gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Her Yer Kırmızı

05 Mart 2021, 00.18
A- A+
 Yere bağdaş kurmuş oturuyor, yüzüne bakıyor saatlerdir.    
Yüzü her an başka bir şekle bürünüyor. Önce silikleşiyor görüntüler sonra yeniden belirginleşiyor. Bir ormanın içinde yere düşen kuru yapraklar arasında görüyor kendini. Yürüyor yaprakların üstünde, usuldan usula bir  rüzgar çıkıyor, savruluyor. 

Ortalık karışıyor birden, o savrulmaya devam ediyor. Yoluna çıkanların üstünden uçup geçiyor. Tuhaf insanlar geçiyor önünden, ellerinde büyük değneklerle dolaşıyor bu insanlar, bir ayakları aksıyor nedense. Üstlerindeki kıyafetler paramparça ama korkmuyor onlardan bilakis içi ısınıyor onlara.

Usulca terk ediyor onları, içindeki şeytanla anlaşıp omuzlarındaki meleklere veda ediyor. Şimdi istediği kadar çirkinleşebilir. Ucubeye dönüşmek bir önceki adım gibi geliyor ona.
Ne var ki yazan eden olmayınca şeytanı da terk ediyor sonrasında onu.

Bir yerden duman tütüyor, kuru yaprakların yanarken çıkardığı koku geliyor burnuna. Kurda, kuşa, ucubeye dönüşmüyor ne yaparsa yapsın, hala paçavralar içinde oradan oraya savrulan bir insan.  Belki ormanı yakmalıyım diye geçiriyor içinden, içinde yanabilmeyi diliyor bir anlık da olsa. Cadı olmayı diliyor tüm samimiyetiyle, meydan ateşinde yanabilmek için.

Sonra hiçbir şey hissetmemeye başlıyor, bulunduğu  yer bir nehre dönüşüyor. Nehrin üstünde duruyor hareket etmeden. Gözlerinden kiraz çiçekleri düşüyor nehre, bilinmeze akan  nehir kiraz çiçekleriyle bezeniyor.  
Ve ulaşıyor yolun sonuna, bir ormanda meydan ateşinde yakılmayan ruhu bir denizdeki dalgalar içinde kayboluyor.

Yere bağdaş kurmuş oturuyor, yüzüne bakıyor. Eti ve derisi parçalanmış parmaklarından bir sıvı akıyor.  Her yer kırmızıya dönüyor. ..

YORUMLAR

05 Mart 2021, 13.21
Babettem diğer taraftan galiba bu yazı.Bence biraz daha yüksekten uçmalıydın. Daha fazla ve çarpıcıayrıntılar eklemeliydin. Sakın ortalarda gezme; dibine  kadar hayal ya da dibine kadar gerçek. Uzun yaz sonra, bak bunun üzerinde çalış uzat yazıyı. Ben çok beğendim Babettem, hayal dünyana, kalemine sağlık. Yalnız “ne var ki yazan eden olmayınca......” diye başlayan cümleyi hiç anlamadım. Onu bi hale yola sok veya ye smile Resmi gözüm görmesin:)
05 Mart 2021, 15.11
Galactic_pact herşeyi yazmış. Daha derin bir yorum için damdan düşen biri lazım. :(

Cezbe'yi katılıyorum. O cümle bu yazı içinde çok sakil durmuş. Ya cümleyi çıkart yada cümlenin önünü yada ardını doldur. Gerçi sen bunu hep yapıyorsun, bir tür imza gibi ya, neyse... :) 

Yazının uzunluğu konusunda yapılan yorumlara ise katılmıyorum. Bence yazının uzunluğu tam kıvamında ve finali de sarkmamış.

Naçizane bir iki tavsiye; Cafo ile sohbeti azalt, muhabbet kullarından uzak dur, Bim'den alışverişi de bir süre durdur. Sonra bir daha yaz bakalım... :) 
05 Mart 2021, 16.30
Cümlenin senin tarafından yorumu o Gricim. Hani bana da sorsan, aşağı yukarı ben de öyle yorumlardım. Mesele yoruma ihtiyacı olmayan, havada kalmayan cümleler kurup ifadeyi net vermek. Ben güzel okurum .p gözüme takıldıysa illa ki vardır sorun o cümlede. Düzelt Babettem sen onu, bakma Gri'ye smile Resmi
05 Mart 2021, 19.21
Merhabalar........

Git gel çok yorucu oluyor farkındayım, belki kalmam lazım bir tarafta ancak ben de dibine kadar gel gitlerle her iki tarafta olmaya çalışıyorum. Birine yönelmek, diğerini bırakmak, belki hazır değilim buna.  İdare ediyorum böyle Cezbem :)))
 İşin kolayını tembele soracaksın derler ya hani, zor geliyor uzun uzun anlatmak, o cümle de öyle bir anda sayafaya düşen bir cümle. Şimdi düzetme yapsam, silsem cümleyi ya da süsleyip tekrar koysam, cümlenin oraya  yazıldığı andaki hisse ihanet olur gibime geliyor.  Biliyorum iyi okuyucu olduğunu, benden daha fazla şeyler beklediğini de biliyorum.
 Bazen vermek istemiyorum elimde olanı, belki cimrilik belki anlaşılmayı istememek... Yazmayı deneyen birinin taşımaması gereken bir duygu bu da.  Teşekkür ediyorum güzel gözlerine, sözlerine. Seviyorum seni smile Resmi

Galactic :))  He, beni kaybediyorsunuz :))  Beğenmene sevindim, bir ara uzun uzun yazacağım.

Blue,  az çok biliyorsun beni. Huylu huyundan vazgeçer mi :))  Evet bir nevi imza..  Seni görmek güzel biliyorsun di mi :))

Asune :)) Bilincimin altıyla üstü aynı kafada :)))  Saldım gitti.

Tekrardan hepinze teşekkür ederim canlar, iyi ki varsınız. smile Resmi


08 Mart 2021, 17.37
İstediğin kadar git-geller olsun Babettem, hatta aynı saniye içinde bile olabilir. Ama her ikisi de keskin olsun. Senin hislerine müdahale etme niyetim yok vallahi .p Sadece gittiğin yerlere bizi de götür smile Resmi Ben de seviyorum seni, buraların en ponçiğisin sen smile Resmi Buraya da yazayım da... :)
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın