gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Baydınız cidden

29 Aralık 2021, 12.00
A- A+
Bi tutturmuşlar "sokaklar onların evi, onlar sokaklarda yaşayacaklar" diye.

Kendiniz yaşayın bakalım çok kolaysa sokaklarda. Adı üzerinde sokak. Sokak çocuğu gibi, sokaktaki evsizler gibilerine sormalı sokaklarda yaşamak ne demek en iyi onlar bilir çünkü. 

"Doğada yaşasınlar" denilse amenna, doğada yaşamak, doğal ortamında hayat sürmekle, sokakta yaşamak aynı şey mi? 

"Doğada doğal ortamında yaşasın demekle" sokakta yaşasın demek aynı şey mi?

Doğada yaşayana dokunulmasın, zevk için avlanmasın, derisi için katledilmesin doğal ortamında, ekolojik çevre içerisinde hayvanca yaşayıp gitsinler, koruyup kollansınlar. Sirklerde hayvanlara işkence edilmesin, hayvanat bahçelerinde doğalarına aykırı tutulmasınlar. Onları koruyup kollamak hepimizin insanlık görevi bence.

Sokaklarda yaşayan bir canlının yaşam süresi ne kadar olabilir ki. İki yıl üç yıl en fazla. Sefalet içinde yarı aç yarı tok, aç açıkta, karda, yağmurda, ayazda sokaklar ne kadar konforlu olabilir ki. Binbir türlü tehlike var onları için oralarda. Açlık ve bulaşıcı hastalıklar en başta. 
Mis gibi sıcacık evlerde, sevgi ve ilgi ile, her türlü tehlikeden uzak, her canlının hak ettiği gibi değer verilerek yaşananlarla sokaklarda sefil perişan gezenler için yaşam nasıl ve ne kadar farklı değil mi?
Her köşe başında mama kapları, yarı dolu yarı boş su kapları, sokaklarda sürek sürek gezen kediler, köpekler ve de hayvan pislikleri...
Her gün haberlerde hayvanlara dair haberler var. İnsanlara zarar vereni de var insanların zarar verdikleri de...

Bu hayvanların bakımı ve rehabilitesi böyle yapılamıyor. Bireysel çabalara bu iş olmuyor. Kısırlaştırma ve aşılama sağlıklı ve düzenli yapılamadığı için kontrolsüz üreyip kontrolsüz ölüyor hayvanlar. 
 
Belediyeler bu işi en güzel yapabilecek devlet kurumları ve yapıyor da. Tam yetki ve donanımla onlar yaparsa bu gibi şeyleri ve bilirsek ki hayvanlar onların himayesinde ve emin ellerde çok daha iyi olmaz mı? Hayvan severler de belediyelerin işleyişini takip etse, gidip görse hayvanları oralarda. 

Herkes için çok daha iyi olmaz mı? 

Hayvanlar da , onları sevenler de, onlardan korkanlar da ve hatta sevmeyenler de rahatlasa, çok daha iyi olmaz mı?

YORUMLAR

29 Aralık 2021, 17.46
Beyaz yakalısın sen galiba!!!!! Otur! Sıfır! .ppppp

Olur tabii Lila, iyi olur elbette smile Resmi
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın