gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Sürgün Ruhlar ( Hiçkimsenin Hikayesi)

30 Mart 2021, 12.27
A- A+
Akşamın kızıllığı çökmüş gökyüzüne.  Kuş sürüleri geçiyor üzerimden, zaman dursun istiyorum ve sana anlatıyorum onca vakit sustuklarımı.
Beni koyup gitme, diyordu şarkıdaki adam; sen gözlerime bakıyordun.
Birlikteyken senden uzaklaşmak için nedensiz kavgalar üreten ben, senden ayrı olduğumda dünyanın ne kadar karanlık, korkutucu bir yer olduğunu tekrar görüp yine senin yanındaki güvene sığınıyordum koşar adım.

Her seferinde sütü dökmüş kedi gibi geliyordum sokağına, sen de hiç istifini bozmayan sokak lambası gibi bekliyordun beni köşe başında. Üşüyen sokak çocuklarının çaresizliğiyle koşuyordum ışığına.  
Çözülmüyordu seçeneksiz sorular, benimse çoktan bitmişti kalemimde mürekkep, yazamıyordum uzun uzun cevabı.

Hatalar yapıyordum sürekli ve umursamıyordum sonuçlarını. Yaptıklarımı affediyordun, anlamıyordum bana niye bu kadar tahammül ettiğini. Seviyordun beni biliyordum da sevgi bunca kırılmışlığı kaldırabilir miydi onu bilmiyordum. Kırıyordum seni, her seferinde en öldürücü silahlarla vuruyordum. Sen sabırla beklerken beni, ben ne yaptığımı idrak edemeyecek kadar batıyordum derine. Kahroluyordum oysa, en çok da sana yaptıklarım için. Sen razıydın bana halbuki. Yeter ki yanımda ol, derdin. Lakin ben razı değildim kendimden. Ne zihnim ne de yüreğim uyum sağlayabiliyordu bu dünyaya.

 Ne zaman uçurumun kenarında dursam ellerin dokunuyordu kırık kanatlarıma. Sanki biliyor gibi halimi sessizce sarıyordun beni. Fakat bilmiyordun yolların beni sana getirmeden önce döşediği mayınları, bilmiyordun parça parça olup dikenli tellerde kanadığımı. Bilmiyordun her seferinde parçalarımı toplamak için gittiğimi ancak daha beter parçalanıp döndüğümü.

Ruhumun yansıması izler olurdu bedenimde cam kesiği kisvesi altında. Bazı geceler uyuduğumu düşünüp parmaklarını gezdirirdin bu izlerde , ellerin şifa olurdu yaralarıma. Yine de ruhum sıkışırdı bir cenderenin içine.  Hele çektiğinde ellerini kanardı her zerrem, kan gölüne dönerdi her yer, dişlerinden kan sızan aç sırtlanlar belirirdi ormanda. Ben ise çırılçıplak kalırdım ormanın içinde, her bir parçam sessiz bir ağıt olurdu kimsenin duymadığı.  Öğrenmiştim nihayetinde bu döngünün içinde parça parça olmaktan başka bir yol olmadığını.
 Ellerin………
Beni koyup gitme, diyordu ya şarkıdaki adam; ve sen gözlerime bakıyordun ya hani, hani her daim ben gidiyordum da sen kalıyordun. Hani ben avare kedi sen de sokak lambası…
 Neden duymadın sesimi?
Gitme……. Neden söndü ışığım… 

Yine uçurumun kenarındayım, bu sefer ellerin yok beni tutacak
Dedim ya sevgili, akşamın kızıllığı çökmüş gökyüzüne.  Kuş sürüleri geçiyor üzerimden, zaman dursun istiyorum ve sana anlatıyorum onca vakit sustuklarımı. Fakat yetmiyor sözcükler sensizliği anlatmaya.   Sana uzatıyorum kan sızan ellerimi.
Gün usulca çekilirken göğümden, bir masal anlatıp toprağına karışıyorum.

Ölüm
Bir varmış bir yokmuş…..


                                                                             
Babette

YORUMLAR

30 Mart 2021, 19.21
Biliyordum bu suskunluğun bir şeylere gebe olduğunu. Siz, Babettemin son yorumlarının çok renksiz olduğunu fark etmiş miydiniz? Ne bir smile Resmi ne bir smile Resmi ne de hüüppppppppp jiiiiiiiiitttt... Demek duyguya dalmış. Dalsın olsun, ne güzel dalmış, ne güzel olmuş. Duyguna, kalemine sağlık Babettem smile Resmi Bu hikayenin sahibi var yalnız, kurgu değil, net! :)
30 Mart 2021, 20.08
Tam yorum yazıyordum bi şeyler oldu,

Uzaylılar, evet evet uzaylılar kalemimi ele geçirdi :))  Cidden alemsin İNNNNnşşşşşşşşŞAAAAAAAAAtttttÇÇÇÇÇÇççççççÇÇÇÇIIIIIIIIIIIIII :))) 

Aslına bakarsan Gri, yazıyı Bir Adam'ın yazısını  okuduktan sonra yazdım. Sanırım onun yazısındaki "sürgün" ifadesi ilgimi çekti....  Senin değil, benim değil, belki de hiçkimsenin hikayesi değil benim anlattığım... Ne kadar doğru anlattım  bilmemem. Denedim.  Dolunayın etkisi büyük :)) İnkar edemem. smile Resmi  

Bu aralar şiirler yağmur yağmur düşüyor toprağa. Malum, nisan da geldi gelecek.  Okumak lazım tabii.... 
Bak ya yine lafı uzatacağım, nisan dedim. Dedim mi smile Resmi dedim dedim galiba... O zaman...



Desem ki
..............................................

........................... Dedik o zaman :)   Al sana şiir.
30 Mart 2021, 23.19
Cezbem Cezbem,

Kuşlar, kediler vs. derken yorulmuşum biraz :))  Az kendime geleyim yine alaimisema gibi renklendireceğim yorumları:))
Yahu bekliyorum, sen yazacaksın neymiş neyin nesiymiş bu gözde görünen yaratık vs. ohooooo unuttun gittin...  Seneye falan mı yazacaksın cidden devamını, yaz gari :))) 

Canlar, hatırlıyorum Blue'nin bir yazısı altında ufak bir karışıklık olmuştu, yazdığı hikayede kendini anlattığı yanılgısı oluşmuştu. O yazının altına bir yorum yapmıştım, o yorumun benzerini buraya da yazacağım.
 Yazdığım hikaye benim hikayem olmasa da bir yerlerde birinin hikayesi olabilir. Sahipsizliğini unutturmak için hikayeye, birinci tekil şahıs anlatımı kullandım.
Anlatımı beğendiyseniz ne mutlu bana. 

smile Resmi smile Resmi smile Resmi smile Resmi  smile Resmi smile Resmi smile Resmi

 smile Resmi smile Resmi





31 Mart 2021, 10.35
Aaaaaaaaa olur mu öyle şey yaaaa... Bak hala ısrar ediyorsun, cıkssss cıksss cıkssssss smile Resmi smile Resmi
Bilakis portakallar mandalinaların yavrusu, kaç defa anlatacağım bunu :))
Bak ya, bir hikaye duymuştum çok çok evvelden, yanlış hatırlamam inşaallah. Şöyleydi:

Yerleşim yerlerinden çok çok uzak bir bölgeyi ( neresi olduğunu unuttum) bi yardım ekibi sanırım ziyarete gitmiş.
Helikopterle, dikkatini çekiyorum buraya, doğru duydun helikopter. Neyse efendim kasa kasa yiyecekler falan varmış yardım olarak götürdükleri. Helikopterden indirirken bunları bir kasadan bir portakal fırlamış düşmüş. Nasıl bir portakalsa artık.  Neyse, hayatlarında daha önce hiç portakal görmeyen bölge halkı bu kaçak portakalı görünce aaaaaaaaaaa aaaaaaaaaa helikopter yavrusu demişler.
Yani portakalın, mandalinanın atası helikopterdir.

Bu arada şimdi kafama takıldı, portakal görmemişler ama demekki helikopter görmüşler....

:)))) 
31 Mart 2021, 15.10
Harika, okunası  bir yazı olmuş, Elinize gönlünüze sağlık.. Sonuna doğru içim üşüse de (ben soğuğu severim), anlatım ve teşbihler çok ama çok güzel. Esininiz bol olsun.
31 Mart 2021, 18.44
begendim güzel bir yazi kutsal gördügüm emekleriniz daimi olsun
31 Mart 2021, 19.28
Yorumunuz ve güzel söleriniz için çok teşekkür ederim Ladin.   Beğeniniz beni mutlu etti. smile Resmi

Şimdi gelelim İNNNNNNşşşşşşşŞŞŞŞŞAAAAAATTTÇçççççÇÇIIIII sana :)
 Nasılsın görüşmeyeli, iş güç ne alemde. :)))  Havalar da ısınmadı gitti. Ala Alaaa bu sene di mi böyle.... Sigara  vereyim smile Resmi iç sen bi de çay smile Resmi
01 Nisan 2021, 16.48
Babettem, sen şimdi bu yazıyı Biradam’ın yazısını okuduktan sonra yazdın, öyle mi? Hani şu suçun ve cezanın aynı şeyi işaret ettiğini, dini argümanlarla destekleyen; okuyanı kaostan kaosa sürükleyen yazısı he mi? Kafaya bak Babettemin, ilham almış o yazıdan, sonra bu çıkmış smile Resmi smile Resmi Geçecek bu pandemi Babettem, kafayı tek tut smile Resmi Ayrıca, cümle alem biliyor köşe başındaki sokak lambasına aşık olduğunu, inkara mahal yok smile Resmi smile Resmi
01 Nisan 2021, 19.31
Yineeeeee beeeeeennnnnnnnnnnnnnnn  :))))

Mahir, yorum ve temenni için çok teşekkür ederim.
 Şöyle düşünüyorum olayı biraz da hani emek noktasından bakarsak,  bi sofra hazırladığınızı düşünün emek verdiniz yani, ama herkes tok :)) Kimse  yemiyor bi şey. Yazılar da öyle bi bakıma, evet kendimiz için yazıyoruz, hisleri, düşünceleri kaleme alıyoruz kendi çapımızda ancak  arada birisi çıkıp eline sağlık dediğinde :) Afiyet olsun, demek de güzel oluyor.  Tekrar teşekkür.

Cezbem Cezbem,  uzun uzun yazdım buraya ve şuan itibarıyla sildim yazdıklarımı :))))  Ben mesaj atayım sana :)))
Pandemi olayına gelince geçmeyecek bence smile Resmi  Birkaç yıl sonra acayip uzuvlarımız falan olacak mesela, olmadık yerlerimizde peydah edecekler. smile Resmi smile Resmi  
 Ya işte böyle.  Ben diyorum hadımım, sen diyorsun kaç çocuğun var...... Sen illa ol dersen hatrın için falan olayım hadi de.. Olayım, demeyle de olmuyor be canım :))) 

smile Resmi smile Resmi smile Resmi smile Resmi 

Notunuz:   Hüüüüpppppppppppppppppppppppppp Jiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitttttttttttttttttttttt
02 Nisan 2021, 02.17
Ahhh Grim ahhh! Keşke her şey o kadar basit olsa; keşke, sorduğun soruya verilecek ismi-cismi, kanı-canı olan bir yanıtım olsa smile Resmi Bildiğin "sokak lambası" işte... Nette "köşedeki sokak lambası" diye arat (arat tamam mı) Babettemin yazıları çıkıyor. Yapma Babettem, hastalıklı bir aşk bu, dedim ama nafile smile Resmi Şimdilerde de direk dansı öğreniyormuş. smile Resmi


02 Nisan 2021, 11.11
Yapmaaaaaaaaaaaaa Yapmaaaaaaaaaaaaaa Yapmaaaaaaaaaaaaaaa  :)))))))   Bak ya tüm kirliler kirlilikler ortaya döküldü. :)))))   

Tabii kirli sepetimiz yok, hep ondan oluyor bunlar. :)) Ya bak ben seni takip ettim yoksa dans falan ne anlarım ben :) Tövbe ya... Hatun millet ciddi sanacak yapma böyle şeyler smile Resmi 

 Şimdi uğrayacağım yazına bi daha:)) O noktalı yerleri dolduracağım Yüce Gamyunun izniyle :)))   öptümmm kocamannnnn


02 Nisan 2021, 13.47
Ben daha kocaman öperim smile Resmi ama yapma Babettem; yok saymak, görmezden gelmek çare değil derdine smile Resmi Sepet de önemli dediğin gibi...
06 Nisan 2021, 03.58
Grim havaya girmiş. Demek her türlü şeyin albenisi olabiliyor alıcı gözle bakınca .dddd Aşkın gözü kör, dedikleri böyle bi şiii smile Resmi Çok konuşmayalım ama Babettem kızdı biraz sanki bana smile Resmi smile Resmi
06 Nisan 2021, 10.26
Selamlar..... 
Sevgili arkadaşlarım bu yorumu  sizlere çok zor şartlarda yazıyırum, beni bir binadan aşağı doğru sarkıttılar. Canlandırın durumun vahametini gözünüzde. Hani isrerdim baharla birlikte kelebeklerin uçuşttuğunu görmeyi ama bu rakımda zor. Çok zor canlarım...
Tek tesellim sizlerin beni unutmayacak oluşu.

Gri'nin yorumda baklava falan sözcüklerini görünce gözümden yaşlar boşaldı, ülkeme yağmur yağmur döküldü bu yaşlar...   
Cezbem,  sokağım, kedilerim, kuşlarım ve dahi köşebaşındaki ışığımla yanisim her bi şeyimle seviyorum seni....   

Öpücük, gülücük, sarılma. Hepsinden gönderiyorum sizlere..  Malum binadan aşağı sallandırılmış durumdayım, telden yaxıyorum.. Kesin Cafo ayarlamıştır bunu.... Binaya kaçak girdim sanırımmm..  innnşşşaaatttçıııııı
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın