 
Madde 3: Masal bu, oğalanüstü olaylar olur. :)))))) Hem çiçekleri kendileri yetiştiriyor dediğiniz gibi, neden olmasın... Hani şöyle de düşünebiliriz , insan en iyi kendi içine saklanır.  Belki de değildir, neyse... 

Düşünmek iyidir smile Resmi  Teşekkürler düşüncelerinizi yorumla paylaştığınız için.  P_ersya smile Resmi
                                                  smile Resmi smile Resmi 711 smile Resmi smile Resmi
Notunuz:  Bireysel ya da toplu bir mesaj içermeyen, anlaşılma gayesi gütmeyen, yazarının zihnine düşenleri yazıya döktüğü bir masal.... 


Notunuz: Yukarıdaki maddeleri herkes kendi algısına göre değiştirebilir sıkıntı yok. Ben, hani mesela dedim :))))))

Çay smile Resmi 

Hüüüüüüpppp Jiiiiittttttttttt







 


Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın