gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Tanıdık/Bilindik/Kolay Hayat

13 Aralık 2021, 02.54
A- A+

   Yabancı film ve dizilere sardım şu sıralar. Ülkesi farketmeksizin geneli korku ve gerilim türünde olan. Aynı türde her ülkeden korku filmlerini bitirdikten  sonra genele bakarken, en çok Güney Kore film ve dizileri izlemişim. Aşk.

Amerikan İngilizcesinin kullanıldığı o filmleri altyazısız izleyebilirken; maalesef Güney Kore filmlerinde n’olur nooolmazlı ihtiyaç duyduğum  o altyazılı seçenekten aramayı bildim hem de aslanlar gibi. 

İzlediklerimde hayat çok kolay, türüne rağmen. Konuşmalar aşırı basit gerçek hayata oranla. Olaylar bir şeylerden sonra bir sonuca varıyor ve gerçek hayattaki o hata yaptıran belirsizlik kavramı, ekranlarda neredeyse  çok az kullanılıyor. Kötülük kötülüktür, iyilik ise iyilik; net. Karmaşa denen agamızın esamesi okunmuyor. Siyaset ve politika mı, kralı gelsin! İktidar varsa iktidarsızlığı da mevcut.

Bazen diyorum ki, keşke hayat da böyle olsa. Kısa ve aslında çok şey ifade edebilen cümlelerden ibaret olsa, günün sonunda neyle biterse bitsin olayların bir sonu olsa. Gereksiz yerlerde ve gereksiz zamanlarda gereksiz dramlar yaşanmasa. Ve en önemlisi hiçbir yerde imaya yer olmasa. Kendi adıma 10 kelimelik bir gün geçirmek ve ne yaşadığımı bilerek... Örnek Türkçe imiş gibi okunsa:

Lets go!
Are you okey?
Do you have...?
I just...
...remember
...then 
...over 
I like 
Do/Don’t
Come on!

So; hayat Amerikan İngilizcesi kadar kolaylaşsa. Ne tatlı olurdu de’ mi? “Hayatın bazı zorlukları var” teranesinden bir kurtulabilseydik tabii önce fırsat çıksa. Ondan  sonraki hayat, olduğundan daha daha çok zor olacağı için zaten, bizden sonraki nesle de bir kolaylık şey olsaydı.


———-

Not: Az önce Stranger Things serisini bitirdim. Karakterlerden bahsederken ipucu yedirme huyum yüzünden burayı  kısa kesiyorum, yorum yok of of. Açılıp izlenesi dizi önerisidir.


YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış :( Yazık ama blog sahibi senin yorumunu bekliyor olabilir

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın