gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Nedir Zenginlik?...

07 Ekim 2020, 19.11
A- A+
Tarifi hemen hemen herkes tarafından yapılabilecek, genelde de birkaç  farklı kelime kullanmak sureti ile aynı şekilde ifade edilebilecek yegane kavramlardan birisidir zenginlik. Dolayısı ile yüksek ihtimaldir ki, sen de sahip olunan mal, mülk ve paranın rakamsal olarak ihtiyaçtan fazla hatta çok fazla olması şeklinde açıklayacaksın diğerleri gibi..
    Zenginleri de kendi aralarında birkaç kısma ayırıp; zengin, çok zengin, çok fazla zengin gibi ifadelerle de kategorileştirilebilmek mümkün hali ile..
    Zengin ve zenginlik kavramları tüm toplumlar tarafından bu şekilde algılanıyor, kabul görüyor ve ifade ediliyor ise de aslında zenginlik var olanla ilgili değil hissedilen ihtiyaçla ilgilidir diye daha önce duymadığın bir şey söylemiş olayım şimdi sana ve sen de “ nasıl yani?” şeklinde yarı şaşkınlık içeren bir soru ile dönmüş ol bana..
   Yaşadığın toplum da zengin diye bilinen Hüseyin Bey’in son model pahalı marka 3 otomobili, 5 adet lüks dairesi, bir kaç bankada yüklü miktarda birkaç cinsten parası, 3 ayrı işyeri olsa da tüm bunları yeterli görmüyor ve diğer tüm zengin diye adledilen Ahmet, Kemal, Orhan Beyler gibi hala menkul ve gayrimenkul değerlerini çoğaltmak çabasında ise bu kişilere zengin diyebilmek mümkün değildir aslında zira hala ihtiyaç hissetmektedirler. Halbuki; senin bir işin bir evin belki bir de otomobilin varsa ve bundan ötesi önemli olan sağlığımdır deyip daha fazlasını ihtiyaç görmüyorsan eğer, bilki dostum sen o kişilerden çok daha zenginsin.
   Ve aslında huzur fakiridir, uyku fakiridir, gerçek sevgi ve saygı fakiridir o zengin olarak bilinen ve gıpta ile bakılan şahıslar daha geniş düşündüğünde. Senin gibi rahat uyuyamazlar , sen gibi gezemezler rahat bişekilde sokaklarda, tadını bilmezler arkadaşınla parkta veya bir çay ocağında içtiğin bir bardak çayın vs.. Nitekim senin gibi bir çift çorap, bir çift ayakkabı giyebilirler ancak çıktıklarında dışarı ve hiç birisini iki çift ayakkabı giymiş bir şekilde göremezsin asla. O da sen gibi giyinir sayısal olarak ve tek bir yastığa koyarak başını uyur geceleri yine sen gibi.. onun da senin de aldığınız nefesler bedava...
  Örnekleri çoğaltmak mümkün tabii ki ama bana “ iyi ama o istediği yerde tatil yapabiliyor, istediğini istediği yerde yiyebiliyor, her şeyin en pahalısını giyiyor” deme sakın. Sonuçta sen de aç ve açık değilsin fakat uyku, huzur, gerçek sevgi fukarası değilsin unutma. Senin karakterine , insanlığına diğerininse parasına saygı duyarlar mütevazi olan birkaçının dışında..
   Ve nihayetinde gözlerini kapattıklarında hayata, hala ihtiyaçlarını tamamlayamamış bir yorgunluğun zirvesinden inmektedirler aşağıya.
   Huzurlu günlerin ve tatlı uykulu gecelerin daim olsun kanaatkar oldukça..

                                                                                                         


 

YORUMLAR

09 Ekim 2020, 09.15
Selam, güzel bir yazı olmuş, emeğine sağlık. 
Büyüklerimizin bize hayat dersi hep şu olmuştur :" para biliktireceğinize, İnsan biliktirin"! En büyük zenginlik budur!
Dualar değil midir bize güç, kuvvet ve iman veren!? 

En zenginimiz de... En fakirimiz de... Öldükten sonra boş gidecek. 
Hayat işte.. varsa yoksa anlatılacak hikayemiz olsun, konuşulacak paramız değil. (:


09 Ekim 2020, 16.28
Selam Bebitoo. İlginiz ve değerli katkılarınız için teşekkür ediyor, gönlünüzce güzel günler diliyorum.
10 Ekim 2020, 17.44
Büyüklerimizin 3 kelımelik bir cümlesi vardı. Her daim kulagıma küpe olan...''Dünya malı dünyada'' derlerdi . Önceleri anlamazdım (toyken) ne demek istediklerini. Olgunlaşıp büyüdükçe çok iyi anladım öteki tarafa bizle tek gidecek olan şeyin 5-10 metre kefenden başka birşey olmadığını. Hasılı kelam birine muhtaç olmayacak kadar olsun yeter diyorum. Bir domates 3-5 zeytın , belkı bir tas sıcak çorba ile bir poğaça, ya da aç bir kediyi doyurma, yolu geçemeyen bir yaşlının koluna girme, annemin hayır duasını alma, zaman zaman muhtaç birkaç çocuğu giydirip doyurma vs vs . Sözün kısası yaptıgımda mutluluk ve huzuru ayni anda tadabileceğim şeyler  zenginliktir bana göre.

Güzel bir yazı olmuş Rast-ı_ muazzam..Kaleminize , yüreğinize sağlık...









11 Ekim 2020, 11.18
Gerçek midir yoksa kıssadan hisse niyetine mi anlatılır bilmiyorum;
Rahmetli Vehbi KOÇ, ölmeden önce oğluna ölümüne müteakip birisi gömülmeden önce diğeri ise gömüldükten sonra açılmak üzere iki adet zarfı teslim eder. Vehbi KOÇ vefat eder ve gömülmeden önce açılmasını istediği zarfı açar oğlu. Bir not vardır içerisinde “ beni öldüğümde ayaklarımda bulunmakta olan çoraplarımla gömün, vasiyetimdir.” Vasiyet imama iletilir lakin imam bunun dinen uygun olmadığını bunun yerine getirilemeyeceğini ifade eder ve defin işlemleri vasiyet yerine getirilemeksizin sonuçlandırılır. Bu defa oğul ,Vehbi Bey’ in gömülmesine müteakip açılmasını talep ettiği zarfı açar ki, içerisinde yine bir not “ Ya oğlum gördün mü koskoca Vehbi KOÇ olsam da bir çift çorap dahi götüremedim gördün mü?””
 Güzel yorumunuza destek olarak anlatma ihtiyacı hissettim zeRRya, ilginiz ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın