gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Nasıl Gelecek?

17 Kasım 2021, 22.35
A- A+


Zaman da geriye gitsek, örneğin Galileo Galilei zamanına dönsek nasıl olurdu acaba?

Bir hayal edin lütfen, bugünkü bilgilerimizle 1600'lü yılların başına gitsek, nasıl olurdu?

O zamanlar temel düşünce, dünyanın evrenin merkezi olduğu şeklindeydi. Galileo yaptığı araştırmalar sonucu bunun doğru olmadığını farketti ve bu düşüncesini açıkladı.

"Dünya evrenin merkezinde değildir, sıradan bir gezegen olarak güneşin etrafında dönmektedir" dedi.

Dedi ama elbette bu statükoyu savunan ve dünyayı evrenin merkezinde olmasını aynı zamanda varlıklarının temeli olarak gören dönemim yöneticilerini ve elbette Engizisyon Mahkemesi'ni hareket geçirdi.

Dünya evrenin merkeziydi çünkü Tanrı dünyayı insanlara bahşetmişti. Üstün canlı olarak insanı yaratması nasıl bir mucize ise yaşadığı yer de mucizevi olmalıydı.

Bu konuda farklı düşünce ileri sürmek doğrudan Tanrı'nın sorgulanması olarak ele alınmalıydı ve bu durum affedilemeyecek kadar büyük bir ceza gerektirirdi.

Yerleşik düşünce buydu ve herkes bunu kabul etmek zorundaydı.

Biz şimdiki bilgilerimizle o zamana gitsek acaba ortaya fırlayıp, "hayır, yanılıyorsunuz. Dünya bir gezegendir ve Galileo haklıdır, güneşin etrafında dönmektedir. Bizim zamanımızda uzaya çıktık ,Ay'a bile gittik. Mars'a sonda indirdik" gibi laflar eder miydik?

Geleceği anlatıp, bu yaptıklarının yanlış olduğunu, Galileo'nun tarihe geçecek en büyük bilim insanlarından biri olacağını ama Engizisyon Mahkeme yargıçlarının adını kimsenin anmayacağını anlatır mıydık?

Bu cesareti gerçekten gösterecek kaç insan çıkar?

Ama Galieo o zamanki sınırlı araştırmaları sonucu elde ettiği bilgileri paylaşma cesaretini göstermişti. Zaten o nedenle büyük bir bilim insanı olarak tarihe geçti.

Geçmişe gidemiyoruz ne yazık ki. Ama her saniye adım adım geleceğe gidiyoruz. Bugün doğru kabul edilen yanlışları seslendirecek kaç kişiyiz acaba? Kaç kişi 500 yıl sonra adını hatırlatacak keşifler yapacak ve bunları her türlü riski alarak açıklayacak?

Bence hayal etmek zor değil.

YORUMLAR

18 Kasım 2021, 15.42
"Başımıza ne geldiyse zaten bu bilim adamları yüzünden geldi!

Ne lazımdı sanki de duramadılar durdukları yerde. İnsanoğlu denilen yaratık ateşi bulduktan sonra durmalıydı durduğu yerde.  Mağaralarımızda mutlu mesud yaşayıp gidecektik biz.  Belki topraktan harç karıp kerpiç binalar da yapardık, kuyu kazıp su da bulurduk da o kadar yani... Yeter ya bi durun yeter yani.. Başlayacağım sizin bilim merakınıza. Oynamayın benim DNA'mla ya da bilmem ne kromozonumla. İstemiyorum uzay mekiklerinizi, taaaa cehenneme kadar yolunuz var.  Bilimsel çalışmalarınız için verilen onca kurban yetmedi mi? Dünyanın b..kunu çıkardığınız yetmedi mi ? İlerlemeden kastınız bu mu ?  Ürettiğiniz hastalıklarla umarım önce siz ölürsünüz. Duamız Amin.  "

Diye bir serzenişte bulunsam beni de meydan ateşinde yakarlar mı?  :))   Demiyoruz tabii öyle şeyler. Hiç der miyiz aman ha...  Tepemize gökten ne yağacağı belli olmaz sonra mazallah.

Yok size keşif meşif, daha neyi keşfedeceksiniz! 

smile Resmi smile Resmi 
Blog ortamına hoş geldiniz.  :))))   Biz böyle hoş geldin deriz, hoş bulduysanız ne mutlu bize.  :))) 


18 Kasım 2021, 18.49
:)))  Teşekkürler.. Hoşbuldum gerçekten.


1900 yılı başında o dönemin bilim insanları "mucitler bundan sonra boşuna uğraşmasın, icad edilecek herşeyi bulduk. Bundan sonra yeni bir şey bulunamaz" kehanetinde bulunmuşlar.

Durum ortada, statükoyu kim savunursa geride kalmaya mahkum oluyor.  Diğer yandan da hep yarına diye diye bakıyoruz ki bugünleri kaçırmışız.

En iyisi hem yarına bakıp hem de günün değerini bilelim.




19 Kasım 2021, 14.04
"İlim bir nokta idi, cahiller onu çoğalttı."


En iyisi herkes nasıl istiyorsa öyle yapsın. :)) 
Teknolojinin " Tanrısallaştırıldığı" bir çağda yaptıklarımızın kendi isteğimiz olması da biraz şüpheli gibi gelse de :)))  olabildiğince artık...  

Hür irademle(!) markete gidip alış veriş yapacağım...   

Yeni yazılarınızın altında görüşürüz inşallah.  Doğa, bilim derken bakalım sıra neyde..  :)) 

smile Resmi çay smile Resmi sigara.. İçin gari...




Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın