gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Sen HAYALLER ve Sen

18 Eylül 2022, 15.45
A- A+
Hayallerin vardı seninde, doğadaki  renklerle tarif edebildiğin ama  siyahtan çok uzaklarda olan ve diğerlerinin hayallerinden çok ta farklı olmayan. Her dönem, her yaşta  farklı niteliklerde ama hep açık renkli hayaller..  Çocukluğundaki bisiklet hayalin, eğitim ve öğrenim hayatına dair hayallerin, iş ve eş hayallerin , ne kadar paran olması gerektiğine dair hayallerin, yaşamak istediğin yere dair hayaller, ev hayalleri bahçeli bahçesiz, nasıl bir toplum içerisinde yaşamak istiyordun vs..
   Düşündün mü hiç yaşayabildiğini ne kadarını ve bundan sonraki hayallerin.. Hayallerini yaşayabilecek olmayı umut edebildiğin ölçüde yaşayabiliyorsun aslında. Sadece hayal etmek yetmiyor tüm bunları yaşayabilecek olmayı umut etmek te gerekiyor. Hayal ve umutlarının tükendiği noktada  yaşamıyor oluyorsun aslında..
   Ve içerisinde olduğun şu zaman dilimi içerisinde ne kadar mutlusun ya da mutsuzsun ve neden? Düşündün mü hiç!.Düşündüğünde bulabildin mi cevabını beyninde görüntülediğin ekranlarda?.
   Biliyormusun,  diğerlerinin olduğu gibi üç ayrı hayat yaşıyorsun sende aslında üç değişik hayat.
   Birincisi; çocukluğundan buyana yaşama dair kurduğun hayallere dair hayattır ki hiç kimsenin böyle bir hayatı yüzde yüz yaşadığını ve bundan sonra da yaşayabileceğini söyleyebilmemiz mümkün olmamakla birlikte mümkün de görünmemektedir.
   İkincisi; sana yaşatılmak istenen hayattır ki sadece seninle ilgili değildir bu da , yeryüzünde yaşamış, yaşamakta ve yaşayacak olan tüm diğerleri için de geçerli olan bir yaşam gerçeğidir ve başkalarının sana dair hayallerini kapsamaktadır renklerin karası olsada senin için. Senin her hangi bir hayaline karşı aile veya iletişimde olduğun çevrenin belirleyici ve baskıcı tutumu ile ilgilidir.
   Üçüncüsü ise gerçekte şu an yaşamakta olduğun hayattır ne varsa içerisinde..
   Öyleyse nasıl ölçmelisin şu an ne kadar mutlu ya da mutsuz olduğunu sorusu gündeme geldiğinde ise cevap şudur ve basittir aslında.
    Şu an yaşamakta olduğun hayat içerisinde ne kadar çok varsa birincisinden o oranda mutlusun demektir. Başka bir adı yok bunun.
    Ve işte sırf bu nedenledir ki gem vurma seviyorum dediklerinin hayallerine çünki hayallerde siyah renk yoktur gökkuşağı tadındadır hepside..

YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış :( Yazık ama blog sahibi senin yorumunu bekliyor olabilir

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın