gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

MUTLU OLMAK ve MUTLU KALABİLMEK

15 Mayıs 2021, 02.48
A- A+

Hayatta olabileceklerin en iyisini yapmak ve sonuca odaklanmak mı? Yoksa sonuç yerine sürece mi odaklanmak? Asıl olan güzel anlar biriktirip birbirine eklemek, son durağı unutup, camın öte yanında akıp giden ve güzel olan anı seyretmektir. Hassas ve sabırlı arayış, saplantıya dönüşmemeli, aksi halde mutluluğu arayış, mutsuzluğun kaynağı olabilir. Tüm hayatı bir gün rahat etmek için yaşamak, rahatsızlığın ve o bir gün mutlu olayım diye günlerce mutsuz yaşamanın adıdır belki. Belki de mutluluk, elimizde olmayanı elde etmekle değil, elimizde olanı anlayıp kıymetini bilmekledir. Mutlu olmak mı istiyorsun? Etrafına bakın, seni mutlu edecek o kadar çok şey bulacaksın ki; Fidan dik, bahçendeki ağaçları sula, toprağa dokun, bir sokak hayvanını besle, konteynerlerde karton toplayıp onunla ailesini geçindirmeye çalışan bir çocuğun başını okşa, onun karnını doyur, ne bileyim zaman ayır güzel olabilecek her şeye. Bir şeylere değer ver. daha fazlasını istersen, balkonunun bir köşesini bahçe yap. Tere, nane, maydanoz, fesleğen dik. Bırak karıncalar, böcekler, arılar gezinsin etrafında hemen üzerlerine zehri boca etme. Hayatla arana mesafe koyma. Parçası olduğun bu hayatla uyum içinde ol ve ondaki o güzel ahenk'e  ayak uydur. Dahası mutlu olmak mı istiyorsun? Kalbini temiz tut. Kötü duygulardan, ümitsizlikten, hasetten, çekememezlikten, öfkeden arın. Sende görünecek güzelliklere yer aç. Sebepsiz ve beklentisiz iyilikler yap.  

YORUMLAR

20 Mayıs 2021, 01.48

Bloglarınız için geriye dönüş okuma yaptım da genelde hayat ve yaşamak üzerine konular seçmişsiniz. Özür dikeyerek söylüyorum ki an'ı yaşa teranesinden bıktım. Fidan dikip mutlu olmak o kadar kolay mı ya, komşumun saksısı çiçek açmış öyle mutlu ki gidip o çiçeği yolmak istiyorum. Ama yapamıyorum işte emeğe saygıdan. Bir yandan da birgün market alışverişinden dönerken bir yerde bir sokak kedisiyle karşılaştım, poşetleri düzenlerken kedi poşetlere kafasını daldırdı. Aklıma gelen ilk şey poşetteki taze çekilmiş kıymadan koparıp vermekti. Bunu yapmak mutlu edebilirdi evet, ama bu öyle bir mutluluk değil bu olsa olsa vicdan rahatlatmak olurdu. 

Gasp ediyoruz her şeyi; doğayı ve tüm canlıların yaşam alanlarını sonra da utanmadan fidan dikelim, sokak hayvanlarına iyi davranalım vs ki mutlu olalım diyoruz.

An'ı yaşayarak mutlu olunmaz. Sadece o an yaşanmış olur. Sonuca odaklı yaşamak köreltebilir; sürece odaklı yaşamak bizi diğerlerinden biraz daha gözü açık kılabilir. Mutluluk ise bambaşka bir konu. Duygusal aroma katmaya gerek yok. Mutsuzluk akıllı insanların işidir. Farkındalık arttıkça beklentiler azalır. 

Bu arada yanlış anlamayın lütfen sitemim genele. Bir şeylere değer ver kısmına katılıyorum. İnsan olarak daha çok vicdan rahatlatmaya ihtiyacımız var. Çoğaldık, çok yer kaplıyor ve çok fazla oksijen tüketiyoruz. Fidan dikelim. Ormanları yakmayalım.

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın