gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Kes Bi' Ya, Kes!

29 Ocak 2021, 00.14
A- A+

   Kestiler...

Kesiyorlar pandemi dönemi demeden. Suyumu kestiler. Bakın su diyorum. Pandemi dönemi diyorum. Söyleyeceklerim bu kadar. Yorum sizin. Şimdi sırada lale devrini anlatan bir şiirimiz, geliyor, saygılar:



LALE DEVRİ

Kayıklar Kâğıthane deresinde kürek çeker 
Mehtaplı gecelerde sandallar görünür 
Taa uzaklara yayılan gazeller
Sulardaki nilüfer yapraklarının hışırtıları arasında
Dinlenen kurbağa sesleri kulakları çınlatıyor
Lale bahçelerinde aşk nameleri söyleniyor 
Sırtlarında mumla dolaşan kaplumbağalar
Söğüt dallarında ateş böcekleri eşliğinde 
Mermer köşkün önünde çilingir sofrasında 
Şuh sesler yankılanıyor 
"Gidelim servi revanım yürü Sa’dabad"e" diye



   Söyleyeceklerim bitmesin madem. Soruyorum size bu neyin kafası? Laleler! Kiracı olup elektrik-su-doğalgaz aboneliği istiyorsun yerinde. Gittiğinde borçlu abonelik istemezsin. Bilmediğin şeyi de soramazsın neyse borç dışında söylenen tek şey abonelik ücretinin faturalarla taksitlendirileceği. Borç eski kiracının borcu. Bu borcu fatura teslim tarihinde öğreniyorsun. Kesintiye 5 gün falan kala borç ayrıştırması talebi veriyorsun ama talep ettiğini bir sen bir de senden içerisi biliyor. Bir sabah su kesintisiyle uyanma ihtimalin ile ev sahibinin kapıya dayanma ihtimali bir.

Haliyle nasılsa talimat verdim diyerek içim rahattı. Kendi harcadığımın borcunu ödedim. Talimat yolda hâlâ.



YORUMLAR

30 Ocak 2021, 01.33
www.eksisozluk.com (Enter) --> "29 ocak 2021 suyumun kesilmesi rezaleti"

www.twitter.com (enter) - @Hebele belediyesi hesabı --> "Kardeşim birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, nasıl kesiyorsunuz? Evet kesiyorsunuz, size oy veren ellerim kırılsın"

www.sikayetvar.com (Enter) --> "Pandemi de suyum yok, rezilliğe bakar mısınız? Şimdi bana hazır cevaplarını kopyalayıp, yapıştırırlar utanmadan, vatandaşı mağdur etmeye kimsenin hakkı yok, sandığa gömücem sizi hem de susuz"

www.cimer.gov.tr (Enter) --> "Kıymetli cumhurbaşkanım, değerli başkumandanım, ulu manitu. Bana kalbiniz kadar bu bennnnbeyaz sayfayı ayırdığınız için tişikkirler. Kestiler sayın başkanım, hayat damarımı kopardılar, vatan haini bunlar, derdest edilmeliler. Birilerinin bunlara "EEEEEEEYYY, Sen kimsin ya" deme vakti de geldi de geçiyor artık. Ketöcü komşum 6 aydır fatura ödemezken, benimkinin kesilmesi de, dış güçlerin oyunu, gereğinin falan filan"
30 Ocak 2021, 02.57

   Maalesef galactic maalesef,  bir de "zengin nasıl olunur, zengin koca bulmanın yolları vs vs" blogları yazmaya devam etsem, bazı birileri link atacak kafama diye korkarım. Bilemiyorum Altan.

30 Ocak 2021, 03.03

Son linkteki olay gerçek ha! Yaşanmıştır. Onlar ne biçim komşularsa onların  hayatta 7.aya kadar yolları var
30 Ocak 2021, 12.14
  Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi...
02 Şubat 2021, 16.13
Allaaaaaaaaalaaaa!! Ev sahibi son ödenmiş faturayı niye istememiş, sen niye evsahibinden istemedin?? Pandemi pandemi suyunu kestiren prosedüre çok çok lale benden de.

Laleelerrrrr laleler laleler
Laleeeeeeler laalelerrrr
Laleeeeeeelerr ahh laleler laleler
02 Şubat 2021, 20.16

İşte herkes gibi ev sahibi de kendini tek akıllı sanınca olanlar oldu, son ödenmiş faturalar yerine "özellikle" eskileri teslim etti, 1 aylık kirasından oldu.

Ayrıca borçlar kanunu diye bir şey var, mesela kiracı-mülk sahibi haklarından söz eder. Yeni normalleşme döneminde kiracılar düşünüldüğü kadar ev sahipleri de düşünülmüş sanırım. Eski kiracının borcunu yeni kiracı üstlenmek zorunda kalmasın diye fatura ayrıştırması diye bir şey var eskiden beri. Var ama çalışmaya geç başlıyor. Salak galiba.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın