gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Şşşii Erkekler, Naber?

24 Ekim 2021, 23.33
A- A+

   Aktif sosyal medya kullanıcıları sosyal medyada telafuz edilen her sözün ve gerçekleşen her hareketin üzerlerine yapışacaklarını çok iyi bilirler. Mahkemelik olmak istemeyen her akıllı insanın yaptığı gibi bin kez düşünüp bir kez söylemek yeterlidir onlara göre ve bu çok doğrudur. Çünkü bazı sosyal medya ortamları gerçek hayattan farksızdır. Tanımadığınız kimselere yan gözle bakmaya bile çekinirken bu durum gerçek hayatta olduğu gibi sanal ortamlarda da geçerlidir bazen. Çünkü her takipçi aynı iyi ya da kötü niyeti taşımaz. Ne demek istiyorum?

“O kadar eşcinselli dizi izledim, film üstüne film bitirdim yok yok yok! Hala erkek denen aşağılık, karaktersiz cinsiyetten hoşlanıyorum” (Cümlenin aslı budur haber nette “hoşlanmıyorum” demiş gibi yayılmış.)

Bu söz sosyal medya fenomeni bir hanım kıza ait. Kendisi bu sözlerden dolayı mahkemelik olmuş. Bu lafı kullanan biri zaten doğal yoldan kendine de hakaret etmiş sayılır ancak Türkçe düşünmeyi bilmeyen cahiller bunu görmemiş ve neresinden yakalarsam kardır mantığıyla kızın her an ensesine binmeyi başarmışlar yazdıklarından. Şimdi kendisi erkeklere hakaretten yargılanıyormuş. Ben hakime olsa idim yargılama şeklim başka olabilirdi, erkekler üzerinden değil şahsı üzerinden ceza keserdim. Cezayı ilk açıklama cümlem de şu olurdu, muhtemelen “kızım senin kendine saygın yok mu hiç?” derdim. Kendisi twitter paylaşımlarından resmi suçlu bulunuyor da neredeyse altı ayda bir.

Cümleyi hakaretsiz söyle kötü niyetli kim varsa uğraşsın dursun hadi durmasın istediği kadar çabalasın sonuç değişmeyecektir: elinde kalırsın. Elinde kalırsını argo kullandım. Anladınız mı?

Aranızdan, kendine nasıl hakaret etmiş sayılır ya, ne diyon sen, sorusu çıkmaz umarım. Bu arada Yargı dizisindeki Ilgaz (Kaan Urgancıoğlu) ne muhteşem erkek modelidir öyle ya olsa da sevsek!

YORUMLAR

26 Ekim 2021, 02.26
Pınar, nam-ı diğer pucca, tanıdığım bir arkadaşımdır.
Yazdığı şey espiri adına yapılsa da, maksadını aşan bir cümle kullandığını kendi de biliyor.
Tweeter’da bu tip onlarca tweet görmek mümkün ama konu pınar olunca, şikayet eden veya dava açanların kimler olduğu da aşikar.
Hani şu “ben 50 liralık benzin alıyorum” diyen kesim var ya, işte onlar.
Sebebi de açık, siyasi görüşünü aleni vurgulaması ve seçim öncesinde de desteğini dile getirmesi…
Sonrasında hakkında onlarca dava açıldı filan.
TT olmak, adından söz edilmesi, kısaca “reklamın iyisi kötüsü olmaz” mantığı ile hareket edilerek yapılan o kadar adice şeyler de oldu bu memlekette, örneğin bilmem ne durmaz isimli keçi gübresinin yaptığı.
Kaan Urgancı’yı tanımam, izlemem de. Fakat Yelove var, ama sevmelik değil, yahnim daha iyi olur.

26 Ekim 2021, 11.52

Seni bilmem ama buralarda bir şeylerin yahnisi yeniliyorken senin de dikkatli olmanda fayda var diye düşünüyorum Yelove. Yemeğe önce kalemle başlanır, sonra blog eksilir, en son da komple yutarlar senden geriye adın bile kalmaz :))) Ya resmen blog bozuldu, yazının devamı çıkmadı güncelleme de fayda etmeyince bozdum sanıp öylece bıraktım. Yazılar iç içe geçti, blog yollarkenki seçenek kısmı yazıya dahil oldu falan. Yani eksik çıktı, sordum siteden kaynaklı değilmiş, telefondan da değil, ortada bilinmeyen bir yamyamlık dönüyorsmile Resmi İlk kim açtı şom ağzını, ben tabii ki. 

Algısı bozuklarca sonu yanlış anlaşılabilir. Yazının devamı şöyle; “Hayır siz yanlış anladınız hayır kurgu karaktere aşık olmadım, zaten oyunculuğuna hayranım. Oyuncu profili magazin habersiz, tertemiz mis. İyi ve sağlam oyuncu. Az ve öz bilinir. Kamu spotu buraya kadardı. Geçmiş olsun.”

Yakınen tanıdığın arkadaşını haberlerden dolayı takip etmiş bulundum anladığım kadarıyla neden uğraşanları var onu da yazdım. Matematik basit, tanınan ya da ünlü biri tanınan ya da ünlü birilerine düz hakaret ederse sonuç daha çabuk duyulur. (Cumhurbaşkanı’na hakaret davası da varmış) 
27 Ekim 2021, 14.25
Sosyal medyayı yoğun kullanan takipçiler mutlaka bu olaydan haberdar:)))Ben bi haber. Okuyunca bloğunu;  merak etttım baktım neymiş yaşananlar diye. Şimdi biraz belki tutuculuk olacak ama. fenomen olunca  ağzına her geleni konuşabilme özgürlüğüne  sahip  değıl. Ben sadece burdaki cümleye bakarak( konu şahsın sarfettiği) hadsizlik  oldugunu söyleyebilirim. Bu benim naçizane fikrim. Birine göndermek yapmak istenirken genelleme yapılmamalı diye düşünüyorum. 

Kalemine sağlık....
27 Ekim 2021, 17.08

Zerya sosyal medya az ya da çok kullanan herkesin bildiği kesin bir şey var ki o da ifade özgürlüğüdür. İfade özgürlüğü herkese eşit olması gerekirken bir yerden sonra garip bir şekilde hiyerarşi başlıyor. Nedeni tanınan ya da ünlü olup ve gözönünde bulunan kimselerin seveni olduğu kadar sevmeyeni daha çok olmasında. Ünlü olmanın dezavantajı bu noktada başlıyor. Tek bir kelime bile kullansan takipçilerin de dahil insanları manipüleye sürüklemekle suçlanma yolun çok açık. Çünkü o takipçilerin kendi akılları yoktu ve “acaba ne yapsak ne yapsak” diyerek ünlü isimlerin ağızlarına bakıyorlardı...

Sevmeyeni derken, keşke sevmemekle kalsalar; örneğin tehdit ve eyleme geçmeseler, örneğin kişinin ekmeğiyle ve geleceğiyle oynamasalar. (Burada ismi geçen fenomenin kitap çıkarmasına engel olunmuş hem de siyasi bağlantıları olan kimseler tarafından ki bu kimseler hemcinsleri olmaktalar) eleştirecek çok şey var da durum öyle gösteriyor ki ülkenin adaleti herkese eşit işlemiyor

Yorum için teşekkürler
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın