gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Yine eriyebilir miyiz?

26 Eylül 2022, 23.53
A- A+

          Bir muhtaç görünce; hemen ya para verirdik ya evden yemek getirirdik yada bazen ebeveynlerimiz iş verirlerdi rızk kazansınlar diye. Hem biz hem de onlar ne kadar sevinirdik karşılıklı. Şimdilerde muhtaçlara ''- Dilenci bunlar, bizden zenginler!'' denilip, muhtaçlarda yardımı, aşı, işi kabul etmez oldular.
          Bir kaç yavru kedi görünce kıyamazdık, sadece birini değil top yekun hepsini alır eve getirirdik. Ah ne kızardı büyüklerimiz ''-Anneleri bulamayacak geri dönüp!'' diye. Hemen bir tas sütlü ekmek yaparlardı, varsa biraz tavuklu-etli yemek suyu yavrularla beraber onları bulduğumuz  yere yollarlardı. Altımızda kilim aksam ezanına kadar otururduk başlarında, ertesi sabah tekrar  mama götürmek sözü ile zor ayrılırdık yanlarından. Simdi insanlar yavru hayvanları torbalara koyup çöplerde ölüme terk eder oldular, sızlamayan kalpleri ile çınlayan tenekeler bağlıyorlar kuyruklarına, kanatlarını yolup şapka yapıyorlar kafalarına.
          Bir pikniğe gidecek olsak önce çöp torbası alınırdı sepete. Annemin hep bir alüminyum kovası piknik közünün kalanını geri eve getirebilmek için balkon kösesinde beklerdi. Değil zarar vermek yediğimiz meyvelerin çekirdeklerini büyüsünler geri dönsünler doğaya diye babamızın açtığı çukurlara gömer, sebze kabuklarını  bir gölgeye bırakırdık temizce hayvanlar da doysun diye, canım nenem ''-Olmadı gübre olur kuzum bırak bırak oraya.'' derdi. Acaba simdi var mı böyle ince düşünceler pikniğe gidenlerde? Aslında asıl soru kaldı mi ki pikniğe giden artık ipler, toplar, çocuk cıvıltıları ile mahallece.
     Bizim eskiden kırılan dala, savrulan yaprağa, bitlenmiş köpeğe, kör kediye, kimsesizlikten mahcup yetime, ekmek almaya gidemeyen yaşlıya ve daha sayamayacağım, onlarca bir çırpıda görülebilecek yardım ve koruma ihtiyacı duyana erirdi kalbimiz. Acaba sırf iyi kalpliliğimizden yine eriyebilir miyiz ?

YORUMLAR

27 Eylül 2022, 10.33
Çıkalım sokağa, soralım insanlara; herkes ama herkes yapılması gerekeni,doğru olanı bilir.

Kimse hayvanlara zarar vermez..
Kimse yere çöp bile atmamıştır..
Kimse dedikodu yapmamıştır..
Kimse torpil yaptırmamıştır,hak yememiştir..
Kimse işini daha erken gördürmek için birini bulma çabasına girmemiştir..
Kimse açı aç bırakmamıştır,vermiştir sadakasını...
Kimse sevdiğini aldatmamıştır...ama herkes aldatılmıştır...
Kimse dostuna kazık atmamıştır...ama herkes dost kazığı yemiştir
Kimse ama kimse..

Herkes maşallah iyilik kumkuması...
Kimse kötü değil..

Bu saydığımız bütün kötülükleri ben yapıyorum...

Hayvanların yerinin şehir olmadığını düşünenlerdenim,çöpü elimde taşıyacağıma uygun gördüğüm her yere atarım,torpilin alasını ararım ve bulduğumda affetmem,işim görülsün diye çalışan memurun sülalesini araştırır elbet bulurum birini,aldatırım da fırsat bulursam kazık da atarım...Bir tek ben kötüyüm..Herkesssss iyilik kumkuması..Ben kötüyüm..
27 Eylül 2022, 18.55
Çok agresif gördüm sizi agrsif :) Kendinize haksızlık etmeyin mutlaka bir yerlerde iyilik kırıntıları kalmıştır. Blog olacak niteliğindeki yorumunuz için teşekkür ederim.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın