gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Dün Bitti Cancağızım, Yarın Henüz Gelmedi...

14 Kasım 2020, 15.15
A- A+
Mevlana  der ki:

Dün bitti cancağızım
Yarın henüz gelmedi
Bugünü yaşa.


Gelecek..
Herkes gibi benim de hakkında hiçbirşey bilmediğim bir zaman süreci.Bilinmezliklerle dolu olmasının verdiği kaygı da cabası.İyimser olmaya çalışıyorum gelecekle  alakalı. Ne getirirse getirsin başa çıkabilirim edasındayım genelde. Arada bir hop etse de yüreğim negatif düşüncelerle;   toparlıyorum kendimi iç sesimden gelen telkinle.

Geçmiş..
Takılıp kalmamaya çalışsam da bir koca yük var sırtımda savurup atamadığım.Kapatamadığım hesaplar, affedemediğim insanlar, ilişkiler, acılar...Bir sürü baskın duygu...Pişmanlıklar, keşkeler, hatta kızgınlıklar...Unutmayı  başaramadığım olaylar, konular.Oysa kurtulmak lazım bu yükten. Kabullenmeyi seçiyor yüreğim zaman zaman. Pes ediyorum;  çünkü en kolayı yol bu diye düşünüyorum, geçmişle olan hesaplaşmamın. Biliyorum ki ne kızgınlıklar , ne yılgınlık ne çözemediğim travmalar,  ne de hayal kırıklıkları, üzülsem de sonucu değişmeyecek şeyler...Güzel şeyler zaten kambur olmaz hiçbir şekilde.O nedenle es geçiyorum onları şükürle.

Bugün..
Ne güzel, ne süper bir duygu yeni bir güne yelken açabilmek.Yıldızlar kaybolurken, doğan güneşe umutla bakabilmek .Tek  sorumluluğum kıymetini bilip onu  iyi değerlendirmek.Zaman zaman içim ürperir. Haklı bir hüzün çöker içime .Bir anda yaşadığım her şey yok olabilir korkusu  bu olsa gerek .Savrulup yok olan bir sonbahar yaprağı gibi düşebilirim dalımdan. Ya da kar tanesi kadar naif ve toprağa değdiği anda yok olmaya hazır su kristalleri misali yok olabilirim ummadık bir anda....Kimbilir belkı de son iç döküşümdür bu sizlere, belki de son kalem tutuşum.O yüzden diyorum ; anı yaşamak gerek.Önemseyerek,  yarın yokmuşçasına. 

Ne zaman hayatı anlatsam mısralarımda;  onu hep bir tuvale benzetmişimdir  . Rengarek renklerle;  kimi yeri gelişigüzel kimi köşesi özenle boyanmaya çalışılmış.Bir an gelir elimizdeki  kapkara  boya boca oluverir  o tuvale.Her şey simsiyah olur ve  yaşam son bulur.

O yüzden;
Anı yaşamak  istiyorum. Sadece şu içinde bulunduğum anı.Geçmişe takılmadan, gelecek için kaygılanıp  boş yere hayıflanmadan.Yaşamın nabzına göre şerbet verip; diklenmeden, suyuna giderek, akışına bırakarak..

YORUMLAR

15 Kasım 2020, 22.56
Emeğinize sağlık umarım son kalem tutuşunuz olmaz ömrünüz uzun sağlıklı olsun kalem tutanlar hepuzun yaşasınlar da biz okularda sebeplenelim sevgiler saygılar 
17 Kasım 2020, 18.37
En güzel zaman dilimi , içerisinde bulunmuş olduğu anmış insanın. Ve çok doğru bencede.. lakin baktığımızda etrafımıza, dünün sıkıntılarını yarının belirsizliklerine ekleyip bugününe işkence edenleri görüyoruz maalesef.. Ve hayatı dikiz aynasından yaşadığında önünü de göremiyorsun haksızlık ederek bugününe.. Ve öyle ki; bugün, kaç yaşında olursa olsun nefes almakta olan her birey için geri kalan ömrünün ilk günü diyebileceğimiz kadar çok önemli.. 
Elinize , yüreğinize sağlık..
18 Kasım 2020, 15.34
Sevgili Arzum...Geç kalmış  olsam da teşekkürlerimi sunuyorum okuyup yorumla renk kattığınız için.Umarım sizin  de uzun sağlıklı ve huzur dolu bir yaşamınız olur tüm hayatınız  boyunca.Sevgiler..
18 Kasım 2020, 15.49
Değerli blogger arkadaşım Rast-ı_Muazzam...Kesinlikle yazdıklarınıza katılıyorum.

Sizin de okuyan gözlerinize sağlık...

Ölümlü oldugumuzu bilmek  bizleri zaman zaman umutsuzluğa sürüklese de pozitif yanı galiba anı yaşamayı bize öğretmesidir.Fiziksel olarak bugünü yaşıyor görünsek  de mental olarak geçmiş ve gelecege de geçiş yaptıgımız çok olmuştur.Önemli olan oralara takılıp kalmamaktır değil mi?Çünkü geçmişte yaşananlar suçluluk duygusunu, gelecekte yaşanacakları düşünmek de endişe duygusunu ortya çıkaracaktır..Aslolan tek an şu an değil midir?Ne zaman ki geçmişi hoş bir anı olarak hatırlar, geleceğe de umutla bakarız,  işte o zaman gerçek mutluluğu yakalamış  ve içinde olduğumuz ana hakettiği değeri de vermiş oluruz  diye düşünüyorum.
18 Kasım 2020, 17.22
Hayat ne garip değilmi? Dünü bugünü yarını bir bütünün üçe ayrılmış ifadesi oysaki ifadenin en güzeli an şu an kafamızı çevirdiğimizde kacirdiklarimiz ve yakaladiklarimiz gözlerimizi kapatıp bakmalı ve yakalamali. Kalabalıklar içinde kendimizi. 
19 Kasım 2020, 15.07
Hayat mıdır garip olan biz insanlar mı bilemedim 1ağrıkesici1..Eğer hayat garipse; onu ilginçleştiren ya da garip yapan, biz insanların yanlış algı ve duygularıdır diye düşünüyorum...

Zaman ayırıp okuduğunuz için çok teşekkürler. Sağlıkla kalın....
19 Kasım 2020, 23.25
hayatı kolay edende zor edende insandır emeğinize sağlık güzel yazılarınız için tşk ederim devam bloglamaya ))
saygılar
21 Kasım 2020, 01.43
İnsan değilmidir iki eli varken diğer eline zulüm eden?
İnsan değilmidir iki gözü varken diğer gözüne zulüm eden?
İnsan değilmidir ki kalp taşıyıp kalp kıran ?
altı üstü 5 harf ...  Kendini  bilmez, Söz  dinlemez , Nefsinin kölesi ..

Emeğine kalemine Sağlık  sevgili zerrya .  Selam ve dua ile..
21 Kasım 2020, 14.27
GeNcDedee ve Noname...Teşekkürler yorumlarınız için....

Defalarca vurguladığım gibi hayatı doyasıya yarın yokmuşçasına geçmiş yaşanmamışçasına yaşamak gerek.En değerli an içinde bulundugumuz zaman.Can Yücel de bir şiirinde buna parmak basmış.Tadıyla için zamanı demiş. Yudum yudum kana kana.....


Ömür dediğimiz nedir ki ?
Çay bardakta
Soğuyana dek geçen zaman
Çayınız bardakta soğumadan
Tadıyla için hayatı

Soğutmadan sevgileri
Soğutmadan sevdaları
Soğutmadan dostlukları
Yaşayın doyasıya

Seviyorsanız koşun ardından
Beş dakika bile duracak zaman yok
Kırmadan , incitmeden
Sevin İnsanı

Kırmaya zaman yok
Çayınız bardakta soğumadan
İçin çayınızı hayat geçiyor
Yaşamamak yüreklere zarar……

                                          CAN YÜCEL


 


21 Kasım 2020, 16.01
Var olmanın dayanılmaz hafifliği ile büyük yüreğini açabildiğin kadar açıp, hiçbir çıkar beklemeden, hiçbir beklentin olmadan sevgini tümüyle paylaşma isteğinin seni götürdüğü yerdeki yaşananların hiçbir önemi olmadan hayata var gücüyle asılabilmene hayran kaldım.

Sen uslanmayanlardansın.
Sen bıkmayanlardansın
Sen denemekten vazgeçmeyenlerdensin
Ne Pahasına olursa olsun.
23 Kasım 2020, 00.58
Bencede hayatın tadına varmak lazım !! marifet hiç düşmemek değil her düştüğünde kalkabilmektir
kaleminize sağlık
23 Kasım 2020, 17.00
çok güzel .tebrik ederim. Kitap kurdu olduğunuz belli.

24 Kasım 2020, 20.22
Sayın ZeRRya kalemine, yüreğine sağlık Allahım siz sevgili dostlarımızı başımızdan eksik etmesin,    bir nefeste yine okundu bitti, gelecek yılların geçmiş yıllardan daha mutlu daha umutlu olması            dileklerimle selam ve saygılar.
25 Kasım 2020, 14.57
E_-M_-İ_-R_-, zapata1955 ve_balatlı_......Kocaman birer teşekkür hepinize...Okuyan gözlerinize yorumlayan yüreklerinize sağlık..
29 Kasım 2020, 23.37
Mevlana ne de güzel özetlemiş:
Bir gün gelir,
Açmaz dediğin çiçekler açar.
Gitmez dediğin dertler gider.
Bitmez dediğin zaman geçer.
Hayat öyle bir sır ki;
Önce Şükür,
Sonra Sabır,
Sonra da inanmak gerek.
Sevgili zeRRya farkındalığınızın özü  ile dile gelmiş ruhunuza, yüreğinize, kaleminize sağlık. Her şey gönlünüzce olsun, şifalar diliyorum, dualarım sizinle, sevdiklerinizle sağlıklı, huzurlu, mutlu uzun ömürler dilerim..

30 Kasım 2020, 14.27
Sevgili DU_RU_....Keşke her şey güzel dilekleriniz  kadar kolay olsa.5 gündür annemizin hastalığıyla perişanız.Umarım Yüce rabbim aklımızdan geçeni başımıza getirmez. Covidden koruduk kendimizi de  çağın vebasi tedbir de dinlemiyor...Dualarınızı esirgemeyin  bizden...
30 Kasım 2020, 22.26
Annenize Allah'tan acil şifalar diliyorum, üzüldüm. Çünkü bende bu zorlu dönemde epey uğraştım, hala da uğraşıyorum annemle.. Yaş kriteri, rutin kronik rahatsızlıklar süreç aleyhimize :(
Bence böyle bir Çağ'ın insanı olmak, herkesin  hepimizin hayatının büyük bir sınavı sanki..Hepimizin  ruh hali ortada :(  Ve zaten   istesek te, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak  :(  Dualarım 
sizinle ve  herkes için  bu zorlu süreci en  az kayıpla atlatmak umuduyla .. 
  İnşallah sizde tez zamanda annenizle ve sevdiklerinizle sağlıklı mutlu günlere kavuşursunuz. Esen Kalın         
04 Aralık 2020, 13.51
Milattan önce yaşamış olan Horatius'un dizelerinde geçen ‘Günü yaşa; yarına mümkün olduğunca az güven.’cümlesinde geçen carpe diem'in günümüze anı yaşa olarak yansıması acı verici. 

Ve sonuç bu oluyor. Her şeyin suyuna giden insanlar..
19 Aralık 2020, 11.08
 Aristo da zamanın sürekliliğini vurgulamıştır.Zamanın sürekliliği olmasa önce ve sonramız olmazdı zaten der.Zaman telafisi olmayan ya da satın alınamayan ve iyi kullanılması gereken bir değer.Bu güzel yazıyı yazıp zamanla ilgili bir bilinç oluşturup ve zamanımı aldığınız için teşekürler.
22 Aralık 2020, 09.16
Yarının gelme ihtimali ne kadarsa,gelmeme ihtimali de o kadardır.Böyle düşünüp hayatımızı bu minval üzere devam ettirmeliyiz.An yaşadığımız andır.Yarınlar meçhuldür.Bugünü değerlendiremeyip yarına güvenip dayananlar,basiret fakirleridir.Ömrümüzün sermayesinin ne kadar olduğu belli değil o yüzden hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için,yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalışmalıyız .Herkese hayırlı,huzurlu,mutlu,sağlıklı güzel günler diliyorum...
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın