gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Övdü mü? Gömdü mü?

18 Ekim 2022, 17.54
A- A+

Dost, aile, sevgili, eş dost vs. İnsan beyninde bir yerinde sevgi, bir yerinde kıskançlık ve birde nefret vardır.
Sohbetler, mektuplar, mesajlar hep bu üç duygunun esiridir.
Seni seviyorum ya da seviyor derken bile öyle anlamlar yükleriz ki kişinin karakteri ile zıt tabirler, küfürler, benzetmeler ile övdü mü, gömdü mü diye sorarız kendimize.
"Köpek gibi seviyorum" "Eşek gibi sevecek"  hayvanlar alemiyiz  sanki.




Övdün mü ?    Gömdün mü ?



Birde dost dediklerimize hitap şeklimiz süper ötesi.
"Ruh öküzüm" " Yedek beynim" " Baş belam"….
Hepsini sıralayamam örneklerin. Bir de siz yazın bakalım))’’dost, kardeş’’ dediğinize nasıl hitap edersiniz ya da o size nasıl hitap eder.
Tabii ki hepsi sevgiden olur diyelim. Kıskançlık ya da nefret ten olmasın misal ama olanda var tabii.
Bunlara ilaveten fazla uçuk sözlerimiz de var. "Seni dünyalar kadar seviyorum ;) " ( Dünya 1 tane ama gezegenler desen daha iyi olurdu diye düşünüyorum) "Öyle bir severim ki seni görmemişin sevgilisi olmuş derler" Vay ;) "Dünyanın merkezi" " iki gözüm" "ömür törpüm" "sönmeyen ateşim " ((ormanları yakmayın he )) "dar ağacım" ((Bak ya idam kalktı haberi yok )) "güç kaynağım " (tabii benzine zam geldi haklı ;) Gerisi sizden komik saçma ne varsa yollayın gelsin ;)



Kıskançlık en pis insanı duygu "gözünün üstünde kaşı var ))" _" orası şurama benziyor "_"evlat olsa sevilmez"_" herkese kuyruk salıyor"_" birde makyajsız görseniz;)" ve iddialı sözler
"Hepsine beş basarım"_" Kesip attığım tırnak olamaz"_" Kadın yada Adam görmesek yutturacaklar" ve yüzlercesi.



Son olarak Nefret.. Aslında herkesin nefret etiği bir şeyler, birileri vardır. Nefret bir nesle, eşya bir doğa olayı hatta yemek bile olabilir.
Bazen nefreti direk açıklayamaz ifade etmeye çalışırız. Aşağılayıcı sözlerin anası nefrettir.
 İnsanlara olan nefret mesela "Şeytan görsün yüzünü " Vay _" Peri padişahın kızı olsa sevmem ,almam " (arkadaş "peri" dişi bir varlık diye bilinir dişi padişamış oda kızıymış ya oğlu varsa ayrımcılık var dimi çöz çözebilirsen ) _ " Öyle insanlar var ki ve bir gün insan olmaktan nefret edersin "_ (başka ne olabilirsin ki uzaylı mı?)_ "Yüreğinin kalleşliği yansıdı o hayran olduğum gülüşüne"(  kesin sevmiş ve ihanetle bitmiş ama golluk acaip bir cümle). Ya bu " Sana yapacaklarımı şeytana anlatım yapma günahtır dedi " sözü var ya; önce güldüm sonra acıdım o kadar nefret ettirmeyin, o kadar düşmeyin ki böyle hissettirip gömdürmeyin kendinizi.


Önce delice sevgi, aşk, dostluk sözleri... Övme....Sonra kıskançlık ve nefret.. Gömme...

Övdü mü? Gömdü mü?

Övdü ise gömer mi?

Gömer valla gömer kesin bilgi yayalım ;) .. Buda mı GOL değilmi

Ben insanoğlunun doğası gereği dedikleri şeylerin hepsini dışına çıkmak için delice çabasını gördüm bakalım siz ne gördünüz.
Bu deyim yada cümleleri asla başka lisana çevirmeyin kimse anlamaz bize Türk' lere özeldir. 

 Siz önce övüp sonra gömmeden  beni  ;) Kalp'ten selamlar yolluyorum.( Kapak fotoğrafını uzayla ilgilendiğim için seçtim).
 Teşekkürler okuyan yorum atan herkese... ₭ ₳Ⱡ₱








YORUMLAR

20 Ekim 2022, 09.59
Harika yorumın kalp smile Resmi seni 
20 Ekim 2022, 14.14
Teşekkürler  Eylül   keşke bana nasıl hitap ettini yazsa idin;. Gülerdik smile Resmi Akideşim  smile Resmi 
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın