gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

ÖFKE ANI

01 Aralık 2020, 14.19
A- A+
  Öfke anında alınmış kararlar neticesinde gerçekleştirilmiş olan fiili eylemlerle doludur mahkeme kapı ve dosyaları ve yine böyle bir andan sonra konulmuştur çoğu hayata ipotekler. Düşünemezsin o an, sorumluluklarının önüne geçer karşındakinin sorumsuzluğu ve ani bir kararla gerçekleştirdiğin eylem sonucu sen mahkeme kapısında dosyan hakim masasındadır artık ve işte o andan itibaren hayatın yani geri kalan ömrün 180 derece dönüş göstermiştir, geri alamazsın saatin yelkovanını ve yerine takamazsın tekrar kopan takvim yaprağını...
   Sadece kendi hayatını sokmamışsındır çıkmaza, sevdiklerinin ve sevenlerinin de değişmiştir hayatı bişekilde. Pişmansındır ama herşeyi geri alabilirsinde ömrünü ve zamanı geri alamıyorsun maalesef.. Karşılaşılan haksızlıklar ve istenmeyen olaylar karşısında düşünmeden bir anlık öfke ile verilen kararlar..
  Bir asker herhangi bir olaydan sonra diğer bir askeri şikayet edeceği zaman en az 24 saat geçmeden yapamaz bu şikayetini der Alman Askeri Yasaları. Bu 24 saatin içerisinde düşünme ve uyku vardır, sorumluluk duyguları vardır ve nihayetinde olay anı öfkenin eriyişi vardır.
  Öfke anı kaybedilen kontrol ile karşındakine değil kendine veriyorsun asıl zararı , zarardan da öte. Çünki zarar sıfırlanabilir de burada kaybettiklerini sıfırlayamazsın asla!.
  Yeniden açtığında gözlerini hayata her sabah, mantralarından birisi olsun '' ne yaşarsam yaşayayım öfke yok bugün'' cümlesi ve en az içtenlikle söyle 5 kez evden çıkmadan önce mutlaka. Göreceksin faydasını. Karşındakinin sorumsuzluklarının önüne geçmesini engelle senin sorumluluklarının. Daha koca bir hayat duruyor önünde sevenlerin ve sevdiklerinle geçireceğin...

                                                                                                                      


YORUMLAR

01 Aralık 2020, 20.13
"Muazzam" bir yazı olmuş üstad
02 Aralık 2020, 09.07
Muazzam bakan , muazzam görür. Teşekkürler YEETE
02 Aralık 2020, 17.44
Şimdilik böylesi önemli bir konuya parmak bastığınız icin sizi kutlamakla yetinecegim.Ileriki zamanlarda tekrardan blogunuza dönup bu konudaki fikrimi dile getirecegim.Kaleminize sağlık....

03 Aralık 2020, 23.10
Teşekkür ederim. Öfke anı ve erimesi ile  ilgili  güzel örnek için. Beşeri hayatta öfke kontrolü olsa her şey daha güzel oldurdu diye düşünüyorum.
04 Aralık 2020, 10.39
Güzel görüş ve değerli katkılarınız için teşekkürler zeRRya ve bilen-bilir
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın