gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Pınnot Noir...

16 Nisan 2021, 05.28
A- A+

Lütfen! Lütfen şu iki şişman adamın ortasında oturan, beyaz tenli güzel Fransız kadına denk geleyim. Hiç olmazsa bu akışkan, kendini bir arada tutamayan halimle bile olsa, mekanımı kendim seçebileyim. Lütfen!
-----

Tüm bu kalabalıkta yaşamak öyle zor ki. Sıkış tıkış 30-40 bireyin, aynı hanede yaşadığını düşünün. Sürekli birine temas etmek zorundasınız sığışabilmek için o haneye.Üstelik zaman geçtikçe, bireyler büyüyüp şişmanladıkça, ikisinin üçünün arasında kalıp can vermeniz işten bile değil. Kalabalık aile iyidir, derler; siz gelin de onu bana sorun!


Bütün bu çilenin sebebi esasında güzel olmak. Şöyle çirkin, ucube, tatsız-tuzsuz bir şey olsaydım misal, kimse benimle uğraşmayacaktı. Ömrümü tamamlayıncaya kadar, mutlu mesut yaşayıp gidebilirdim kendi halimde. Hayır bir de kendi sınıfımda olanlarla bile eşdeğer değilim. Üstün olmanın, diğerlerine göre daha değerli olmamın iyi bir şey olduğunu düşünüyorsanız; inanın yanılıyorsunuz. İşbilir ellerin ve gözlerin, sürekli üzerinizde olduğunuzu hayal edin. Hep beklentilerine cevap vermek zorundasınızdır, çünkü onların amacına uyan "en iyi" sizsiniz.


Yine de buraya kadar anlattıklarım, çekilen eziyet bakımından, son perdeden bir önce yaşanılanların yanından dahi geçemez. Son perdeden hemen önce, toplu kıyım yaşanır. Eze eze suyunuzu çıkarırlar. Bedenlerimizi kaybeder, her birimiz bir diğerine karışırız. Ancak bir müddet sonra, benlik zayıf da olsa kendine gelir. Bir yığın işleme tabi tutulur, bekletiliriz. Sanırım biz çok acı çekmeyelim diye bir miktar alkolle karıştırıyorlar bizi.


Dedim ya; başımıza ne geliyorsa güzel olduğumuzdan. Bu son halimize bayılıyorlar; Pınnot Noir! Maalesef vee maalesef bayılıyorlar.

----
--Hanımefendi, Pınnot Noir arzu eder misiniz?
-- Ah evet, lütfen.
Evet! Evet! işte Fransız kadının kadehindeyim!

YORUMLAR

16 Nisan 2021, 14.48
Bonjour Madam,

Je veux remplir son cœur de poésie.  :))))))))))

“Sarhoş olma saatidir! Zamanın inim inim inletilen köleleri olmamak için sarhoş olun durmamacasına! Şarapla, şiirle ya da erdemle, nasıl isterseniz.”    Charles Baudelaire

Cezbem smile Resmi smile Resmi 



              
16 Nisan 2021, 22.45
....Sıkış tıkış 30-40 bireyin..  metrobüs'ü hane olarak tasvirine bayıldım. Sonuçta sürekli aynı kişilerle binildiği için aile sayılabilir.

Yaşlılara yer verirseniz..  çünkü onların amacına uyan "en iyi" sizsiniz.  Son duraktan hemen önce, toplu kıyım yaşanır. Eze eze suyunuzu çıkarırlar.

Toplu taşımanın dramı başka şekilde anlatılamadı... Yüreğinize sağlık  :)
17 Nisan 2021, 15.28
İzninizle önce Gmsnn kişisine bir asdfghjklşfgıorfşlkjhgf diyeyim. Hem seviyor, hem yeri geldi. Yazının altına, şöylee pembemsi bordomsu şahane bi üzüm dalı fotosu ekleyeyim dedim. Uğraş uğraş beceremedim. Videolar gitti, foto da mı ekleyemiyoruz artık Gmsnn? İlkelleştik bi iyice smile Resmi Bak Bayquş üzüm dalını metro sanmış smile Resmi smile Resmi


Çok pis anlatıcıyımdır Bayquş, doğru tespit :) Nasıl yazıyorsam artık; üzüm dalından, metro; çınar gölgesinden, elmalı turta çıkabiliyor. Sonuçta yazılanı herkes başka türlü yorumluyor. Ben çok memnun oldum yorumunuzdan, demek ki yazanın hayal gücünü zorlayabiliyor yazdıklarım ahahahaha .ppp


Bonjour bella femmeler .p Nabıyosunuz :) Babettem çaktı bana "üzüm" diye. Ben de yumurtlayıverdim. Taslak yazı, düzeltme gerek ifadelerde. Olsun :) Babettem, zaman di mi; nasıl da yoruyor insanı. Zaman diye bir mefhum olmasa, her şey ne kadar kolay olurdu.Güzel söylemiş adam. Şiirlerine baktım ama beğenmedim. Çeviri şiir zaten bir şeye benzemiyor çoğunlukla, yoksa mutlak iyidir orijinal dilinde. Ama söz, çok güzel. Benim nickim niye Cezbe, işte bundan :) Herkesin bildiği bir cezbe vardır. Bilmiyorsa zaten hayatla işi var, uğraşsın dursun Babettem smile Resmi smile Resmi


Grim, deme öyle deme :) Şiir her zaman olur, şarap da olur, erdem varsa vardır, yoksa yoktur zaten. Her koyun kendi bacağından... Şimdilik ayık olsak da en kendinde olan tarafından; bir cezbeye tutuluruz esririz yine sevgili Grim, karartma enseyi :) smile Resmi smile Resmi
17 Nisan 2021, 16.40
Grim kelimen: Hürrem. Edep yahu’nun şapkasız olanını, kendisini  şu sıralar  roll on bilyesi sanan Gmsnn yazsın, içini dökmüş olur hem:) 
17 Nisan 2021, 18.36
Cafocuuum bi şey dicem; dykmgdrukfssfjkhf Aramızda kalsın ama! Vallahi bilmiyorum, açtım baktım, bunun ismi hoşuma gitti. Ama öyle yazıyordu baktığım sitede. Taaa California’da yetişiyormuş bu markanın kullandığı üzüm. Domestik markalarda yabancılık çeker şimdi smile Resmi Herkes üzümü geçip şaraba takılmış. Pis sarhoşlar smile Resmi Bu yorumcu popülasyonunda bi Bayquş çıktı dini bütün.smile Resmi smile Resmi
17 Nisan 2021, 22.37
-CeZbE, pinot noir'ı nerden bileyim soğuk ve serin iklimler mi gördük sanki kuru ayaz gördük hep otobüs duraklarında :) Phoenix dactylifera deseydin klavyemdeki tuşların üzeri silinene kadar sayfalarca yorum yazabilirdim.
17 Nisan 2021, 23.08
Beyhude çaba içindesin üzüm tanesi. Ha şişman adamlardan biri, ha beyaz tenli Fransız hatun... Hangisinin kadehine dolarsan dol, sonun belli Le Kanalizasyon...;) 

Ama bir konuda çok haklısın. Çirkin olmak -yada en azından çirkin şansına sahip olmak- lazım bu dünyada. Üzüm de olsan bu böyle, adem de olsan böyle... 

Cezbe, cezbediyorsun yine... ;) 

18 Nisan 2021, 15.56
İşte yazıya saygı buna denir! Grim, yazmadan önce saçlarını boyayacak .ddddd Evin perdelerini indirip kaftan dikecek smile Resmi Sen nasıl istersen öyle yaz Grim, ben merakla bekliyorum :) Zaman zorlaması yok, vakti olan daha önce de yazabilsin, öyle yapalım.Cafo senin vaktin var madem önce sen yaz. Sana bi kelime bulalım. Öyle gıcıklık da yapmayalım, zorlayıcı olacak filan diye... :) Ayrıca Cafocum "elma" aşkın ilk kelimesi. smile Resmi Ben "elma" desem Gri'ye Adem-Havva yazısı yazardı kesin. Şimdi karıştırma, bi rayına otursun da isteyen katılır sonra. Sana yine ben kelime vereyim, sonra seversek bu oyunu, dediğim gibi rayına oturur. Cafocumun kelimesi: Yılkı atı


Dedim, acaba ne diyor bu Bayquş kişisi smile Resmi Meğer hurma dermiş :) Bence çok yakın üzümle, üstelik hurmanın salkımı daha bi kallaviymiş. Şemsiye hediye edeyim ben sana, böyle ahşaptan yapılma filan süfer, dışarıdan almıştım :) Yazın güneşten korunursun .p smile Resmi


Mavim mavi :) hemen postaladın üzümceğizimi le kanalizasyona bakıyorum. smile Resmi Halbuki, beyaz tenli güzel Fransız kadının damarlarında dolaşıyor o şimdi. Kan yaptı şarap .ppp Kötüye yorma! :) smile Resmi smile Resmi Ha bu arada vaktin var mı? Bizimle misket oynar mısın?
20 Nisan 2021, 01.45
:) Bonjour monsieur
20 Nisan 2021, 14.24

Nerden alıntı?
20 Nisan 2021, 19.13
Değişik! İşine bak, bulaşma 
20 Nisan 2021, 22.05
Alıntı olduğunu bilmek mi bulaşmak komiksin
21 Nisan 2021, 07.28
Ne saçmalıyor acaba?? Şimdi ‘neymiş alıntı olan’ diye soracağım, ‘şarabın ismi’ filan mı diyecek ki .ddddddd Cidden acıklı, cidden.
21 Nisan 2021, 08.38
Ahh canım benim ya, neler neler yazmış, gidiyormuş bi de smile Resmi Gördünüz mü asaleti. Pis vasatlar, çocuk parkında mıyız!!!! Vasat Kadrosu: Cezbe, Galactic, Cafo, Babette, Gri, Alpagu, BiradamYaratamamak vs. Son iki sayfa yazarları bunlar, arada yazanlar hariç. Bakın bakalım neler yazmışlar, bir de vasat olmayan, gayet olgun süffffffferr ötesi OTHERAND yazılarına bakın. Farkı fark edin!!! Gerçi sanırım beğenmediği bi ben varım smile Resmi smile Resmi smile Resmi Amacına göre kullanmayanlar varmış burayı, ne demekse artık. Herkes kendisi gibi saçmasapan bloglar yazmalı, heralde bunu demek istiyor. Bir de iftira, kendi pis aklından geçen her ne varsa ona inanıyor, millete de empoze etmeye çalışıyor. Gidicekmiş de, dönmicekmiş de gidenler haklıymış daa... Amman çok üzüldüm :) Gitmeden önce de benim son bloguma teşrif edip ortadan bir sallayayım, belki tutar demiş sanırım. Sifonu da çekmemiş üstelik. Hadi bye bye. Geçmiş olsun dileklerimle.

21 Nisan 2021, 12.21
Uslu dursanız?
21 Nisan 2021, 12.50

Öyle kaçak göçek rumuz vermeden muhalefet yorumlar yazmak kolaydı sağda solda, sabit akıl doğru yanlış ezber bilgilerle. İşte geldim burdayımmm. Ya çok üzülüyorum şu haline de, tek becerin kurgu yazmak onu da çala çırpa işte bu kadar oluyo. Ya hatalı yazar ya çalıntı çıkar. Bir de tırnak içine almamış sorarlarsa eğik düz yazıyla kıvırırım hesabı. Beğendiğin cümlelerle bişiiler yazmak suç değil, buna derleme yazı deniliyor. Burada hırsızın suçu, çok bilinen değil az bilinen alıntılarla yazmak. Yaptığını kendisi de unutmak. Ör benim de öyle var bi blogumda çok bilinen, sadece capslerden oluşan bir metin. Kimse cezbedici salak olmadığından caps'lerden alıntıdır belirti ibaresi koymaya gerek görmedim. Sen belirtmeliydin.

Sadede gelelim. Kendin mi kuzu kuzu yazarsın nerden alıntıladığını yoksa ben mi şaaaaaakkkkkk diye çıkarıp gösteriyim, şöyle vursam masaya kabullenebilcen mi. Nerden bakıp yazdığını hatırlamadığını söylemen de kafi, cümlelerin üstüne konacak ve tırnak işaretiyle belirtmemiş olup hırsızlık yapacak halin yok ya. Hadi sen itiraf et ben şeyaparsam kötü konuşurum. İtiraftan sonra sen de x'e bas çık git belli ki başaramican bu işleri.

21 Nisan 2021, 13.20

Burayı amacına göre kullanmamak artık ne kadar pis düşünceler geçiyorsa aklından, şu düşünce geçmemiş, amacına göre kullanmak şu, ya da neyse yazıları kötülemek gibi olmasın, herkes özellikle acıklı kurgular yazmaya devam etsin site değişsin. Burası edebiyat sitesi olsun. Aklın mı pis, niyetin mi iyi neyse.
21 Nisan 2021, 13.29

Madem başka blogdan yorum taşıdın, kasaya şunu da ekleyelim. Şu yorum sana ait ama senden çıkmadığı belli yorumu. Bak bazı kalıplaşmış düşünceler yine bazı kalıp anlamlara gelir. "Ben erkekleri kadınlardan daha çok severim, kadın karakterindeki defektler pek hoşuma gitmiyor açıkçası. Erkeklerde de arızalar çok ama tabii ama onlar daha masumlar. İçlerindeki şiddet dürtüsüyle, cinsel zaaflarını törpüleyince şahane oluyorlar bence." bu neee? Bir bebek gibi kızılmaz da. Nerden bakıp aynen tuşladın veya derledin yorumu diye sormicam asıl yerleri az çok bellidir. Bu yorumun gözünün yaşına bakmaz saydırırlar. Bu yorum cinsiyetçilik, insan kayırma vs barındırıyor. Anlam olarak ucu açık, senin bir iki blogun da açıldığından işte öyle. O yüzden her görüp beğendiğimizi yazarken kırk kere düşünelim. Sonra pişşşş akılll :'( demek kurtarmaz. 
21 Nisan 2021, 17.00
Final yapıyor .dddddddddd Bu türlerin finali böyle olur. En ama en acıklısı. Hiçbir şekilde amacına ulaşamayacağını anladığında, iftiranın kallavisine sığınırlar. "Cezbe'ye saldıracaksınız, nerden vurabilirsiniz" sorusunun, en olmaması gereken, en mantıksız, en saçma cevabı; alıntı-çalıntı iddiasıdır. Bu yönteme başvuranlara cidden çok üzülüyorum. En son birisi yaptığında, "bilerek yaptım, hakkını helal et" demişti. Gerçekten bu tür iftiraları, yapanların kendileri kadar iğrenç buluyorum. Ve diliyorum ki; bana bu tür iftiraları yapanlar, o anda her nasılsalar, ömür boyu öyle kalsınlar. Kendini bilen bir insan için, bence bu bedduaların en kötüsü.


Tabii ki kaç yıldır burda yazan biri olarak, bu abuklayan şahısa inanılmayacağını biliyorum. Çamur at izi kalsın muhabbeti, bunca yıldır burda yazan ve alıntı-çalıntıya her defasında lanet okuyan biri için geçerli olamaz. Kendimi aklamak gibi bir derdim yok. Şimdiye kadar yazdığım BÜTÜN yazılarda, çalıntı-adresi belli olmayan alıntı, bulan, bulup da adres göstermeden çamur atmaya çalışan tüm balçıklaşmış bünyeler , bataklığın dibini boylamayı hak ediyorlar en kirli halleriyle. Akıbetin başka türlüsü düşünülemez.


Bu yazıda alıntı neymiş, şarabın ismi mi ki :) İtalik yazınca alıntı oluyor mu, diyor bi de nedir smile Resmi Eğik harflerle yazdığım bölüm, üzümün iç sesi ve garson-kadın arasındaki konuşma. Aa bunu mu alıntı yapmışım, çalmışım nedir yaa smile Resmi Pis Cezbe!! İtalik harflerle yazılmış her bölüm alıntıdır mı zannediyor, ne diyor Altan bu yaa .pppppppppp Allahım sen koru yarabbim beni bu kıskanç, kompleksli, yalancı insanlardan. Bu gece dua edeceğim, gerçekten. Bir tane adres göstermediğim alıntı-çalıntı bir şey getir, sana da dua edeceğim, Allah'ım bu insanı doğru yola sevket diye bak smile Resmi


Yorum da alıntıymış .ddddddddddddd Fikirlerimi de çalıyorum demek vay beni beni. Ne zaman, kadın-erkek mevzuları açılsa, yazdığım şeylerdir onlar benim. Bu kadar da mellik olmaz ki ama. Neyse, işte; değişik, yapacak bi şey yok, bulaşıyor çünkü elinden başka bir şey gelmez."Cezbeden salak" demiş bana bir de .ddddd. Aynen iade edemiyorum; salaklık baki, cezbetme konusu mümkünsüz, sıkıntısı da o galiba. Öyle mi cezbedemeyen salak?? Hadi işine işine, meşgul etme gereksizliklerinle kimseyi.


Yelove n'aber :) Siz offline filan yardımcı olsanız keşke arkadaşa, dilinden anlamıyorum ben zira. Ben sizin yazının altına yazmıştım aslında da her nedense onay almadı. Gerçi daha iyi oldu. Mezarlıklar, genellikle kendi yazılarımın altında olur benim.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın