gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Belki.

19 Aralık 2020, 21.58
A- A+
Sığındığım liman, tek tesellim, yaşama hevesim, umudum bu dört harfli kelimede gizli.''Belki''.


Duygusallığın sınırlarını zorluyorum son zamanlarda. Aklımla yüreğim arasında soğuk savaşlar veriyorum. Savaşın galibi yüreğim oluyor ve ben hep bu kelimeye sığınıyorum.


Burada sıkça yazan biri değilim. Gönlümden geçenleri aktarma heveslisi de pek değilim. Nedense bugün yazmak istedi canım. İçimden geçenler sizlerle buluşsun istedim.


Ne çok mana gizlidir bazı sözcüklerde.Farkında olmadan birçok konuda ve konumda kullandığımız.Belki...Sıradan bir sözcük gibi geliyor ilk bakışta. Öyle değil mi? Oysa; belki demek umut demek. Beki demek güven demek. Belki demek hep iyiyi düşünmek demek.


Umut insanın tutunduğu koca bir çınar. Çınarın gölgesi öyle büyük ki . Bütün kainat bu gölgenin altında toplanmış adeta. Bu ulu çınarı her defasında kesmek isterler, yara vermek isterler, yok sayılmasını isterler. Ama o sapasağlam dimdik ayaktadır.Asla devrilmez, bükülmez.



Kimimizin imtihanları çok ağır bu fani dünyada. Kimimiz henüz büyük imtihanlar yaşamadı. Kimimiz ise en yakınının imtihanına, acı çekmesine şahit oluyor. Kalplerimiz, bedenimiz, hayatımız yoruluyor. Kalbimizden gelen dualara; dilimiz tercüman oluyor. Ve işte isyan etmeyenler ''belki'' diyor duasıyla.Koca bir umut doğuyor içimizde o belkiyle. Koskocaman...


Vazgeçebilmek ne kadar zor değil mi? Mahallenden, semtinden, şehrinden vazgeçebilmek.
Ve de sevdiğinden...


Gitmek zorundasındır, arkanı dönmeden çekip gitmeyi hep düşünüp durursun. Gece yatmadan öncei ya da sabah kalkar kalkmaz başlar bu işkence. Aklın git der. Git.... Uzaklaş buralardan. ''Burada yaşamak sana zarar veriyor'' der mantığın. Ama kalbin Kayahan'ın dediği gibi


"Belki gelir diye ışıkları söndürmez."




Sığınırsın söylenişi basit ama anlamı çok büyük o kelimeye. Bir umut vardır hep kalbinde. Şehrini semtini mahalleni terk etmemek için. Belki bir çıkış noktası vardır diye avutursun kendini ve kalbinden geçenleri hep ön planda tutarsın. Çünkü sevmek o kadar basit bir iş değil. Seni seviyorum demekle sevmiş olmuyor kimse. 
Beklersin sessizce. Işıkları söndürmeden beklersin. Yaşanacak güzel günlerin var olduğuna inanarak beklersin. Çaresiz değilsindir. Güçlüsündür. Hayatın sana öğrettiklerini bilirsin. Ama kalbine söz geçiremezsin. Terk etmek istediğin aslında bir yer bir mekan değildir. Terk etmek istediğin kaçmak istediğin kendinsin aslında. Ancak kendinden kaçamazsın ki? Nereye gidersen git hep seninle sen olacaksın. Bundan kurtulamazsın.
 İşte bu yüzden "Umut" asla yıkılmayacak koca bir çınardır.


Ama ben aşık değilim ki:)))))Sanki aşıkmışım gibi yazmışım en baştan okuyunca:)))Yoksa beklediğim aşkın ta kendisi mi belki gelir diye..

YORUMLAR

22 Aralık 2020, 01.36
“Öpüştüm resimlerinle
Şarkımız çalındı dinledim
Bütün gece bekledim
Yine sabah oluyor...”


“İçimde hatıralar delik deşik
Mektuplarını okudum seçip seçip
Karanfili kokladım senin için
Odam hasret kokuyor...”

“Aynanın karşısına geçip geçip
Kaderime ağladım içip içip
Gönül sayfamda canım
Açık seçik senin adın yazılı...”

Yazı güzel, duygulu. Şarkıdaki sözler süper. Eh daha ne olsun...Ellerine sağlık.
27 Aralık 2020, 08.51
Yalnız 'belki' 5(beş) harfli bir kelime sanki yanlış saymadiysam:)
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın